Wątki archiwalne

Księga zażaleń (wpisy z okresu lipiec 2020 - czerwiec 2021)

Started by denis333 1204 posts last post 5 years ago Closed Page 31 of 61

Nie. Co z tymi konfami się stało? Nie można nawet pustych kanałów zobaczyć.

O! A ja myślałam, że to ja mam problem. Jak widać, nie tylko ja.
Give me a sign.

padły, czekamy na Pajpera.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Nie nie, ja też.

#605 1 like Edited

Senterku kochany, przy SSRI, SNRI, ASRI tak jest. ;)
Wyjątkiem od reguł wszystkich mitycznych skutków ubocznych po antydepkach włącznie z zespołem serotoninowym (ZS) :-D jest SSRE. Serio - po tianeptynie nie miałam żadnych jazd. ;)
ENFP

#606 2 likes

przeglądam sobie archiwum z propozycjami, i okazało się, że wiele propozycji, na które czekałam, zostało zrealizowanych, a ja nawet o tym nie wiedziałam. A skoro nie wiedziałam, bo nie zobaczyłam tego w podstawowym działaniu programu, to też teraz, gdy już wiem, że są zrealizowane, nadal nie wiem, jak pewne rzeczy robić, i w jaki sposób korzystać z tych konkretnych elementów, o które prosiłam. :(
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

#607 1 like

Dasz radę senterze. Mam nadzieję że zaczynasz od połówki? Jak nie to nie dziwne że jazdy. No i zależy co.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Cóż, nie wiem wiele jeżeli o tę tematykę chodzi, ale wziąłem na start lek bez recepty o wdzięcznej nazwie Depresanum.
W ogóle zastanawiam się, czy da się jakoś zejść z leków po jakimś czasie, czy tak całe żyćko będzie trza je brać?

-- (camila):
Senterku kochany, przy SSRI, SNRI, ASRI tak jest. ;)
Wyjątkiem od reguł wszystkich mitycznych skutków ubocznych po antydepkach włącznie z zespołem serotoninowym (ZS) :-D jest SSRE. Serio - po tianeptynie nie miałam żadnych jazd. ;)

--
Senter San

TO na Ciebie to działa w ogóle? :O

L-tryptofan spoko. Jednak zamiast prekursora 5htp pojechałabym z tematem samego 5htp. Jakie leki bierzesz do tego? Bo ja tu się śmieję z zs, a ten...

Ogólnie przy antydepresantach - co człowiek to pogląd. Przeważa większość, że wracają objawy z odbicia.
ENFP

Niestety nic mi nie przepisano, więc jedyny wspomagacz jeżeli tak go można nazwać, to CBD
Nie wiem jak wytłumaczyć, że potrzebuję czegoś więcej, niż jedynie kognitywnej terapii.

-- (camila):
L-tryptofan spoko. Jednak zamiast prekursora 5htp pojechałabym z tematem samego 5htp. Jakie leki bierzesz do tego? Bo ja tu się śmieję z zs, a ten...

Ogólnie przy antydepresantach - co człowiek to pogląd. Przeważa większość, że wracają objawy z odbicia.

--
Senter San

Działać działa, i mam nadzieję, że jakoś wyjdę z czego kolwiek, bo kilka lat już mnie niszczy.

-- (Zuzler):
A ciekawe co to znaczy po polsku Camilo.

--
Senter San

#614 2 likes

Jest taki suplement również, o nazwie 5htp. Różni mądrzy dobierają to do swoich zestawów na polepszenie koncentracji i nastrojowy boost. L-tryptofan to taki prekursor do serotoniny, zaczątka.

Objawy z odbicia to objawy za zwyczaj bardziej nasilone niż przed braniem antydepów.
Na przykład jeśli boli cię głowa i nadużywasz aspirynki, która ci pomaga, to jeśli odstawisz aspirynkę, to ból wróci gorszy i z odbicia.
ENFP

A gdyby tak schodzić z regularnej dawki powoli, aż organizm nie będzie jej potrzebował? Czy jest to w ogóle możliwe?

-- (camila):
Jest taki suplement również, o nazwie 5htp. Różni mądrzy dobierają to do swoich zestawów na polepszenie koncentracji i nastrojowy boost. L-tryptofan to taki prekursor do serotoniny, zaczątka.

Objawy z odbicia to objawy za zwyczaj bardziej nasilone niż przed braniem antydepów.
Na przykład jeśli boli cię głowa i nadużywasz aspirynki, która ci pomaga, to jeśli odstawisz aspirynkę, to ból wróci gorszy i z odbicia.

--
Senter San

#616 Edited

Tak właśnie schodzi się z antydepresantów cięższego kalibru. Nie wiem czy ktoś odstawia l-tryptofan stopniowo.
Nawet jeśli schodzisz z antydepresantów stopniowo, depresja może powrócić - np. dwa razy cięższa.
ENFP

Jak nie będzie trzeba to bym się w to nie bawił, ale sam nie potrafię z diagnozować w jakim stadium jest moja deprecha, a tutaj służba zdrowia może darmowa, ale Ch*jowa jak się zapewne domyślasz.

-- (camila):
Tak właśnie schodzi się z antydepresantów cięższego kalibru. Nie wiem czy ktoś odstawia l-tryptofan stopniowo.

--
Senter San

#618 1 like

Eh... Znając siebie to ja do 5htp dołożyłabym phenibut :DD bo bardzo polubiłam te te... gabapentynoidy, ale uzależnienie i skutki uboczne są, przykład na załączonym obrazku :D
ENFP

Gdyby/jakby co, będę pisał dzwonił :D
Dzięki.
-- (camila):
Eh... Znając siebie to ja do 5htp dołożyłabym phenibut :DD bo bardzo polubiłam te te... gabapentynoidy, ale uzależnienie i skutki uboczne są, przykład na załączonym obrazku :D

--
Senter San

#620 1 like

powiem tak, uważajzlekami, jak nie trzeba to może jednak nie. dość łatwo w pakowaćsię w zamknięte koło, oczywiście nie jestem ekspertem więc mówię tylko od siebie.
-- (djsenter):
Jak nie będzie trzeba to bym się w to nie bawił, ale sam nie potrafię z diagnozować w jakim stadium jest moja deprecha, a tutaj służba zdrowia może darmowa, ale Ch*jowa jak się zapewne domyślasz.

-- (camila):

--

--