Senterku kochany, przy SSRI, SNRI, ASRI tak jest. ;) Wyjątkiem od reguł wszystkich mitycznych skutków ubocznych po antydepkach włącznie z zespołem serotoninowym (ZS) :-D jest SSRE. Serio - po tianeptynie nie miałam żadnych jazd. ;)
przeglądam sobie archiwum z propozycjami, i okazało się, że wiele propozycji, na które czekałam, zostało zrealizowanych, a ja nawet o tym nie wiedziałam. A skoro nie wiedziałam, bo nie zobaczyłam tego w podstawowym działaniu programu, to też teraz, gdy już wiem, że są zrealizowane, nadal nie wiem, jak pewne rzeczy robić, i w jaki sposób korzystać z tych konkretnych elementów, o które prosiłam. :(
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
Dasz radę senterze. Mam nadzieję że zaczynasz od połówki? Jak nie to nie dziwne że jazdy. No i zależy co.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Cóż, nie wiem wiele jeżeli o tę tematykę chodzi, ale wziąłem na start lek bez recepty o wdzięcznej nazwie Depresanum. W ogóle zastanawiam się, czy da się jakoś zejść z leków po jakimś czasie, czy tak całe żyćko będzie trza je brać?
-- (camila): Senterku kochany, przy SSRI, SNRI, ASRI tak jest. ;) Wyjątkiem od reguł wszystkich mitycznych skutków ubocznych po antydepkach włącznie z zespołem serotoninowym (ZS) :-D jest SSRE. Serio - po tianeptynie nie miałam żadnych jazd. ;)
Niestety nic mi nie przepisano, więc jedyny wspomagacz jeżeli tak go można nazwać, to CBD Nie wiem jak wytłumaczyć, że potrzebuję czegoś więcej, niż jedynie kognitywnej terapii.
-- (camila): L-tryptofan spoko. Jednak zamiast prekursora 5htp pojechałabym z tematem samego 5htp. Jakie leki bierzesz do tego? Bo ja tu się śmieję z zs, a ten...
Ogólnie przy antydepresantach - co człowiek to pogląd. Przeważa większość, że wracają objawy z odbicia.
Jest taki suplement również, o nazwie 5htp. Różni mądrzy dobierają to do swoich zestawów na polepszenie koncentracji i nastrojowy boost. L-tryptofan to taki prekursor do serotoniny, zaczątka.
Objawy z odbicia to objawy za zwyczaj bardziej nasilone niż przed braniem antydepów. Na przykład jeśli boli cię głowa i nadużywasz aspirynki, która ci pomaga, to jeśli odstawisz aspirynkę, to ból wróci gorszy i z odbicia.
A gdyby tak schodzić z regularnej dawki powoli, aż organizm nie będzie jej potrzebował? Czy jest to w ogóle możliwe?
-- (camila): Jest taki suplement również, o nazwie 5htp. Różni mądrzy dobierają to do swoich zestawów na polepszenie koncentracji i nastrojowy boost. L-tryptofan to taki prekursor do serotoniny, zaczątka.
Objawy z odbicia to objawy za zwyczaj bardziej nasilone niż przed braniem antydepów. Na przykład jeśli boli cię głowa i nadużywasz aspirynki, która ci pomaga, to jeśli odstawisz aspirynkę, to ból wróci gorszy i z odbicia.
Tak właśnie schodzi się z antydepresantów cięższego kalibru. Nie wiem czy ktoś odstawia l-tryptofan stopniowo. Nawet jeśli schodzisz z antydepresantów stopniowo, depresja może powrócić - np. dwa razy cięższa.
Jak nie będzie trzeba to bym się w to nie bawił, ale sam nie potrafię z diagnozować w jakim stadium jest moja deprecha, a tutaj służba zdrowia może darmowa, ale Ch*jowa jak się zapewne domyślasz.
-- (camila): Tak właśnie schodzi się z antydepresantów cięższego kalibru. Nie wiem czy ktoś odstawia l-tryptofan stopniowo.
Eh... Znając siebie to ja do 5htp dołożyłabym phenibut :DD bo bardzo polubiłam te te... gabapentynoidy, ale uzależnienie i skutki uboczne są, przykład na załączonym obrazku :D
Gdyby/jakby co, będę pisał dzwonił :D Dzięki. -- (camila): Eh... Znając siebie to ja do 5htp dołożyłabym phenibut :DD bo bardzo polubiłam te te... gabapentynoidy, ale uzależnienie i skutki uboczne są, przykład na załączonym obrazku :D
powiem tak, uważajzlekami, jak nie trzeba to może jednak nie. dość łatwo w pakowaćsię w zamknięte koło, oczywiście nie jestem ekspertem więc mówię tylko od siebie. -- (djsenter): Jak nie będzie trzeba to bym się w to nie bawił, ale sam nie potrafię z diagnozować w jakim stadium jest moja deprecha, a tutaj służba zdrowia może darmowa, ale Ch*jowa jak się zapewne domyślasz.
-- (camila): Tak właśnie schodzi się z antydepresantów cięższego kalibru. Nie wiem czy ktoś odstawia l-tryptofan stopniowo.
--
--
This site uses cookies to enhance your experience.