EltenLink

Sprzęt gospodarstwa domowego wszelkiego rodzaju

Back to W domu

#81 pates

gdzie kupiłaś?

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2019-04-08 11:19

#82 tomecki

Można też włożyć między palce np. wskazujący i środkowy i patrzeć gdzie sięgnie. Każdy ma te palce różne więc będzie nieco inaczej to sięgać, ale sposób o tyle fajny, że nie wymaga dodatkowych dodatków i jest dość dyskretny no i szybki.

2019-04-08 11:20

#83 Zuzler

A bo ja tam wiem, dostałam :D

2019-04-08 12:00

#84 pates

spoko. Kiedyś tak jak mówię były w lumenie ale teraz niema

2019-04-08 12:43

#85 fantasma467

Gdzie kupię metrówkę/centymetr krawiecki? Jak zwał tak zwał. Chodzi o to by móc zmierzyć się w celu kupna dopasowanych ubrań bez pomocy widzących.

2019-06-09 19:52

#86 Kat

Ja kupiłam w Lumenie i centymetr jest bardzo ok.

"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
2019-06-09 19:53

#87 fantasma467

Tam chyba drogo, ale obczaję.

2019-06-09 19:54

#88 Kat

Nie, płaciłam 15 zł chyba za centymetr, z przesyłką wyszło coś koło 30 zł, więc bez tragedii.

"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.
2019-06-09 20:05

#89 siwy4don

Też mam ten centymetr z lumena. Jest całkiem spoko, tylko ten metalowy początek mi odpadł. Ewentualnie ktoś widzący mógłby Ci oznakować zwykły centymetr krawiecki. Co każdy centymetr dziurka na środku, co pięć centymetrów pół księżyc na krawędzi i co 10 cm wycięcie na obu krawędziach.

2019-06-10 09:19

#90 Zuzler

Widziałam kiedyś centymetr, który był oznakowany dokładnie tak samo jak linijka brajlowska. Czy ktoś może wie, gdzie można taki zdobyć?

2019-06-11 13:15

#91 siwy4don

Ja to chciałbym wagę kuchenną, ale nie za 200zł...:)

2019-06-11 19:19

#92 Julitka

Takiej to chyba nie uświadczysz. Ja mam Vivienne i choć jest kosmicznie droga, spełnia swoje zadanie i nigdy nie zawodzi!
--Cytat (siwy4don):
Ja to chciałbym wagę kuchenną, ale nie za 200zł...:)

--Koniec cytatu

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2019-06-11 19:26

#93 Lowca_Androidow

Ja mam poprzedniczkę vivienne, nie jestem z niej zadowolony, jakość wykonania pozostawia wile do życzenia, za te pieniądze to powinna loda robić, a ja nawet nie mogę mzmienić jednostki wagi, podaje jedynie w gramach.
Ważyłem dla sprawdzenia dokładności makaron, pojedyncze sztuki, jeden waży 1 gram, położyłem niec, cisza, położyłem drugi mówi 2 gramy, położyłem trzeci nic, położyłem czwarty mówi 5 gram haha, ale jak położyłem pierwsze dwa makarony naraz mówi 2 gramy, zdjąłem pierwsze dwa, położyłem drugie dwa makarony, mówi 2 gramy, teraz zdjąłem te drugie i położyłem wszystkie cztery, czyli pierwsze dwa i drugie dwa makarony na wadze i co usłyszałem? 5 gram, każda para osobno waży 2 gramy, ale razem położone 5 gram haha.
A taka miała być dokładna.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-06-11 19:37

#94 Kat

A ja mam całkiem spoko wagę, która współpracuje z apką na iPhone'a i nie, nie kosztowała 200 zł.

"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.
2019-06-11 19:49

#95 Zuzler

@Łowca, to może po prostu znaczyć, że ona przybliża liczby po przecinku. Jeśli jeden makaron waży 1,2g, to zaokrągla w dół, no i bardzo dobrze. Jeśli takie same makaroniki kładziesz 4, to razem ważą 4,8g, więc zaokrągla tę wagę w górę, no i też bardzo dobrze, bo tak być powinno.

2019-06-12 01:10

#96 pates

p rawda jest taka, że bardziej opłaca się kupić rzeczy takie jak termometry, wagi czy inne takie na bt. Jest tańsze a dostempne

2019-06-12 12:20

#97 siwy4don

A co to za waga?

--Cytat (Kat):
A ja mam całkiem spoko wagę, która współpracuje z apką na iPhone'a i nie, nie kosztowała 200 zł.

--Koniec cytatu

2019-06-12 18:43

#98 Kat

Nie pamiętam modelu i producenta, musiałabym sprawdzić, ale sprawdzę później i dam znać.

"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.
2019-06-12 19:56

#99 siwy4don

Miałaś okazję sprawdzić?

2019-06-14 10:45

#100 mustafa

A to nie chodzi o tą wagę?
https://allegro.pl/oferta/waga-kuchenna-5kg-elektroniczna-aplikacja-goclever-7778065903
Tak mi się coś zdaje, że kiedyś była o niej mowa na typhlosie.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2019-06-17 13:46