to, że jest atotune wyznacznikiem profesjonalizmu napisał kiedyś pan nuno, a pani magmar potwiedziła to robiąc mi brudny piar.
ale dla mnie magmar to postawa o jakiej napisalem kilka postów wyzej, dziś atotune a jutro doczepi się że głośniej słychać słowo mam a nie miałem, bo faktycznie przy mixie compressor to słowo złapie bardziej, czemu nikt normalny by się nie dziwił, wszak dnamika jakaś być musi.
takie czepialstwo to zazdrość, innymi słow hejt ponieważ w oczy mi tego nie powiedziała, darek jesteś ie profesjonalnym realizatorem, chwalisz się urbi et orbi w komputerku wszyscy jesteśmy odważni, i wszyscy wiemy że nim w oczy coś komuś powiemy najpierw zastanawiamy się czy tej osobie nie zrobi się przykro, w komputerku ciśiemy wszystko klawiatura przyjmie jak leci.
tak i zrobiła magmar za namową nuna.
aby było na temat tego forum nie pochwaliła mnie no ale obraziła.
dla czego obraziła?
wyobraśmy sobie zakup na allegro.
jeśli kupimy u sprzedawcy dany produkt, np perfumy zapakowane w folię, teortycznie może być tak, że przyjdą z uszkodzonym korkiem.
sprzedawca tego nie wiedział, gdyż produkt zapakowano w folię.
i teraz mamy dwie opcje.
najpierw wchodzimy na swoje konto, komentarze, i dajemu takiemu sprzedawcy negatwa ajlepiej jeszcze z dosadną opinią braku pro.
inną opcją jest pogadanie ze sprzedawcą
eee paniee kurde korek uciekł, dostał nogi i wyszedł.
:D
dej no panie następną wysyłkie, bo szbko żeś pan wysłał więc może coś jeszcze kupię.
u mnie w studio magmar ani słowa nie wspomniała, że chciała by np abym poprawił jej śpiewanie tunem.
ale w komputerek pocisnęła razem z nunem bo tak było prościej.
plus jej ogromna zazerość zazdrość że mi się udało.
a się chwalę bo mam czym, a chwalę innych, jeśli jest za co.
wszędzie chwale tomeckiego np za postprodukcję dzień czekolady, bo ja bym obecnie nie podjął się zrobić słuchowiska za szmal, napisałem to to o tomku w necie, na grupach lektorskich takich poza środowiskiem, wypromowałem np filmik damiana galona to nauczyciel z krakowskiej szkoły uczy realizacji, a na filmiku jeden z naszch znaomych pokazuje w protoolsie ogólnie rzecz biorąc jak osoba niewioma może być realizatorem.
ja po prostu w przeciwieństwie do wielu z was eltenowiczów chwalę najpierw to, co mnie kręci i ja obecnie tego nie miem ale chce się nauczyc
chwalę lepszych od siebie
chwalę to, co dla mnie jest chwalebne i chwalone być powinno moim zdaniem.
chwalę np wszędzie gdzie tylko się da tyflopodcast, ponieważ w taki sposób nie będą kiedyś ludzie dziwić się że ślepy obsługuje iphonea robi kawe prawia sex czy kupuje sobie ekspres ciśnienowy odkurzacz rumba czy komputer.
a swoje usługi chwalę jak magmar napisala urbi et orbi, co nie jest prawdą.
ja się tylko promuję.
a to mi wolno wszędzie.
zazdrość magmar definiuje to jako chwalenie się i bycie nie skromnym.
co do mnie i lektora amatora bez wykształcenia.
knapik jest elektrykiem ale nie wszysc o tym wiedzą, bo na poprzednie czas miał innowacyjny głos, ktoś go zauważył, bo takich głosów lektorskich nie było dużo, a jak był to nie było kanałów promocji jak net, czy inne media.
ja jako lektor jestem tylko i wyłącznie usługą, nitk mnie nie zna, nie widzi, kupuje tylko mój głos, czyli to co ja potrafię.
jeśli bym nie potrafił, nie miał bm zleceń, i zamknął bm mojego multilektor.pl raz na zawsze, bo się ie nadaje.
mimo, że nie na temat forum to chyba jednak przemyciłem mojego posta tak, ab był o chwaleniu wszstkich i wszystkiego.
co do autotunea
tomecki polecam ci, ja już sobie ten plugin biorę jest zajebisty prosto się go ustawia i robi dobrą robotę zarówno do trapu jak i tego czego nie cierpię czyli strojenia wokalu.
jest w promocji, polecam.
https://www.waves.com/plugins/waves-tune-real-time#presenting-waves-tune-real-time