2 likes
Oczywiście. Pan Czesiu to był swego rodzaju człowiek orkiestra. Bez niego żadna szkolna akademia nie miała racji bytu. Zawsze pełen uśmiechu, dowcipu, niezwykle serdeczny. Takiego go zapamiętam.
1 likes
Jakże go nie pamiętać. Oczywiście ze szkoły, ale także już później, gdy się z nim rozmawiało to czuło się serdeczność i poczucie humoru. Przynajmniej ja to tak odbierałam.
Z ostatniej chwili:
19.07.2024 zmarła Absolwentka Ośrodka na Tynieckiej - Agnieszka Grochal.
19.07.2024 zmarła Absolwentka Ośrodka na Tynieckiej - Agnieszka Grochal.
Edited
Właśnie dowiedziałam się, że wczoraj, po długiej walce z rakiem, odszedł Tomasz Amsolik. Tutaj, na Eltenie, nie był bardzo znany, ale może jest ktoś, kto zna jego lub jego znajomych. Pożegnanie Tomka w poniedziałek, 19 sierpnia, na cmentarzu przy ul. Piotra Skargi w Zgierzu o godz. 11:00.
@Wszyscy bardzo Was przepraszam, pożegnanie Tomka odbędzie się w poniedziałek, 19 sierpnia, nie dzisiaj.
Drodzy, w sobotę zmarł Janusz Rutkiewicz. Pożegnanie w piątek o 13.45, cmentarz na Zarzewie w Łodzi.
Tak, znałem Tomka. Bardzo fajny człowiek, w szczególności udzielał się w E.C.E. i pisał artykuł o związku wraz ze swoją partnerką do tyfloświata. Wielka szkoda. Był jeszcze bardzo młody.
Nie znaółam człowieka, ale teraz poczytałam sobie jego artykuły z Tyfloświata. Naprawdę miał przyjemny sposób pisania i dużo fajnych zainteresowań.
Guldog żyje i ma się dobrze.
-- (daszekmdn):
Nie wiem, czy przypadkiem na Eltenie nie był znany jako Guldog.
--
-- (daszekmdn):
Nie wiem, czy przypadkiem na Eltenie nie był znany jako Guldog.
--
1 likes
Wczoraj zmarł kolega absolwent tynieckiej Łukasz Motyka. Pogrzeb 13.01.2025 w Kaplicy w Halębie.
Witajcie. Na przełomie Marca i Kwietnia, odeszły do wieczności 3 osoby z Laskowskiej kadry: kierownik internatu chłopców, pan Jan Skrobol, nauczyciel geografii i biologii, pan Jórek Brzostek, oraz nauczyciel fizyki, pan Leszek Pałgan. Niech spoczywają w pokoju.