Nominacje, pomysł z bloga Skrzypenki
Back to Integracja Eltenowiczów#61 djsenter
Każdy potrzebuje przerwy, więc poczekamy, spokojnie! ;xD
#62 daszekmdn
O kurde, Senter hip hop to jeszcze jakoś mi niby idzie, ale wierszy to nie umiem w ogóle, talentu nie mam :D.
#63 Kat
@Skrzypenka, ehh, te zginacze palców. :)
Jakby co to ja do jakiejś ciekawej nominacji też jestem chętna.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#64 djsenter
Wiersze nie są takie bardzo skomplikowane, popatrz na kilka przykładów i spróbuj!
#65 Mimi
Kat, ja Cię nominuję: umieść na blogu jakąś zagadkę. Zakres - dowolny. Pobawimy się w rozwiązywanie. ;) Miłych wrażeń zagadkotwórczych. :-*
#66 Kat
Ok, przyjmuję, muszę tylko nad tematyką pomyśleć.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.
#67 Mimi
Kochana, mogłabym coś narzucić, ale zostawiam Ci wolną rękę. Dasz radę!
#68 skrzypenka
Mimi, nominuję cię, byś zagrała nam jakiś utwór muzyki poważnej na fortepianie
#69 Mimi
Oooo, a toś mnie wrobiła. ;) Spodziewałam się jakiejś pisanej nominacji, nawet kosmetycznej czy kulinarnej... Na razie nie zagram. Może kiedyś...
#70 skrzypenka
Hahahaha, no zagraj kiedyś to spełnisz nominacje, Julitka też nie chciała zagrać. :d
#71 skrzypenka
Dziewczyny, więcej dystansu do siebie, przecież nikt wam głowy za granie nie urwie, to tylko zabawa. :d :)
#72 Kat
Nominacja od Mimi jest już na blogu, miłego główkowania, drodzy moi, wam życzę. :)
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.
#73 Mimi
Skrzypeńko, to u mnie właśnie z dystansu wynika. ;) @Kat, nominacja wykonana. Gratuluję!
#74 skrzypenka
Nie, dystans jest wtedy, gdy się nie wstydzisz, spokojnie, nie ma co się bać. Dystans jest wtedy, gdy się nie boisz, spokojnie kochana i śmiało <3
#75 Mimi
;) :)
#76 daszekmdn
Mam takie wrażenie, że głównie w tej blogowej aakcji uczestniczą 3 lub 4 osoby.
#77 Zuzler
Niestety, masz rację, takie kółeczko, które się wciąż zamyka. Ja jestem nadal chętna, możecie mnie wyzywać, o dwóch nominacjach śpiewanych pamiętam, ale teraz ich nie mogę zrealizować, bo obiecałam sobie, że będę się uczyć.
#78 monstricek
W sumie, jestem też gotowy do wyzwań.
#79 Julitka
@Monstricek Opowiedz na blogu coś o sobie. Tak po prostu.
Ja jeszcze nominowałam pajpera, ale na razie cisza.
I jeszcze nominuję Talpę, żeby... w ciągu najbliższego miesiąca pojawiły się 3 wpisy na jego blogu. Jakiekolwiek. I Armanda, żeby zaśpiewał nam tę włoską piosenkę, którą tak lubi.
Nominuję też Elanor, żeby zrobiła nam taką blogową pogadankę, jak robiła kiedyś, z kuchennym krzątaniem się.
I Tomeckiego, żeby napisał nam, jak to jest egzystować z trzema babami w domu, czyli wpis o życiu codziennym.
Nominuję niniejszym Żywka, żeby napisał wpis pogodny w charakterze, ale jednocześnie szczery i prawdziwy.
Nominuję też Ambuloceta, żeby również, jak ja, opowiedział coś o swoich studiach.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#80 monstricek
Gotowe. Może trochę nudnie, ale opowiedziałem.