EltenLink

#141 pjetia

Mojsior! A włączyłeś światła? TCas? Przecież to podstawa na początek lotu! Ja ustawiłem tak, że nie wyjeżdżam z hangaru, bo mi się nie chce.
Ktoś tu pisał, że światłas są niepotrzebne! Bzdura! Jedź sobie teraz autem bez świateł między 6 a 22. Ciekawe co niebiescy Ci na to powiedzą. W samolocie musisz mieć włączone:
shift s, shift f, shift b, ctrl-shift-q, ctrl-shift-s, ctrl-shift-c, ctrl-shift-v,ctrl-shift-p.
W samolotach pierwszej kategorii, czyli zadania od 00 do 0.9 paliwo na start to 100. Poza tym, o ile dobrze zrozumiałem, ktoś tu lata na miarach angielskich. No skoro chce sobie utrudniać życie...

Jeśli komuś moje wpisy wydają się bezsensowne, to niech ich nie czyta. Są moje, jak każdego innego użyszkodnika.
2018-05-10 21:29

#142 hryniek

Nie są w dzień potrzebne, bo ja tak i owszem latałem nie raz. Nawet w tutorialach było o tym wspominane.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-05-10 21:31

#143 hryniek

ale w rl i owszem... Nie spotkalem się z przypadkiem żeby nie były włączane. Zawsze na checklistach to jest.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-05-10 21:33

#144 pjetia

to ciekawe co piszesz, bo ja dziś bez świateł się rozbiłem.

Jeśli komuś moje wpisy wydają się bezsensowne, to niech ich nie czyta. Są moje, jak każdego innego użyszkodnika.
2018-05-10 21:34

#145 hryniek

MOże się godziny w którejś aktualizacji zmieniły, ale ja dzisiaj wtedy co testowałem spokojnie leialem na 10k metrów i gdyby nie śmiesznawy transporder to bym doleciał.

2018-05-10 21:42

#146 pjetia

Spróbuję. To by była totalna niedoróbka!

2018-05-10 21:43

#147 hryniek

Ta gra ma tyle wspólnego z realizmem... DLaczego przy awarii systemu ciśnienia ja mam lądować gdzie kolwiek zamiast obniżyć wysokość ustawić PAN, czy PAM w każdym razie 7707 na transporderze i spokojnie wylądować na najbliższym lotniszczu.

2018-05-10 21:45

#148 pjetia

a skąd Ci się wzięło 7077, skoro tu jest 121,5?

2018-05-10 21:47

#149 zywek

Ludzie, Ludze.
Światła. Po co wamświatła w EF poniżej godziny 22? Nie są poczebne.
Zaraz stestuję to Polskie EF

2018-05-10 21:49

#150 pjetia

To już zostało ustalone. Napisałem że spróbuję.

2018-05-10 21:52

#151 mojsior

hmm napisałem że popełniłem błąd i tych rzeczy nie włączyłem już wszystko rozumiem

2018-05-10 21:55

#152 hryniek

7707 na transporderze czy jak to tam jest oznacza dla kontroli, że masz awarię, możliwe, że dodatkowo ustawia się też na radiu a właściwie na drugim 121,5, ale tutaj jest za dużo uproszczeń, chociaż z drugiej strony to chyba pisze jedna osoba, więc....

2018-05-10 21:59

#153 Celtic1002

No ja sie bez świateł rozbiłam dziś, a leciałam koło szesnastej.

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska
2018-05-10 22:33

#154 hryniek

Nie wiem, może coś pozmieniali, jest prosty test żeby to sprawdzić jak nie miałąś włączonych i otwarta byłą kabina i ci się darli tam t rzeczywiście moglo tak się wydarzyć, z resztą aaahhhh... To jest takie wszystko surrealistyczne, dlaczego ja mam bez świateł zderzyć się niby z czymś, przecież od tego mam t-cas żeby tenna 45 s tak jest oczywiście w rl wykrył ruch i ewentualnie nakazał mi zwięszenie wysokości, lub jej obniżenie. To jest tak troszku wszystko na siłę pododawane. No jest ten t-cas, ale... On powinien działać jeżeli już to najczęściej w przestrzeni niekontrolowanej, a nie gdzie kontrola tym ruchem powinna zarządzać.

2018-05-10 22:47

#155 daszekmdn

Widziałem przed chwilą Polską wersję. Fajnie zrobione. :)

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2018-05-11 02:40

#156 hryniek

A ja się muszę poskarżyć na stewardessę, która się podpisuje tutaj jako Fiomiteam. Skarga generalnie tyczy się nienależytego wypełniania obowiązków.
Wszystko zaczęlo się na eleganckim lotnisku EPWA w Warszawie, leciałem sobie do Litwy, oczywiście nie moglem sobie załątwić... czegoś mocniejszego, bo akurat dilera nie było na mieście. No, ale pilot powinien być przytomny. Postanowiłem w pewnym momencie poprosić o kawę.
Zero współpracy ze mną. Ze, ro! I ja Wam móię: Ogarnijcie to dziewczę, bo do póki ja tu jestem kapitanem... Takiej niesurbodynacji nie będę tolerował. Ja rozumiem, gdyby pionowy statecznik odpadł... Jeszcze bym wybaczył, ale bezpodstawne narażanie mnie na odwodnienie i zaśnięcie za sterami.... TOż to się w głowie nie mieści. :D :D :D :D

2018-05-11 04:19

#157 daszekmdn

Hahaaaaa rozwala system.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2018-05-11 04:20

#158 kacper10

hej nie wiem czy ja robie coś źle, ale wszystko mam po włączane jestem na pasie ale nie moge podnieść nosa samolotu.

2018-05-11 10:33

#159 piter9521

Bo w samolotach pierwszej kategorii możesz podnieść dopiero jak się rozpędzisz do obecnej prędkości startowej.

2018-05-11 10:39

#160 Celtic1002

Dzisiaj będę próbować się nie rozbić. Zobaczymy, czy dam radę. :D

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska
2018-05-11 11:59