EltenLink

Wojna na Ukrainie ad. 2022

Back to Wydarzenia i nowiny

#441 nuno69

Fajnych masz przyjaciol Putin. Aż z ciekawości zajrzałęm na Telegrama tego zwierza i faktycznie tam to jest.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2022-02-28 12:03

#442 nuno69

Nie no kurde to musi być fake, i go ktoś zhackował pewnie.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2022-02-28 12:10

#443 nuno69

A tutaj oryginalna wiadomość po rosyjsku

Other: Друзья, ряд европейских политиков сделали заявления по поводу возможного введения санкций против России.

Хочу сказать, что весь набор ограничений против России настолько абсурден, что нам остается только над этими бесплодными попытками смеяться. Заморозили они там пустоту. Полный конфуз!

И все же, несмотря на всю эту комедию, настало время жёстко отомстить, и меры должны быть зеркальными. Выглядеть они для сравнения должны так:

От своих заявлений должны отказаться: премьер-министр Великобритании Борис Джонсон, глава МИД Великобритании Лиз Трасс, глава Еврокомиссии Урсула фон дер Ляйен, глава Евродипломатии Жозеп Боррель, в противном случае Чеченская Республика, учитывая дерзкий и вычурный характер заявлений вышеуказанных лиц, оставляет за собой право ввести следующие санкции:

- Закрыть чеченское небо для полётов их джетов;
- Заморозить все рублёвые активы Джонсона в чеченских банках;
- Ввести эмбарго на все активы британских олигархов в Ачхой-Мартане, а в случае ухудшения - и в Самашках;
- Признать гнусным пережитком средневековья левостороннее движение;
- И признать, наконец, что не бывает английского чая!

Срок даю до 31 февраля!

Это будет примером и для других государств. Впредь думайте прежде чем вводить какие-то санкции., 14 hours ago

2022-02-28 12:16

#444 Paulinux

Hahaha, aż mnie to zaciekawiło czy to fake

Happy hacking
2022-02-28 12:22

#445 nuno69

r-kadirov95 to jego oficjalny kanał zdaje sę, wic sama możesz sprawdzić. Gościu mnie zabił, to za to że go tak obrażałem przedwczoraj. Myślałem że mi żebra pękną ze śmiechu.

2022-02-28 12:23

#446 nuno69

Legenda głosi, że od teraz obywatele czeczenii piją "Czeczeńską herbatę". Jest to wyjątkowo silna mieszanina spirytusu, tytoniu i marichuany. W takim właśnie stanie czeczeńscy bojowkarze wyruszają na front.

2022-02-28 12:24

#447 nuno69

W masowym ostrzale Harkowa z Gradow zginelo dzioesiatki osob

2022-02-28 12:57

#448 balteam

Nikt chyba nie pisał, ale istnieje możliwość dla cudzoziemców walka na urainie, muszą zgłaszać się do ambasad w swoim kraju.
Nas to nie dotyczy, ale mam nadzieję, że trochę się osób pozgłasza, Sprzęt już leci.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2022-02-28 13:00

#449 Postukujacy

Łotwa zrobiła ustawę to umożliwiającą, znaczy zapisanie się do ukraińśkiej armii.

INFP
2022-02-28 13:12

#450 nuno69

Potwierdzone info, że obrońcy Wyspy Węży żyją.

2022-02-28 13:33

#451 daszekmdn

To ten moment, w którym żałuję, że niemam nawet bardzo słabego wzroku. Chętnie bym się dołączył.

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
2022-02-28 13:39

#452 nuno69

No ja też.

2022-02-28 13:39

#453 magmar Archived

Żałuję tych słów, które powiedziałam w innym wątku.
Inna sprawa, że mimo to nie potrafiłabym zabić nawet wroga.

2022-02-28 13:53

#454 Monia01

Tyle się znamy, ile nas sprawdzono

🇺🇦 🇵🇱
2022-02-28 13:55

#455 tomecki

Taki tweet:
Rafał Brzoska (RBrzoska): Zarząd Inpost podjął trudną i konieczną decyzję o nie kupowania usług/towarów firm rosyjskich i białoruskich, ale też od firm,w których akcjonariacie jest kapitał tych krajów.Proszę kolegów z org. pracod. @PracodawcyRP , #PRB, @ptg_pl ,@LewiatanTweets,@BCCorg o wsparcie idei!

2022-02-28 14:12

#456 magmar Archived

Nawet Szwajcaria nałożyła sankcje na Rosję.

2022-02-28 15:05

#457 Paulinux

Telewizja Ukraina 24 także po polsku z tłumaczeniem na żywo

Okazuje się, że Polacy również mogą mieć wygodny dostęp do stacji telewizyjnej Ukraina 24 w naszym języku. Dzięki zespołowi Onetu, na YouTube dostępna jest od niecałych dwóch godzin transmisja z nałożonym tłumaczem audio w czasie rzeczywistym. Jak można przeczytać w opisie pod transmisją - "Na Stronie Głównej Onet.pl będą mogli państwo oglądać bezpłatnie największy ukraiński kanał informacyjny Ukraina24 z symultanicznym tłumaczeniem na język polski. Na kanale Ukraina24 znajdują się aktualne informacje o sytuacji w Ukrainie prosto z miejsca zdarzeń, komentarze i relacje reporterskie. Zapraszamy!"
https://www.youtube.com/watch?v=AyC-aiuGaJ8

Happy hacking
2022-02-28 15:50

#458 Paulinux

Wniosek Ukrainy o członkostwo w UE jest już gotowy – przekazało PAP źródło unijne. Z nieoficjalnych informacji wynika, że wkrótce wniosek może zostać podpisany przez prezydenta Ukrainy i złożony w Brukseli.

Happy hacking
2022-02-28 15:58

#459 magmar Archived

Tak, tylko Bruksela ma swoje procedury i to tak łatwo może nie przejść.

2022-02-28 16:07

#460 pajper

Węgry nie pozwolą na transport przez ich terytorium broni dla Ukrainy.
Mam szczerą, ale prawdopodobnie naiwną nadzieję, że to fake news!

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2022-02-28 16:35