No jest, jest, wiem.
A ja właśnie skończyłam książkę pt. "Morderstwo w Orient Expresie". Polecam ludziom lubiącym kryminały.
Ciekawe. Czytam książkę zagranicznego autora, gdzie pojawia się nazwisko kowalski. Czyżby tłumacz przetłumaczył jakieś angielskie popularne nazwisko w ten sposób, że podłożył polskie które uważane jest za pospolite? Spotkaliście się z czymś takim?
Oczywiście, że się spotkałem i to w niejednej książce. Przecież za granicami naszego kraju żyją ludzie z pochodzenia polskiego, również polacy więc dlaczego miałoby się tam nie znaleźć nasze (polskie) nazwisko :)
Opowiadania wizarne" Tokarczuk. Kończę i rozczarowały mnie. Taka jakaś psychodeliczna książka.
Zależy co lubisz. Mnie się spodobało, a jeśli tobie również to proponuję cykl o Achai Ziemiańskiego.
Ja nie chcę wiedzieć co było na końcu. A Achaia... Przerobiłam wszystko oprócz Viriona, bo czekam aż będzie cały
1 likes
No to ostatni Forst połknięty. Amatorzy zagadek logicznych, ludzie którzy najczęściej analizują kto raczej się chyba zawiodą. Moim zdaniem niektóre wątki za bardzo poplątane, nawarstwione choć był moment gdy czółem że coś jest nie tak i że to wszystko tylko zasłona dymna.
Ale przynajmniej zawężyłaś mój krąg poszukiwań o jedną osobę, za co jestem wdzięczny :d.
Kryminał/sensacja
to jest kryminał psychologiczny.
Detektyw Robert Hunter ze specjalnej jednostki wydziału zabójstw policji Los Angeles odbiera dziwny telefon. Anonimowy rozmówca podaje mu adres strony internetowej i zmusza, by dokonał szokującego wyboru. Hunter może jedynie patrzeć, jak ktoś torturuje i morduje niezidentyfikowaną ofiarę, transmitując to wszystko na żywo przez Internet.Policja Los Angeles we współpracy z FBI używa wszelkich dostępnych środków, by namierzyć źródło sygnału, ale zabójca umie doskonale zacierać za sobą ślady. Hunter i jego partner Garcia dopiero rozpoczynają swoje śledztwo, gdy Hunter dostaje kolejny telefon.
Nowy adres internetowy. Nowa ofiara. Ale tym razem zabójca postanowił zrobić ze swojej gry sadystyczne reality show na żywo, w którym każdy może oddać decydujący głos.
Tę książkę napisał chris Carter
Detektyw Robert Hunter ze specjalnej jednostki wydziału zabójstw policji Los Angeles odbiera dziwny telefon. Anonimowy rozmówca podaje mu adres strony internetowej i zmusza, by dokonał szokującego wyboru. Hunter może jedynie patrzeć, jak ktoś torturuje i morduje niezidentyfikowaną ofiarę, transmitując to wszystko na żywo przez Internet.Policja Los Angeles we współpracy z FBI używa wszelkich dostępnych środków, by namierzyć źródło sygnału, ale zabójca umie doskonale zacierać za sobą ślady. Hunter i jego partner Garcia dopiero rozpoczynają swoje śledztwo, gdy Hunter dostaje kolejny telefon.
Nowy adres internetowy. Nowa ofiara. Ale tym razem zabójca postanowił zrobić ze swojej gry sadystyczne reality show na żywo, w którym każdy może oddać decydujący głos.
Tę książkę napisał chris Carter