#141 pjetia
Mojsior! A włączyłeś światła? TCas? Przecież to podstawa na początek lotu! Ja ustawiłem tak, że nie wyjeżdżam z hangaru, bo mi się nie chce.
Ktoś tu pisał, że światłas są niepotrzebne! Bzdura! Jedź sobie teraz autem bez świateł między 6 a 22. Ciekawe co niebiescy Ci na to powiedzą. W samolocie musisz mieć włączone:
shift s, shift f, shift b, ctrl-shift-q, ctrl-shift-s, ctrl-shift-c, ctrl-shift-v,ctrl-shift-p.
W samolotach pierwszej kategorii, czyli zadania od 00 do 0.9 paliwo na start to 100. Poza tym, o ile dobrze zrozumiałem, ktoś tu lata na miarach angielskich. No skoro chce sobie utrudniać życie...
#142 hryniek
Nie są w dzień potrzebne, bo ja tak i owszem latałem nie raz. Nawet w tutorialach było o tym wspominane.
#143 hryniek
ale w rl i owszem... Nie spotkalem się z przypadkiem żeby nie były włączane. Zawsze na checklistach to jest.
#144 pjetia
to ciekawe co piszesz, bo ja dziś bez świateł się rozbiłem.
#145 hryniek
MOże się godziny w którejś aktualizacji zmieniły, ale ja dzisiaj wtedy co testowałem spokojnie leialem na 10k metrów i gdyby nie śmiesznawy transporder to bym doleciał.
#146 pjetia
Spróbuję. To by była totalna niedoróbka!
#147 hryniek
Ta gra ma tyle wspólnego z realizmem... DLaczego przy awarii systemu ciśnienia ja mam lądować gdzie kolwiek zamiast obniżyć wysokość ustawić PAN, czy PAM w każdym razie 7707 na transporderze i spokojnie wylądować na najbliższym lotniszczu.
#148 pjetia
a skąd Ci się wzięło 7077, skoro tu jest 121,5?
#149 zywek
Ludzie, Ludze.
Światła. Po co wamświatła w EF poniżej godziny 22? Nie są poczebne.
Zaraz stestuję to Polskie EF
#150 pjetia
To już zostało ustalone. Napisałem że spróbuję.
#151 mojsior
hmm napisałem że popełniłem błąd i tych rzeczy nie włączyłem już wszystko rozumiem
#152 hryniek
7707 na transporderze czy jak to tam jest oznacza dla kontroli, że masz awarię, możliwe, że dodatkowo ustawia się też na radiu a właściwie na drugim 121,5, ale tutaj jest za dużo uproszczeń, chociaż z drugiej strony to chyba pisze jedna osoba, więc....
#153 Celtic1002
No ja sie bez świateł rozbiłam dziś, a leciałam koło szesnastej.
Anna Frankowska
#154 hryniek
Nie wiem, może coś pozmieniali, jest prosty test żeby to sprawdzić jak nie miałąś włączonych i otwarta byłą kabina i ci się darli tam t rzeczywiście moglo tak się wydarzyć, z resztą aaahhhh... To jest takie wszystko surrealistyczne, dlaczego ja mam bez świateł zderzyć się niby z czymś, przecież od tego mam t-cas żeby tenna 45 s tak jest oczywiście w rl wykrył ruch i ewentualnie nakazał mi zwięszenie wysokości, lub jej obniżenie. To jest tak troszku wszystko na siłę pododawane. No jest ten t-cas, ale... On powinien działać jeżeli już to najczęściej w przestrzeni niekontrolowanej, a nie gdzie kontrola tym ruchem powinna zarządzać.
#155 daszekmdn
Widziałem przed chwilą Polską wersję. Fajnie zrobione. :)
#156 hryniek
A ja się muszę poskarżyć na stewardessę, która się podpisuje tutaj jako Fiomiteam. Skarga generalnie tyczy się nienależytego wypełniania obowiązków.
Wszystko zaczęlo się na eleganckim lotnisku EPWA w Warszawie, leciałem sobie do Litwy, oczywiście nie moglem sobie załątwić... czegoś mocniejszego, bo akurat dilera nie było na mieście. No, ale pilot powinien być przytomny. Postanowiłem w pewnym momencie poprosić o kawę.
Zero współpracy ze mną. Ze, ro! I ja Wam móię: Ogarnijcie to dziewczę, bo do póki ja tu jestem kapitanem... Takiej niesurbodynacji nie będę tolerował. Ja rozumiem, gdyby pionowy statecznik odpadł... Jeszcze bym wybaczył, ale bezpodstawne narażanie mnie na odwodnienie i zaśnięcie za sterami.... TOż to się w głowie nie mieści. :D :D :D :D
#157 daszekmdn
Hahaaaaa rozwala system.
#158 kacper10
hej nie wiem czy ja robie coś źle, ale wszystko mam po włączane jestem na pasie ale nie moge podnieść nosa samolotu.
#159 piter9521
Bo w samolotach pierwszej kategorii możesz podnieść dopiero jak się rozpędzisz do obecnej prędkości startowej.
#160 Celtic1002
Dzisiaj będę próbować się nie rozbić. Zobaczymy, czy dam radę. :D
Anna Frankowska