Co teraz czytacie?
Back to Literatura#221 Elanor
O rany! Maju! "Pan Tadeusz" przeplatany "Gwiezdnymi wojnami"!? Weź nie zaczynaj, ja Cię proszę.
"Moc wielka w was drzemie. Zamek odzyskać zdołacie - rzekł Joda".
A ja się biorę za... "Nędzników" proszę państwa.
#222 tomecki
Ostatnio uzupełniłem znajomość twórczości A. Ziemiańskiego o pozycję "Za progiem grobu". Mówiąc szczerze jakiś mam po tym niedosyt.
#223 matius
A czytałeś Viriona Ziemianskiego?
#224 Celtic1002
Eeeej. Ja widzę coś takiego. :D Eleanor, możesz coś takiego stworzyć. :D
--Cytat (Elanor):
O rany! Maju! "Pan Tadeusz" przeplatany "Gwiezdnymi wojnami"!? Weź nie zaczynaj, ja Cię proszę.
"Moc wielka w was drzemie. Zamek odzyskać zdołacie - rzekł Joda".
A ja się biorę za... "Nędzników" proszę państwa.
--Koniec cytatu
Anna Frankowska
#225 jamajka
Ja też myślę, że możesz napisać. SŁuchaj, cały czas się nie da "pana Tadeusza". Tak, jednym ciągiem. Ja coś innego muszę też.
#226 tomecki
Czytałem cały cykl o Achai z irionem włącznie.
#227 matius
To tak jak ja. Tylko tego pomnika nie czytałem dalej, bo zaledwie początek pierwszego tomu.
#228 tomecki
Dla mnie pomnik to najlepsza część. Bardzo lubię przenikanie się fantasy i sf, ewentualnie czasów obecnych, jakieś rzeczywistości alternatywne itd. dlatego też "Pan Lodowego Ogrodu" to dla mnie jedna z najlepszych pozycji.
#229 matius
Ja przeczytałem całego Pana Lodowego Ogrodu i również myślę, że super książki.
#230 Zuzler
A ja to tak co wpadnie w łapsko, to przeczytam. Ostatnio czytałam cały Pomnik cesarzowej Achai, Dłgui marsz Sławomira Rawicza, zajebistą książkę Rupieciarnia na końcu świata, którą polecam szczerze, coś nie coś o historiiniewidomych w Polsce. Na potrzeby uczelniane przeczytam jeszcze Trudne czasy Dickensa i Wichrowe wzgórza. Wichrowe Wzgórza już kiedyś czytałam, atmosferkę książeczkama
#231 Zuzler
A właśnie, znacie taką książkę "Tylko razem z córką"? No, więc ja sobie ostatnio przeczytałam jej kontynuację. Zauważyłam też coś pt. Przystupa, [tak, tak jak Grzegorz Przystupa], który to tytuł zachęcił mnie do zapoznania z całośćią. Bo czemu nie? Mnie niewiele odstrasza, tylko kryminały, któe mają tylko ten kryminalny wątek, twarde sf typu podróże kosmiczne, super-duper pronowoczesne technologie, ciężkie fantasy, czyli takie gdzie jest bohater i on ma misję, która stanowi główny i jedyny wątek, rzecz dzieje się w jakimś wymyślonym świecie, jest mrowie postaci, których imion za żadne skarby nie zapamiętam, bo nawet one są wymyślone.
#232 lwica
A ja obecnie czytam Qwo wadis. Z książek, które są lekturami muszę się jeszcze zabrać za Stowarzyszenie umarłych poetów.
#233 Zuzler
O jeny, to jest lektura?! Pierwsze słyszę
#234 pajper
Lwico, obydwie książki bardzo lubię, choć ani jedna, ani druga moją lekturą nie była. :)
Ale szczególnie Quo Vadis zapadło mi do serca.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#235 Zuzler
W gimnazjum był wybór lektury - Quo vadis albo Krzyżacy. Cieszę się, że nauczycielka wolała Quo vadis, naprawdę
#236 lwica
Qwo wadis moim skromnym zdaniem jest bardzo fajne. Znając moją klasę to będę jedyną osobą, która to przeczyta. U mnie w klasie ludzie się dziwią, jak można lubić czytać książki. :D. A ja się dziwie, jak można nie lubić czytać. Oni albo oglądają filmy, albo czytają streszczenia na siłę. U mnie babcia stwierdziła, że nie zdąże przeczytać Qwo wadis, a ja się uparłam, i wzięłam się za książkę, zamiast za streszczenie. Mam czas do poniedziałku, a jestem przy piątym rozdziale. Zdąże? :D
#237 matius
"Wuo vadis" dla mnie było nudnawe tylko na początku, a potem bardzo wciągnające.
#238 Zuzler
Dla mnie dużo bardziej wciągające i zapadające w pamięć niż cholerni Krzyżacy
#239 skrzypenka
"quovadis" też mi się bardzo podobało. Teraz przeczytałam "domofon" Zygmunta Miłoszewskiego.
#240 skrzypenka
Przeczytałam Tes Gerritsen "sekret, którego nie zdradzę", ale to jakoś dawno przeczytałam, lecz nie miałam kiedy o tym napisać. Czytam teraz "trzy minuty po trzeciej" Parnickiego, ale jakoś wolno mi to idzie i zacznę czytać "Opowieść podręcznej". Zobaczymy co to będzie.