Wojna na Ukrainie ad. 2022
Back to Wydarzenia i nowiny#481 nuno69
Tworzenie tak długich ogonkow jak ten przed Kijowem nie popłaca. Konwoj już jest mocno nadszarpnięty
#482 nuno69
Ukraińcy zaatakowali kolejne ruskie lotnisko wojskowe
#483 Paulinux
W sieci pojawiło się następujące zdanie, powiedzcie mi że to fake.
Ukraina przekazała Rosji broń jądrową „w zamian za gwarancję, że nigdy nie będzie zagrożona ani najechana”
#484 Monia01
A źródło?
-- (Paulinux):
W sieci pojawiło się następujące zdanie, powiedzcie mi że to fake.
Ukraina przekazała Rosji broń jądrową „w zamian za gwarancję, że nigdy nie będzie zagrożona ani najechana”
--
🇺🇦 🇵🇱
#485 MarOlk
To raczej nie fake. Czytałem o tym dobrych pare lat temu. Postsowieckie głowice trafiają do Federacji w zamian za gwarancje bezpieczeństwa czy jakoś tak
#486 MarOlk
Po rozpadzie ZSRR i ogłoszeniu niepodległości przez byłe republiki na ich terenie pozostawała przecież poradziecka broń nuklearna.
#487 Paulinux
A, czaję.
#488 Kat
A oto i źródło, choć pełno jest tego w necie.
https://wyborcza.biz/biznes/7,177151,28136806,ukraina-oddala-bron-atomowa-za-gwarancje-bezpieczenstwa-teraz.html
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#489 nuno69
ALe to było dawno. Teraz przecież Ukraina nie ma atomowki
#490 MarOlk
Sprawa dająca do myślenia. https://www.rp.pl/wojsko/art35780801-prezydent-duda-nie-wysylamy-naszych-samolotow-na-ukraine-nato-nie-jest-strona-tego-konfliktu Czyli dostaliśmy po łapach za nadgorliwość od Wuja Sama
#491 MarOlk
Dawno, nie dawno, ale reperkusje widać obecnie
#492 balteam
No tylko, że to kluczowe, botak zabrzmiało jak by teraz, dzisiaj oddali.
Przez to, że oddali może jeszcze więcej pomocy dostaną, ale zobaczymy.
#493 Monia01
Dokładnie, zgadzam się z balteamem. Zresztą wyciąganie starych informacji tylko pogłębia dezinformację
-- (MarOlk):
Dawno, nie dawno, ale reperkusje widać obecnie
--
🇺🇦 🇵🇱
#494 Kat
Dawno czy nie, Rosja złamała gwarancję, a podejrzewam, że coś takiego nie powinno ulec przedawnieniu, choć z drugiej strony to jednak jest Putin i nic więcej tłumaczyć nie trzeba.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#495 zywek
No przecież mamy te 28 migów wysłać.
#496 MarOlk
No właśnie nie wyślemy. Spójrz w podany przeze mnie link. Trzeba czytać między wierszami do kogo jest ten komunikat...
#497 zywek
Przecież jeszcze dzś czytałem następnych i następnych któzy pisali, że zamiast migów dostaniemy f16 następne
#498 nuno69
Kadyrowcy mieli za cel zabic Zelenskiego. Niestety, Czeczeni jak to Czczeni, sami zostali zabici xD.
#499 zywek
I bardzo dobrze.
#500 Paulinux
Zaufana3Strona, ; Tekst: Niewiarygodne historie z Ukrainy. Rosyjskie oddziały komunikują się analogowo, są masowo podsłuchiwane i nagrywane. Do tego cywile notorycznie zagłuszają ich częstotliwości hymnem Ukrainy lub dźwiękami wydawanymi przez świnie. Polecamy cały wątek.. tweet cytowany przez @sbreakintl: A story being confirmed not only by PoW testimony but also by material captured by the Ukrainian army after clashes with the Russian army, such as in this tweet, showing a civilian Baofeng which was used by the Russian infantry.; Data: 6 minut temu; Klient: Tweetbot for iΟS 202 z 221