Wojna na Ukrainie ad. 2022
Back to Wydarzenia i nowiny#501 adelcia
pokaże wam taki 45 minutowy filmik, i zapytam się głównie monstriczka,jeżeli go słuchałeś, lub jeżeli wysłuchaś, to co o nim sądziś?
https://www.youtube.com/watch?v=RJvC3zTWhqE
#502 nuno69
O nie, echo moskwy wyłączyły skurczbyki
#503 Julitka
Co tu tak cicho?... To dobrze, czy źle?...
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#504 balteam
Ciekawy sposób na wsparcie Ukrainy, to kupno ihniejszej waluty, aktualnie jest problem z płynnością.
Tu cały artykół, faktycznie tanio, bo google za 100 hrywien pokazuje 14 zł.
https://tavex.pl/jak-pomoc-ukrainie-kupujac-hrywne-ukrainska/?fbclid=IwAR39YTSxZOAL8jF3lunoKBm7bFtyfNng12uN0twst5NVu6pWGZeGl7rDXJc
Oczywiście ryzyko zupełnej straty w razie podbicia Ukrainy, też jest.
Będę monitorować sobie temat.
#505 balteam
Haha, w Legionowie koło Warszawy, jest restauracja carska, napisali na fb:
Wspieramy naród ukraiński od lat pomagamy codziennie w czasie wojny bojkotujemy pierogi ruskie od dziś na zawsze zmieniają nazwę na UKRAIŃSKIE polecamy na miejscu jak i na wywóz wspierajcie Ukraine zamawiajcie
pierogi ukraińskie 535333195 🇺🇦🇺🇦🇺🇦www.carska.com #pierogiukrainskie #restauracja #carska...
biedni z tą nazwą trochę, ale brawa za kreatywność. Ciekawe czy faktycznie sprzedarz pierogów ruskich w sklepach spadnie.
Takie masowe akcje w różnych krajach na prawdę po pewnym czasie mogą skutecznie zniechęcić ludzi do Rosji, efekty tego będą ciągnąć się latami.
#506 Julitka
Mało śmieszne.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#507 magmar Archived
Tak, tylko im jest potrzebne wsparcie wojskowe, a NATO nie chce tego zrobić, okraszając to humanitarnymi hasłami.
#508 grzegorzm
NATO może wysłać broń, ale w konflikt to dobrze, że wejść nie chce.
-- (magmar):
Tak, tylko im jest potrzebne wsparcie wojskowe, a NATO nie chce tego zrobić, okraszając to humanitarnymi hasłami.
--
#509 balteam
80000 Ukraińców wróciło na Ukrainę bronić kraju.
Rosjanie coraz więcej atakują obiektów cywilnych, niszczą szpitale i budynki mieszkalne. Coraz więcej mówi się też o tym, że do ataków używają np. bomb zakazanych przez konwencję Genewską.
#510 Zuzler
Proponuję zatem wzmożyć konsumpcję barszczu ukraińskiego.
#511 Julitka
@Balteam Z zakazaną bronią to już oficjalne.
#512 daszekmdn
-- (Julitka):
Mało śmieszne.
Zależy od osoby, mnie NP. rozbawiło poprawiając kiepski nastrój spowodowany równie kiepskim samopoczuciem fizycznym. Kto wie czy pieniądze z pierogów nie pójdą na pomoc Ukrainie, tak można to rozczytać między wierszami.
--
#513 magmar Archived
Tu nie ma dobrych rozwiązań, Grzegorzu niestety chyba nie da się na pół gwizdka.
#514 grzegorzm
Tylko, że na pół gwizdka właśnie trzeba, jeżeli nie to w zasadzie możemy się żegnać ze światem jaki znamy, przy czym mam to dosłownie na myśli.
-- (magmar):
Tu nie ma dobrych rozwiązań, Grzegorzu niestety chyba nie da się na pół gwizdka.
--
#515 magmar Archived
Ale z Putinem się nie da, niestety. CHCĘ SIĘ MYLIĆ, JAK BARDZO CHCĘ SIĘ MYLIĆ.
#516 zywek
@magmar idź i walcz w imieniu nato.
#517 nuno69
CIekawy artykuł, i chyba całkiem żetelny ale nie wiem, bo jestem impotentem jeżeli chodzi o te sprawy
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/wladimir-putin-i-generalowie-szczegolowa-analiza-mowy-ciala-i-bron-nuklearna-w-tle/kw872t6?utm_source=tw_wiadomosci&utm_medium=social&utm_campaign=onetsg_fb
#518 nuno69
Podobno Rosjanie chcą płącić ukraińcom za nagrywanie dzienkczynnych filmików na cześć POutina. Serio żałosne. Jak to nie fake to nie wiem co powiedzieć nawet
#519 nuno69
Na Ukrainie zdobycze trofiejne (patrz ruskie czołgi) nie będą opodatkowane.
#520 misiek
Tylko pierogi ruskie wcale nie są ruskie.