@Numernabis no, czyli "Ozyrysa", bo to trzeci tom z Langerem, Siarką i Paderem w rolach głównych. -- (Numernabis): Ja już mam Langera 3, ale czeka bo akurat jestem w trakcie Ziemiańskiego, Legenda miecza tom 2: Ona
--
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Długo się zbierałam, ale w końcu i ta pozycja za mną: Położna. O mojej cioci Stanisławie Leszczyńskiej. Pierwsza pełna biografia położnej z Auschwitz-Birkenau Stachurska Maria
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Zaczęłam z nadzieją wytchnienia od brutalności i okrucieństwa ostatnich lektur: Zapach szafranu Kamali Marjan Z nieba spadły trzy jabłka Narine Abgarjan
Przeczytałem Ozyrysa Remigiusza Mroza i jak zwykle zostałem zaskoczony z zaskoczenia, choć po drodze miałem podejrzenia to potem zostałem wymanewrowany jak dziecko :) Aktualnie kończę "Expeditionary Force, tom 11. Pożar", i zabieram się za "Expeditionary Force, tom 12. Rozłam"
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.