Co teraz czytacie?
Back to Literatura#201 daszekmdn
A o czym?
#202 matius
Jeśli to Lema, to o tym, że odkryto planetę dzie myślącym bytem jest sam ocean.
#203 djsenter
Tak,ale to niewszystko,ijeszcze mam tow wersji słuchowiskowej.
#204 matius
To tak troszkę skruciłem. Ja również mam w wersji słuchowiska.
#205 MonikaZarczuk
Ja przeczytałam nawet fajną książkę, ale zapomniałam tytułu. Może ktoś kojarzy. Gość - Ape - spada ze schodów i uznaje sie to za próbę samobójczą. Jest w tym czasie z nim jego dziewczyna Juddy. Siostra leżącego w śpiączce niedoszłego samobójcy przylatuje z Ameryki i próbuje odpowiedzieć sobie na pytanie, co tak naprawdę się stało. W tej książce każdy może kłamać i każdy może mówić prawdę, trudno sie w tym połapać i nie ma żadnych oczywistości, dlatego mi się podobała.
#206 longshoot
spiritanimals :d
#207 skrzypenka
czytam, ale już to kończę. "maska Dymitriosa". Wcześniej czytałam: "oszukana" Charlotte Lingi "cudza maska", jakiegoś rosyjskiego autora, i "hirurg" Tess Gerritsen. zachwilę zacznę triller medyczny Cooka "szarlratani". strasznie dużo pochłaniam ostatnio książek i jeszcze przeczytałam Palmera "Pacjent" oraz jakiejś polskiej autorki "obsesja". W ciągu ostatniego miesiąca mam jakiś głód na książki i pochłaniam je z zawrotną szybkością. Niedługo sama zapomnę co czytałam. :d
#208 skrzypenka
czytałam solaris, ale mi nie przypadł do gustu.
#209 skrzypenka
Piotr paweł polecał ksiązki pani Laeckberg, dołączam się do polecających te książki.
#210 Lowca_Androidow
A ja czytam właśnie Władcę Pierścieni - kiedyś słuchałem na kasetach i postanowiłem odświerzyć tsobie to arcydzieło
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#211 Elanor
A ja w końcu sobie zamierzam te nieszczęsne "Mgły Awalonu" na dniach przypomnieć.
#212 jamajka
A ja czytam... "pana Tadeusza"! :d A, jak muszę sobie przerywnik zrobić, to "gwiezdne wojny".
#213 Celtic1002
Rozumiem, że to lektura? Jezu, tak z innej beczki, jak możesz to czytać? Miałam Ci na FB skomentować, ale potem zgubiłam tego posta. :D
Anna Frankowska
#214 jamajka
Normalnie, ja tam wszystko rozumiem. Nie mówię, że ci bohaterowie są... no nie wiem... mądrzy? ALe tekst jest zrozumiały dla mnie ogólnie.
#215 Celtic1002
Ja nie mówię, że tekst jest niezrozumiały. Czytałam tę książkę, więc ogólny sens do mnie trafia, ale... nie należało to wcale do lektury przyjemnej.
Anna Frankowska
#216 jamajka
No nie wiem, ja tam lubię. :d W sensie, nie mam z tym problemu, ja ogólnie lubię Mickiewicza. Oprócz dziadów, dziadów nie.
#217 skrzypenka
Ja uwielbiam "pana Tadeusza", czytałam dwa razy w życiu. dziadów też nie lubię.
#218 skrzypenka
Kto poleci kolejny triler medyczny? ten będę pewnie jutro albo najdalej w piątek kończyć, aa i czytałam los utracony Kertesza też jakiś czas temu.
#219 MonikaZarczuk
Ja czytam książkę "Bliźnięta z lodu" i bardzo mnie wciągnęła. Mocno psychologiczna z elementami mrocznymi. Opowiada o jednojajowych bliźniaczkach, identycznych, które żyły szczęśliwie 6 lat i nagle wydarza się wypadek, ginie jedna z nich. Rok wszyscy są w strasznej żałobie, ojciec zaczyna pić, matka nie wie, co się wokół niej dzieje. Wreszcie podejmują decyzję o przeprowadzeniu się na wyspę, na której praktycznie odcięci są od świata i wtedy ich córka zaczyna się dziwnie zachowywać, a na dodatek twierdzi, że to nie ona żyje, a jej siostra, tj. że tą, którą umarła była ta, o której wszyscy sądzą, ze żyje. Jeszcze jej nie skończyłam, ale i wzruszam się często i zastanawiam nad mechanizmami czy to żałoby czy innymi związanymi z rodzicielstwem, a także momentami się boję. Cała książka jest tak napisana, że ma się wrażenie, że zaraz wydarzy się coś strasznego. Trudna to sztuka moim zdaniem.
#220 skrzypenka
Jest taka choroba, że człowiekowi się wydaje iż nie żyje. Wczoraj o tym wyczytałam w nowej książce, którą teraz zaczęłam "kobieta z okna" i tam była o tym mowa.