Co teraz czytacie?
Back to Literatura#261 jamajka
No jest, jest, wiem.
#262 lwica
A ja właśnie skończyłam książkę pt. "Morderstwo w Orient Expresie". Polecam ludziom lubiącym kryminały.
#263 djsenter
OO, ciekawe, lubie kryminały.
#264 lwica
Tak. Zachęcam do przeczytania!
#265 kacper
Ciekawe. Czytam książkę zagranicznego autora, gdzie pojawia się nazwisko kowalski. Czyżby tłumacz przetłumaczył jakieś angielskie popularne nazwisko w ten sposób, że podłożył polskie które uważane jest za pospolite? Spotkaliście się z czymś takim?
#266 Lowca_Androidow
Oczywiście, że się spotkałem i to w niejednej książce. Przecież za granicami naszego kraju żyją ludzie z pochodzenia polskiego, również polacy więc dlaczego miałoby się tam nie znaleźć nasze (polskie) nazwisko :)
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#267 skrzypenka
Opowiadania wizarne" Tokarczuk. Kończę i rozczarowały mnie. Taka jakaś psychodeliczna książka.
#268 Zuzler
Pan lodowego ogrodu. Ledwo zaczęłam, ale mam nadzieję, że się nie rzczaruję
#269 tomecki
Zależy co lubisz. Mnie się spodobało, a jeśli tobie również to proponuję cykl o Achai Ziemiańskiego.
#270 balteam
Pan lodowego Ogrodu fajny, ale końcówka słaba, dziwna walka końcowa.
#271 Zuzler
Ja nie chcę wiedzieć co było na końcu. A Achaia... Przerobiłam wszystko oprócz Viriona, bo czekam aż będzie cały
#272 cinkciarzpl
No to ostatni Forst połknięty. Amatorzy zagadek logicznych, ludzie którzy najczęściej analizują kto raczej się chyba zawiodą. Moim zdaniem niektóre wątki za bardzo poplątane, nawarstwione choć był moment gdy czółem że coś jest nie tak i że to wszystko tylko zasłona dymna.
#273 kacper
Jest druga część wiriona?
#274 Zuzler
Ja nie posiadam
#275 kacper
ja też nie :d
#276 kacper
Ale przynajmniej zawężyłaś mój krąg poszukiwań o jedną osobę, za co jestem wdzięczny :d.
#277 tomasz
ja czytam chris carter jeden za drugim
#278 kacper
Co to jest? Jaki gatunek i td?
#279 Lowca_Androidow
Kryminał/sensacja
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#280 biedrona333
to jest kryminał psychologiczny.
Detektyw Robert Hunter ze specjalnej jednostki wydziału zabójstw policji Los Angeles odbiera dziwny telefon. Anonimowy rozmówca podaje mu adres strony internetowej i zmusza, by dokonał szokującego wyboru. Hunter może jedynie patrzeć, jak ktoś torturuje i morduje niezidentyfikowaną ofiarę, transmitując to wszystko na żywo przez Internet.Policja Los Angeles we współpracy z FBI używa wszelkich dostępnych środków, by namierzyć źródło sygnału, ale zabójca umie doskonale zacierać za sobą ślady. Hunter i jego partner Garcia dopiero rozpoczynają swoje śledztwo, gdy Hunter dostaje kolejny telefon.
Nowy adres internetowy. Nowa ofiara. Ale tym razem zabójca postanowił zrobić ze swojej gry sadystyczne reality show na żywo, w którym każdy może oddać decydujący głos.
Tę książkę napisał chris Carter