Co teraz czytacie?
Back to Literatura#1541 Numernabis
Ja aktualnie czytam Jurrasic Park, rewelacja :)
#1542 biedrona333
ja aktualnie czytam dziewiąty tom pod tytółem "Zło" autorstwa Katarzyny Wolwowicz
#1543 wrzos33
Polecajka od znajomej, dziś zacznę, zobaczymy czy i mnie się spodoba:
Grzybiarka
Hanišová Viktorie
#1544 tomecki
Z ciekawości, jako ebook czy audiobook?
#1545 wrzos33
Czy to pytanie było skierowane do mnie? Jeśli tak to Grzybiarkę czytam w formie audio, jest dostępna w dzdn.
-- (tomecki):
Z ciekawości, jako ebook czy audiobook?
--
#1546 tomecki
To ciekaw jestem twoich opinii odnośnie tego audio.
#1547 wrzos33
Ach, po prostu jestem zachwycona i nie mogę przestać chwalić realizacji, nie dość, że lektorka, Pani Ilona Chojnowska przeczytała mistrzowsko i z powagą, ma bardzo przyjemny głos, to wartością dodaną są różne odgłosy adykwatne do okoliczności np. gdy akcja aktualnie rozgrywa się w lesie możemy usłyszeć ćwierkotanie ptaszków, innym razem plusk wody czy pracującą aparaturę szpitalną.Dlatego też preferuję formę audio i jak narazie nie wyobrażam sobie słuchania powieści syntezą mowy.
Tematyka i wydarzenia przedstawione w powieści są trudne i bolesne,głęboko poruszają, jednak warto sięgnąć po tę pozycję, jak i po inne powieści współczesnej czeskiej literatury np. wspomnianą przeze mnie książkę pt. Lata ciszy.
#1548 wrzos33
Aktualnie czytam natomiast: Czerwony kaszmir
Moreau Christiana
#1549 biedrona333
ja aktualne czytam książkę Bartosza Szczygielskiego Asynetria jesto pierwsza powieść z cyklu o Alicji Mort
#1550 Monte
Same stare rzeczy. Nowości brak.
#1551 Numernabis
Ja właśnie skończyłem 29 tom Jack Reacher. Tajny raport, (czyta Kamil Pruban), [Andrew i Lee Child], (2025) i wziąłem się za James Bond, tom 03. Moonraker, (czyta Filip Kosior)
#1552 Snajper22
Agnieszka Peszek, "Przez pomyłkę" oraz audio serial Ziarno prawdy,drugi tom o prokuratorze Szackim.
Cormac McCarthy, "Droga"
#1553 mustafa
A ja właśnie skończyłem trzeci tom "kolorów zła" i tam w posłowiu... uwaga uwaga... Karol Nawrocki. Przypadek?
Nie sądzę.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#1554 wrzos33
Ja zaczęłam kryminał M. Mossa pt. Idealna para.
#1555 wrzos33
Dziś zacznę reportaż M. Jaros pt. Oddam matkę w dobre ręce. Cała prawda o domach opieki.
#1556 Zuzler
"Filonek Bezogonek" - bo, cholerka, czemu niby nie.
#1557 Natalia2000
Dziękuję Ci Zuzlerku, nie dość, że masz publicznie jaja żeby powiedzieć, że czytasz podobne rzeczy, to jeszcze utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że nie jestem dziwna, że w wieku... tym którym jestem czytuję podobne rzeczy, .... niektóre po raz pierwszy w życiu.
-- (Zuzler):
"Filonek Bezogonek" - bo, cholerka, czemu niby nie.
--
#1558 Natalia2000
KRZYSZTOF BIEDRZYCKI
MAŁGORZATA MUSIEROWICZ
I BOREJKOWIE
Krótki przewodnik po Jerzycjadzie
.
znalezione w dzdn,
ps widzę, że nie aż taki krótki, 130 ileś stron w wordzie.
#1559 Zuzler
No niby tak, ale zdecydowanie patrzę na takie książeczki teraz pod kątem technicznym, niż żebym miałą czerpać czystą przyjemność z ich czytania. Choć nie przeczę, trochę jej mam, zwłaszcza jeśli są dobrze napisane i nie robią z czytelnika debila.
#1560 tomecki
Oo, a tego Biedrzyckiego sam jestem ciekaw. Swego czasu czytałem sporo tej pani, a gdy znalazłem wzmiankę o gazecie, którą swego czasu sam prenumerowałem tj. Estrada i Studio oraz określenie taśmowy efekt delay, który w przypadku muzyki, którą zajmowali się bohaterowie rzeczywiście pasował no to założyłem, że opis realiów ta pani dość wysoko sobie ceni, a to z kolei dla mnie jest dość istotne.