"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Jeszcze taki gadżet do sprawdzania nominałów banknotów - sztywna ząbkowana plastikowa rzecz. Składa się banknot i określa, do którego ząbka dotyka jego szerokość. No, niby można na pamięć, ale skontrolować nie zaszkodzi. :)
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE
Miałam tą z Lumenu, ale wzięła i się połamała, chyba w skutek częstego używania, teraz korzystam z apki Nantmobile Money Reader czy jakoś tak ona się zowie.
Tak, dałoby się, nawet się temu kiedyś przyglądałem. Tak po prawdzie, to pewnie dałoby radę nawet za jakieś 30zł, może 40zł. --Cytat (tomecki): Tak a propos testerów koloró ciekaw jestem, czy dałoby się coś takiego stworzyć, korzystając z części ze sklepu z elektroniką? są tam czujniki światła i nawet właśnie koloru. Do tego obudowa, jakiś głośniczek, mini płytka do odtwarzania sampli z nazwami kolorów... może taniej by yszło niż Caretec?
--Koniec cytatu
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Mam iPhone'a. --Cytat (pates): ty masz iphone czy androida?
--Koniec cytatu
Dokładnie o tym napisałam, podałam jednak jej pełną nazwę. U mnie działa bez zarzutu.
Bezpłatne dla posiadaczy iPhone, pod androida kosztuje prawie 80 zł.
Co do przymiaru do banknotów to mnie takie znajomy zrobił z aluminium, cieniutkie, leciutkie i wytrzymałe, mieści się w przegrudce portfela i nie zajmuje miejsca.
--Cytat (Zuzler): Aaa, bo jest też takie słonawo płatne cudo, niby lepsze tylko ciężko określić czy warte tej ceny.
--Koniec cytatu
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.