Sprzęt gospodarstwa domowego wszelkiego rodzaju
Wróć do W domu#61 Kat
Coś koło 70 zł chyba.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#62 pates
malutko jak na taki sprzęcik
#63 Kat
Fakt, nie była jakoś bardzo droga.
Udało mi się dogrzebać do linka, no to podrzucam.
https://archiwum.allegro.pl/oferta/inteligentna-waga-kuchenna-smart-bt-mt5516-bggdb-i7099270459.html
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.
#64 Zuzler
@Sanklip, jeszcze miary, linijki, miarki do cieczy...
#65 Mimi
Jeszcze taki gadżet do sprawdzania nominałów banknotów - sztywna ząbkowana plastikowa rzecz. Składa się banknot i określa, do którego ząbka dotyka jego szerokość. No, niby można na pamięć, ale skontrolować nie zaszkodzi. :)
#66 pates
znam to, kiedyś znałem panią, która takowe wycinała z kart kredytowych np. W lumenie była kiedyś za 3zł
#67 Kat
Miałam tą z Lumenu, ale wzięła i się połamała, chyba w skutek częstego używania, teraz korzystam z apki Nantmobile Money Reader czy jakoś tak ona się zowie.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.
#68 pates
ty masz iphone czy androida?
#69 pajper
Tak, dałoby się, nawet się temu kiedyś przyglądałem. Tak po prawdzie, to pewnie dałoby radę nawet za jakieś 30zł, może 40zł.
--Cytat (tomecki):
Tak a propos testerów koloró ciekaw jestem, czy dałoby się coś takiego stworzyć, korzystając z części ze sklepu z elektroniką? są tam czujniki światła i nawet właśnie koloru. Do tego obudowa, jakiś głośniczek, mini płytka do odtwarzania sampli z nazwami kolorów... może taniej by yszło niż Caretec?
--Koniec cytatu
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#70 tomecki
To może próbować stworzyć coś takiego i sprzedawać nawet za 100 zł. Zawsze to ileś razy taniej niż firmówki, a zysk można np. na Eltena dawać.
#71 Kat
Mam iPhone'a.
--Cytat (pates):
ty masz iphone czy androida?
--Koniec cytatu
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.
#72 pates
spoko. Na androida jest blind droid wallet, ale to ciężko znaleść. Są też inne.
#73 Zuzler
No, jest też takie bezpłatne cudeńko pt Czytnik pieniędzy, w zależności od nie wiadomo czego działa różnie u różnych ludzi, ale jest dobre.
#74 Kat
Dokładnie o tym napisałam, podałam jednak jej pełną nazwę. U mnie działa bez zarzutu.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.
#75 Zuzler
Aaa, bo jest też takie słonawo płatne cudo, niby lepsze tylko ciężko określić czy warte tej ceny.
#76 pates
testowałaś?
#77 Zuzler
To nie jest moja opinia tylo osób, które co chwila coś testują, więc wiedzą co mówią.
#78 pates
spoko. Niedawno znalazłem coś co się nazywa talking wallet ale działa koszmarnnie. W sklepie play tego niema
#79 Lowca_Androidow
Bezpłatne dla posiadaczy iPhone, pod androida kosztuje prawie 80 zł.
Co do przymiaru do banknotów to mnie takie znajomy zrobił z aluminium, cieniutkie, leciutkie i wytrzymałe, mieści się w przegrudce portfela i nie zajmuje miejsca.
--Cytat (Zuzler):
Aaa, bo jest też takie słonawo płatne cudo, niby lepsze tylko ciężko określić czy warte tej ceny.
--Koniec cytatu
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#80 Zuzler
A ja mam takie, które jednocześnie jest ramką do podpisu, całkiem przydatna pierdółka.