Literatura

Co teraz czytacie?

Started by MonikaZarczuk 2035 posts last post 2 days ago Page 79 of 102

Aktualnie na tapecie Alex Haley - Korzenie
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

Ja uwielbiam tę książkę "quo vadis" to moje klimaty, ponieważ interesuję się właśnie starożytnością i ta powieść przypadła mi do gustu!

I kolejne reportaże:
Magda Mieśnik i Piotr Mieśnik Jesionka dla trupa. Reportaż o tym, co robią z nami po śmierci.
Zaginieni Anna Gronczewska.

Przede mną następujące lektury:
kryminał Mężczyzna w celi - Jussi Adler-Olsen, 10 tom cyklu Departament Q oraz reportaże Górnicy. Opowieści Spod Ziemi Tadeusz Biedzki i Głusza Anny Goc.

U mnie aktualnie na tapecie Paweł Zbroszczyk - "Dar anomalii" t. 3 - "Pożoga".
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("

Aktualnie słucham audiobooka Niewidzialne, cykl: Lucia Guerrero, tom 2 - Bernard Minier.

Skończyłem "Korzenie", a teraz zacząłem "Lot nad kukułczym gniazdem"
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

#1568 1 like

Skończyłam - Ewelina Ślotała "Matki Konstancina".
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("

W klasykę idziemy. :)
-- (Numernabis):
Skończyłem "Korzenie", a teraz zacząłem "Lot nad kukułczym gniazdem"

--

Tak, trzeba się czasem odchamić :)

Tylko się nie daj zdegenerować. ;)

Ja teraz czytam "Zaplątane w grzywie" dwie części są tej książki, bardzo dobrze się czyta! pierwszą już przerobiłam, zabiorę się za drugą! pozdrawiam forumowiczów!

I kolejny kryminał, wieczorem zacznę: Hitra - Samuel Bjørk.

Przeczytałam:
Co gryzie weterynarza Łebek Łukasz
Chciwość. Jak nas oszukują wielkie firmy Paweł Reszka, natomiast dziś zaczynam 19 tom przygód z Joanną Chyłką R. Mroza.

Hej, czy mogłabyś się podzielić? :)

-- (wrzos33):
Polecajka od znajomej, dziś zacznę, zobaczymy czy i mnie się spodoba:
Grzybiarka
Hanišová Viktorie

--
Große Operndiva?

#1576 Edited

gryzie weterynarza Łebek ŁJukasz
Chciwość. Jak nas oszukują wielkie firmy Paweł Reszka, natomiast dziś zaczynam 19 tom przygód z Joanną Chyłką R. Mroza.

--

#1577 1 like

Ja także przeczytałam "Co gryzie weterynarza" - bardzo ciekawa książka, autor opisuje zrozumiałym językiem i ciekawie

#1578 Edited

Ta powieść jest dostępna w naszej bibliotece- dzdn. Zarówno w formacie daisy jak i na czytaka - sygnatura zp-7469

-- (skrzypenka):
Hej, czy mogłabyś się podzielić? :)

-- (wrzos33):
Polecajka od znajomej, dziś zacznę, zobaczymy czy i mnie się spodoba:
Grzybiarka
Hanišová Viktorie

--

--

Potwierdzam :-) Poleciłabym przede wszystkim osobom, które posiadają zwierzątko domowe, znajdziecie mnóstwo cennych informacji i wskazówek dotyczących zachowania poszczególnych zwierząt i ich właścicieli, schorzeń, jest rozdział poświęcony starzeniu się oraz eutanazji.

-- (germanistka79):
Ja także przeczytałam "Co gryzie weterynarza" - bardzo ciekawa książka, autor opisuje zrozumiałym językiem i ciekawie

--

#1580 1 like

-- (wrzos33):
Potwierdzam :-) Poleciłabym przede wszystkim osobom, które posiadają zwierzątko domowe, znajdziecie mnóstwo cennych informacji i wskazówek dotyczących zachowania poszczególnych zwierząt i ich właścicieli, schorzeń, jest rozdział poświęcony starzeniu się oraz eutanazji.
Jestem właścicielką koteczka, który ma 3 lata. Jest słodziutki taki bury, i ma pręgowane, krótkie futerko, z tej książki, dużo można się dowiedzieć o naszych pupilkach
-- (germanistka79):

--

--