Transcription
A propos Kasperskiego, to ja co prawda jako osobiście go nie miałem zainstalowanego, ani na tutaj laptopie, ani na mojej stacjonarce, ale nie wiem jak jest z tym antywirusem teraz, ale w 2012 roku, kiedy właśnie zacząłem uczęszczać do lasek, bo przez krótki czas uczęszczałem. No to tam na początku jeszcze ja nie miałem własnego komputera. To znaczy miałem stacjonarkę, ale starą stacjonarkę, która była w moim dawnym mieście, w którym mieszkałem, czyli w Sosnowcu, no ale wtedy jej nie brałem do lasek, no bo niby jak, a laptopa wtedy nie miałem. W każdym bądź razie, do czego zmierzam. Była taka sytuacja właśnie a propos tego antywirusa na komputerach szkolnych, a konkretniej umówiąc, bardziej się to dotyczyło właśnie komputerów, które były w grupach internackich, bo wiadomo, że byłem w internacie. Więc tam na każdym komputerze, w każdej grupie, był właśnie zainstalowany Kasperski. Więc tam na każdym komputerze, w każdej grupie, był właśnie zainstalowany Kasperski. Więc tam na każdym komputerze, w każdej grupie, był właśnie zainstalowany Kasperski. Więc tam na każdym komputerze, w każdej grupie, był właśnie zainstalowany Kasperski. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł instalować, tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł instalować, tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł instalować, tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł instalować, tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł instalować, tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł instalować, tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł instalować, tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł instalować, tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł instalować, tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł instalować, tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł instalować, tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł instalować, tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. A że w tamtych czasach, no były te ograniczenia w komputerach wprowadzone, że tylko informatyk mógł coś tam zmieniać. Przykładem tego było, Clango, na przykład, bo wtedy bardzo często używałem Clango. Co prawda nie było już rozwijane, ale używałem tego programu. I był problem, niestety, bo nawet jeżeli ja, mając instalkę, zainstalowałem ten program na pendrivie, to i tak był problem, bo i tak jakiś plik wyrzucał, to właściwie ten antywiruz. no i był tutaj. już tam, nie wiem, jakieś jeszcze inne kwestie były, bo czasami miałem nawet problem, żeby mi napach uruchomić, ale nie wiem, czy to w tym momencie głównie chodziło o to, że ten antybioryzm był jakoś ustawiony czy co, ale taka sytuacja była. Tak jak wspomniałem, nie wiem, jak to wygląda teraz. Co do awasta, no to awasta używałem chyba trochę wcześniej na stacjonarce. Jak jeszcze mówił tym starym głosem, nie tym, co babeczka mówiła, tylko tym starym głosem mniej więcej tak. Baza wirusów została zaktualizowana. Wtedy używałem tego antywirusa, a konkretnie to mnie to ktoś instalował na stacjonarce, ale tak, żeby coś na nim samemu robić, to ja to nie robiłem. No to chyba jak na razie tyle.