Dzięki, pobrałam, znalazła się na mojej liście do przeczytania. Po prostu teraz mam więcej czasu, to nadrabiam. Zawsze mam tyyle zaległości i wakacje to czas nadrabiania. :) -- (wrzos33): Ta powieść jest dostępna w naszej bibliotece- dzdn. Zarówno w formacie daisy jak i na czytaka - sygnatura zp-7469
-- (skrzypenka): Hej, czy mogłabyś się podzielić? :)
-- (wrzos33): Polecajka od znajomej, dziś zacznę, zobaczymy czy i mnie się spodoba: Grzybiarka Hanišová Viktorie
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Przeczytałam. Nie mogłam się oderwać. Wstrząsające było. Dużo łez wylałam przy tej książce. Ciekawe, czy gdzieś znajdziemy jakieś inne książki tej autorki? Masz może jeszcze jakieś? P (wrzos33): Ta powieść jest dostępna w naszej bibliotece- dzdn. Zarówno w formacie daisy jak i na czytaka - sygnatura zp-7469
-- (skrzypenka): Hej, czy mogłabyś się podzielić? :)
-- (wrzos33): Polecajka od znajomej, dziś zacznę, zobaczymy czy i mnie się spodoba: Grzybiarka Hanišová Viktorie
Dla odmiany pochwalę się tym, czego już nie czytam: mianowicie niniejszym uroczyście zamknęłam, mam nadzieję, że na wieki wieków książki "Literatura odrodzenia" Jerzego Ziomka", "Odprawa posłów greckich" Jana Kochanowskiego oraz symbolicznie cały folder z notatkami z wykładów. Nie lubię, kur 12, renesansu! I nie muszę go już oglądać. <3
Ooo, ktoś tu studiuje filologie polską. :) :) <3 A ja lubię renesans, ale w muzyce. :)
-- (Zuzler): Dla odmiany pochwalę się tym, czego już nie czytam: mianowicie niniejszym uroczyście zamknęłam, mam nadzieję, że na wieki wieków książki "Literatura odrodzenia" Jerzego Ziomka", "Odprawa posłów greckich" Jana Kochanowskiego oraz symbolicznie cały folder z notatkami z wykładów. Nie lubię, kur 12, renesansu! I nie muszę go już oglądać. <3
Mimo, że jestem fanką Kosiora to uważam, że zwłaszcza podczas czytania dialogów to już nie jest ta Chyłka- twarda, silna i bezkompromisowa. -- (Numernabis): Ja kończę dziesiątą odsłonę Komisarza Forsta - Mroza i też zacznę Chyłkę, ciekaw jestem jak sobie poradził Filip Kosior.
No cóż, narazie Chyłka poszła w odstawkę na plan dalszy, bo rozpocząłem przygodę z kolejnym, najnowszym tomem z cyklu Igrzyska śmierci, tom 0.5 pt. Wschód słońca w dniu dożynek i również tym razem czyta Filip Kosior
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
-- (Numernabis): No cóż, narazie Chyłka poszła w odstawkę na plan dalszy, bo rozpocząłem przygodę z kolejnym, najnowszym tomem z cyklu Igrzyska śmierci, tom 0.5 pt. Wschód słońca w dniu dożynek i również tym razem czyta Filip Kosior
-- (Numernabis): No cóż, narazie Chyłka poszła w odstawkę na plan dalszy, bo rozpocząłem przygodę z kolejnym, najnowszym tomem z cyklu Igrzyska śmierci, tom 0.5 pt. Wschód słońca w dniu dożynek i również tym razem czyta Filip Kosior
W kwestii Chyłki zgodzę się z @Wrzos33, też odniosłam wrażenie, że nasza ulubiona prawniczka straciła na stanowczości i swojej twardości. Nie rozumiem za to krytyki względem Karoliny Gorczycy - poczytajcie opinie w Audiotece - bo według mnie wypadła lepiej niż Kosior, którego bardzo lubię. Też zamierzam kiedyś wziąć się za "Wschód słońca w dniu dożynek", ale nie mam jakiegoś mega ciśnienia, bo e-booka dawno mam za sobą, ale chętnie w wersji audio się zapoznam. U mnie aktualnie na tapecie Paulina Hendel "Szept ognia".
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Sameem Ali W DOMOWEJ NIEWOLI Sameem Ali, porzucona przez rodziców, wychowała się w domu dziecka. Kiedy trafiła z powrotem pod rodzinny dach, bito ją i traktowano jak niewolnicę. Sameem bardzo się cieszyła z pierwszej wizyty w Pakistanie, ale szybko zdała sobie sprawę, że nie przyjechała tam na wakacje. Jej własna matka, traktowała ją okropnie, niejednokrotnie była bita, W wieku zaledwie trzynastu lat musiała poślubić całkowicie obcego mężczyznę. Dwa miesiące później była już w ciąży. Jako bardzo młoda matka Sameem znosiła dalsze cierpienia i upokorzenia ze stron rodziny. Musiała znosić również to , że jej syn był bity, Kiedy znalazła prawdziwą miłość, uciekła z domu, by zapewnić bezpieczeństwo dziecku. Które również bito .
This site uses cookies to enhance your experience.