EltenLink

Jakie czekolady polecacie?

Wróć do Inne

#61 EugeniuszPompiusz

gorzka, gorzka, i jeszcze raz 90 procent w góę.
do tego opcjonalnie mleczne, ale muszą byc dobre jakosciowo.
p.s.: czy rosheny są nadal dostępne?

Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
2023-04-09 15:31

#62 misiek

żołądek wita się z gardłem.
-- (Krzysztof):
Czy ktoś oglądał kiedyś jeden z odcinków programu Master Chef?
Piszę o nim w tym wątku, ponieważ tam właśnie zwyciężył człowiek, który przyrządził ciekawą potrawę, a mianowicie kaszankę z czekoladą. Co wy na to?

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2023-04-09 16:54

#63 misiek

Ktoś jadł Aero mleczną połączoną z białą? Warto?

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2023-04-09 16:55

#64 djdenismusic

Wszystko, byle nie biała czekolada.

2023-04-09 17:10

#65 misiek

Co ciekawe też znam więcej przeciwników niż zwolenników.

2023-04-09 17:49

#66 djdenismusic

Mi nie podchodzi ten specyficzny posmak w białej czekoladzie. No i zbyt słodkie,a coz a tym idzie mulące.
To samo zresztą jest z oreiro. Czy tam oreo. Też to to jakieś takie przesłodzone.

2023-04-09 17:58

#67 monstricek

Gorzka, albo mleczna. Może być z dodatkami. Ile bym nie kosztował różnorodnych czekolad, całym sercem zostaje przy rodzimych rosyjskich. Uwielbiam, np, Ozera Carenero Superior z 97% kakao, albo mlecznego BabyFoxa od tej że firmy. Wątpie, że można teraz kupić to w Polsce, ale jeśli ktoś znajdzie, gorąco polecam.

2023-04-09 18:29

#68 daszekmdn

Tak, Rosheny dostępne są nadal.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edytowano 2023-04-09 19:50

#69 bratczyk96

Dobry wieczór! Przed zamknięciem granic na białostockiej giełdzie jak przyjeżdżali białoruskie ekspendientki u których kupowałem czekoladę alionka mleczną. Była ona dobra i bardzo słodka,ale ja takie lubię. Czekolady goszkiej nigdy nie wezmę do ust. Z wielką chęcią spróbowałbym tych rosyjskich czekolad.

Pozdrawiam
2023-04-09 20:00

#70 monstricek

Daszek, Roshen to ukraińska firma, nie rosyjska.

2023-04-09 20:46

#71 misiek

Goszka tak, mleczna niespecjalnie, już prędzej nadziewana, czy z orzechami. Sama biała mi ni ziębi, ni parzy, ale połączeń jestem ciekawy. Najmniej z tego wszystkiego jednak mleczna sama. Oreo też nie lubię. Aero to czekolada, a oreo to jakieś dziwne ciastka.

2023-04-10 02:45

#72 daszekmdn

Wiem, ale ktoś wcześniej pytał, czy nadal są w sprzedaży.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2023-04-10 05:02

#73 Agata.d

To ja się wyłamię troszeczke, bo goszka w ogóle nie, jaka kolwiek 'i z czym kolwiek. Mówię zdecydowane nie. Najbardziej lubię białą, choć dla niektórych to w ogóle nie jest czekolada. Dla mnie jak najbardziej i lubię ją najbardziej ze wszystkich czekolad. Nadziewane też, na przykład w biedrze są fajne, takie duże, z nadzieniem migdałowym, albo masłem orzechowym, albo z marcepanem. Marcepan uwielbiam w ogóle. Pod każdą postacią. Na końcu zwykłe czekolady mleczne. Zjem, ale szału ni ma. Te z goplany i milki są dobre. Uwielbiam też bąbolady.

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2023-04-10 11:55

#74 misiek

A ja Milkę właśnie to najmniej zdecydowanie.

2023-04-10 17:22

#75 monstricek

Też nie lubie milki, jeśli jóż coś z tego rodzaju, to niech będzie AlpenGold, a z ciud drozszych RitterSport.

2023-04-10 20:23

#76 misiek

Tak, te już prędzej.

2023-04-11 00:18

#77 cinkciarzpl

Ale wiecie, że Milka przynajmniej ta mleczna przeszła reformulację i teraz jest baaaardzo podobna do alpen?

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2023-04-11 15:23

#78 misiek

Nie wiem, a podobna jednak robi różnicę.

2023-04-11 16:26

#79 Krzysztof

A co powiecie na mieszankę studencką?

Władca słońca
2023-04-11 16:37

#80 Agata.d

Bardzo lubię. Nawet taka czekolada jest. Też bardzo dobra, choć chyba właśnie biała.

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2023-04-11 20:34