EltenLink

Eltenowe chwalenie wszystkich i wszystkiego

Back to Integracja Eltenowiczów

#161 magmar

Na eltenowych blogach jest różniście, naprawdę powiedz jednej czy drugiej pół tonu wyżej to sie łobrazi.
-- (Agata.d):
No co do tego samo krytycyzmu to jednak chyba każdy sam jakoś sobie to tworzy, a przynajmniej większość, Zależy jakie kto ma poczucie wartości.

--

Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
2022-04-19 14:09

#162 lwica

OOO, tak w środowisku łatwiej dostać po przysłowiowym łbie.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2022-04-19 14:10

#163 Agata.d

Wszystko chyba zależy od tego gdzie kto się wychował i z jakimi ludźmi miał do czynienia.

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2022-04-19 14:10

#164 balteam

Pamiętajcie, że z tym chwaleniem jeszcze warto wziąć poprawkę na to, że niektóre osoby mają inne upośledzenia i u nich chwalenie to chyba trochęinna sprawa.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2022-04-19 14:11

#165 magmar

Czasem nawet są zbyt bardzo krytyczni CI nasi ale to inna opowieść.

-- (lwica):
OOO, tak w środowisku łatwiej dostać po przysłowiowym łbie.

--

#166 Zuzler

Taaak, macie rację, najlepiej zrzucić wszystko na to okropne środowisko.

#167 Agata.d

Ale my chyba tutaj rozpatrujemy kwestie nie upośledzonych ludzi.
-- (balteam):
Pamiętajcie, że z tym chwaleniem jeszcze warto wziąć poprawkę na to, że niektóre osoby mają inne upośledzenia i u nich chwalenie to chyba trochęinna sprawa.

--

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

#168 Zuzler

Nie, rozpatrujemy kwestię Eltena, a na Eltenie kilku takich jest.

2022-04-19 14:12

#169 Agata.d

Może nie na samo środowisko, co na postawy niektórych. Tak zwanych lepiej ogarniętych życiowo.
-- (Zuzler):
Taaak, macie rację, najlepiej zrzucić wszystko na to okropne środowisko.

--

2022-04-19 14:12

#170 magmar

Niestety, tak,ludzi upośledzonych trza mierzyć inną miarą

2022-04-19 14:13

#171 Agata.d

zgadzam się, ludzie upośledzeni to jednak troszkę inna kategoria.

2022-04-19 14:14

#172 lwica

WIecie co, mam wrażenie że ciężko dojść do kompromisu, w środowisku jadą po niektórych aż za bardzo, bo chcą pokazać, że da się lepiej i często sprawiają, że ktoś wycofuje się z danej aktywności, bo został zjechany, i bynajmniej nie miało to nic wspólnego z konstruktywną krytyką. Z kolei widzący wolą móić, że wszystko łądnie pięknie, a potem przychodzi bolesne rozczarowanie. Zastanawia mnie zatem, jak z tego błędnego koła wyjść, bo przy obecnym systemie działań, mało kto ma szansę mieć sensowne spojrzenie na swoje umiejętności.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2022-04-19 14:14

#173 magmar

Trzeba znaleźć samemu złoty środek.
To nie jest łatwe, bo wymaga pracy nad sobą i dystansu.

2022-04-19 14:15

#174 Agata.d

No niestety tak jest, a wystarczyło by trochę zachęcić, zmotywować, jednocześnie drasnąwszy ambicje. No chyba, że się nie da to inna sprawa.
-- (lwica):
WIecie co, mam wrażenie że ciężko dojść do kompromisu, w środowisku jadą po niektórych aż za bardzo, bo chcą pokazać, że da się lepiej i często sprawiają, że ktoś wycofuje się z danej aktywności, bo został zjechany, i bynajmniej nie miało to nic wspólnego z konstruktywną krytyką. Z kolei widzący wolą móić, że wszystko łądnie pięknie, a potem przychodzi bolesne rozczarowanie. Zastanawia mnie zatem, jak z tego błędnego koła wyjść, bo przy obecnym systemie działań, mało kto ma szansę mieć sensowne spojrzenie na swoje umiejętności.

--

2022-04-19 14:16

#175 lwica

To jest wręcz bardzo trudne, bo ktoś kto ma aż tak sprzeczne informacje może nie być w stanie się obiektywnie ocenić.

#176 Zuzler

Hm... Może po prostu próbować się z innymi, robiącymi to samo? Powiedzmy Marysia słyszy ciągle, że pięknie śpiewa. Niech więc pojedzie sobie na warsztaty wokalne, festiwal - jeden, drugi, trzeci. Niech pojedzie na takie środowiskowe, potem niech się wybierze na cośs ogólnodostępnego. I wtedy będzie mieć porównanie.

#177 pates

Mieliście taką sytuację że osoba x mówi przestań to robić, bo ci nie wychodzi a osoba y rób to dalej? Co w tedy robiliście?

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2022-04-19 14:17

#178 magmar

W grę wchodzi też samoocena.
Niech oceniają to fachowcy.
WTedy jest łatwiej znaleźć punkt odniesienia

#179 Zuzler

@Pates, robiłam to, co sama w sobie uważałam za słuszne. I to było często dobre.

#180 Agata.d

Tak, to jest jakieś rozwiązanie, Pamiętać jednak należy, że takie warsztaty zwykłe nie zawsze przyjmą niewidomego, ale próbować warto.
-- (Zuzler):
Hm... Może po prostu próbować się z innymi, robiącymi to samo? Powiedzmy Marysia słyszy ciągle, że pięknie śpiewa. Niech więc pojedzie sobie na warsztaty wokalne, festiwal - jeden, drugi, trzeci. Niech pojedzie na takie środowiskowe, potem niech się wybierze na cośs ogólnodostępnego. I wtedy będzie mieć porównanie.

--

2022-04-19 14:18