Forum

Systemy operacyjne

Forum mieszane

Poprzednia 9 / 10 Next

matid25

#161 ·

Transcription

A Antek został, dodane ramy i dysk został zrobiony na SSD, no i to się teraz to będzie śmigą, kulem i jak to marzenie, to wiadomo. No, coś się przegrzewa, tylko ja nie wiem co, czy po prostu przegrzewa się, bo wietraczki już są zarąbane, czy po prostu już mu płyta siada. No tego to nie wiem, albo ta pasta na procesor, ale tą pastę to z Tomkiem zrobię, jak przyjedę do domu, bo sam tego nie będę robił. No, a jeżeli to nie pomoże, no to znaczy, że po prostu już mu płyta siada. Jeżeli płyta siadzie, no to go wyrzucę na złom, no dojadę go do końca, jakby całkowicie go po prostu zniszczę. Do ostatnich sił w chwili będzie u mnie pracował, a propos wyjazdu, wyjazdówek. No i później po prostu pójdzie na złom, na śmietnik, jeżeli mu padnie załóżmy płyta. Jedynie co? Możecie sobie wykręcić dysk i zrobić sobie jawki przenośne, ale póki co działa, czasami się wyłączy, ale mniejsza ilość, ale grunt, że laptop jest.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

lukasz1993258

#162 ·

Transcription

A póki co jest, tylko pytanie jest na jak długo. Bo jeżeli on już ma takie odpływ, to może być tak, że pewnego dnia wstaniesz i on już cię nie odpali. Też taka sytuacja może być, ale no wiadomo, że takiej sytuacji również nie musi być. Także no, wiesz. Ale wiesz co, no może też być tak faktycznie, że po prostu wiatraczki sobie rady nie dają. Co do tego HP-ka, no to wygląda na to, że mi jeszcze sporo posłuży. Także najważniejsze, że cokolwiek się udało z niego wyciągnąć. Teraz to naprawdę śmiga, że aż miło. Nie ma żadnych problemów. Jedynie co, to nie mogę zainstalować MP3 Directa. Nie wiem dlaczego, czy tutaj czegoś brak jest, czy co. No ale to już inna sprawa. Ale tak to naprawdę działa. Że aż miło. Na blogach chciałem wrzucić prezentację tego, jak on działa, no ale póki co nie można z wiadomych względów. Także no, ale jeżeli będzie można, no to postaramy się coś wrzucić. Także tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

matid25

#163 ·

Transcription

No to jak wstanę i Lenovo się nie załączy, to w sumie nic strasznego się nie stanie, gdyż jest jeszcze Toshiba przygotowana na to, że zastąpi Lenovo, no i jest Asus stacjonarny. Znaczy ja mówię do niego stacjonarny, ale to jest laptop, który po prostu nieprzewożony jest według dobrych parametrów, więc no, no więc tutaj nic jakby takiego strasznego się nie stanie, jak on po prostu padnie, no o tyle, o ile muszę sobie kupić chyba rzeczywiście pendrive'a i zabezpieczyć te dane, których nie mam. Zaraz wyjdę z nim. Po prostu muszę sobie kupić dysk, a pendrive'a raczej, i zabezpieczyć te dane nasze, po których nie mam, w... po prostu padnie na dysku i na kompie, bo mam takie rzeczy, więc tutaj trzeba będzie kupować tą dwuterówkę, ale ona już jest zajęta, więc po prostu trzeba będzie sobie kupić pendrive'a, zabezpieczyć i wtedy, nawet jak padnie Asus, no to trudno. W razie czego będę używał Toshiby, którą też sobie mogę tutaj pożyczyć, więc komputery są.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

lukasz1993258

#164 ·

Transcription

Nie no wiadomo Mi tutaj jak padnie komputer to mam Jeszcze użytkowniczki Gabi Laptopa zawsze mogę z niego korzystać Także no nie jest źle Na chwilę obecną no jest dobrze Także taka sytuacja tutaj jest Jakiś czas jeszcze korzystałem właśnie z komputera Mojej partnerki więc Tak to wygląda Parę wpisów tutaj jest

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

lukasz1993258

#165 ·

Transcription

Witam Was bardzo serdecznie. Słuchajcie, mam pytanie co do Microsoft Storage. Ponieważ zauważyłem, że tam jest bardzo dużo aplikacji. I teraz mam do Was pytanie. Czy aplikacje, które noszą nazwę WhatsApp, iTunes, Spotify, czy one są dla nas dostępne i czy są warte uwagi, aby je pobrać? Czy na przykład, jeżeli chodzi o iTunes, lepiej go pobrać ze strony i tak normalnie zainstalować? I teraz takie drugie pytanie. Gdy konfigurujemy aplikację Pocztę, no to można tam też, zauważyłem, skonfigurować, konfigurować e-cloud, konto e-cloud. I teraz też również tutaj pytanie jest takie, czy jest sens konfigurować e-cloud przez tą Pocztę? Czy też trzeba, lepiej by było oczywiście zainstalować e-cloud tak normalnie ze strunki? Z góry Wam dziękuję za odpowiedź. Ja po prostu pytam, bo nie chcę czegoś tutaj instalować w ciemno. Sami wiecie, o co mi chodzi, także jeżeli wiecie, to byłbym wdzięczny i z góry pozdrawiam.

luki373737

#166 ·

Transcription

Hej, więc tak, co do iTunesa, lepiej zainstalować z Microsoft Store, według mnie jest to wersja płynniejsza od tej ze strony, bardziej responsywna, ja jak posiadałem iPhone'a, to tylko i wyłącznie instalowałem ze sklepu. Co do Whatsappa, tak, sam korzystam dosyć często z Whatsappa na PC i większość da się tam zrobić, nie wiem jak z poziomu Whatsappa na PC udostępnić jakiś plik lub dokument za pomocą NVDA, ale napisać do kogoś, nagrać wiadomość głosową. Jak najbardziej, da się wykonać, odpowiedzieć na wiadomość, do kogoś da się, czyli do tego, do czego głównie służy Whatsapp, da się korzystać. Co do Spotify, ja się nie wypowiem, bo nie korzystam, więc nie wiem, czy on jest dostępny, czy on jest niedostępny, natomiast iTunes i Whatsapp jak najbardziej. Co do iClouda, ja nie konfigurowałem. Nie konfigurowałem w ogóle na komputerze iClouda, miałem go tylko na iPhone'ie skonfigurowanego jako pocztę iCloud i tyle. Nie było mi to potrzebne, także tutaj może ktoś inny się wypowił w tym temacie. Podejrzewam, że można skonfigurować samą pocztę, tak, i jak dostaniesz maila na iCloud, no to przyjdzie Ci też. Na komputer z Windowsem? No, ja nie miałem takiej potrzeby, nie. No, ja przy okazji też sobie zainstalowałem z Microsoft Store Fubara 2000 i YouTube Downloader. Dużo mam aplikacji poinstalowanych ze sklepu. No, bo między innymi też dlatego, że jestem świrem na PC. No, bo między innymi też dlatego, że jestem świrem na PC. No, bo między innymi też dlatego, że jestem świrem na PC. No, bo między innymi też dlatego, że jestem świrem na PC. A skoro one działają, no to po co mam je instalować z jakichś tam dobrych programów albo z tego rodzaju stron. No, także to tyle ode mnie, pozdro. No, także to tyle ode mnie, pozdro. No, także to tyle ode mnie, pozdro.

lukasz1993258

#167 ·

Transcription

Dzięki Ci za odpowiedź, Łukaszu, naprawdę. Jest ogródne dzięki i pozdrawiam.

lukasz1993258

#168 ·

Transcription

Witam Was bardzo serdecznie, słuchajcie mam takie dosyć nietypowe do Was pytanie, ponieważ sytuacja jest tego typu, że tutaj na laptopie mam Windows 10 i no staram się go aktualizować na bieżąco, w zależności od tego kiedy wychodzą aktualizacje systemowe to ten system jest aktualizowany. Ale do czego piję? Chodzi o aplikacje i cloud. Ciągle mi wyskakuje komunikat przy każdym uruchomieniu komputera, że używam starszej wersji systemu Windows i że chodzi głównie o zdjęcia, że coś tam zostanie znacznie ograniczone i jeżeli wiecie o co tu może chodzić to dajcie znać, bo wydaje mi się, że używam najnowszej wersji systemu Windows 10, no bo on się aktualizuje na bieżąco, chyba że no nie wiem. Tutaj był system stawiany w maju wraz z wymianą dysku i dodaniem kostegramu, więc jeżeli naprawdę ktoś z Was będzie wiedział mniej więcej o co tu może chodzić to dajcie znać. Z góry pozdrawiam, dziękuję.

Kosa12

#169 ·

Transcription

Łukaszu, żeby Ci to działało, na pewno posiadasz na pewno wersję 909, bo aktualna wersja teraz jest 2.0.4, czyli 2.0. Tak. Dobrze mówię. No i na tej kombinacji ja właśnie też pracuję. Możesz sobie sprawdzić to za pomocą właśnie resorce monitor tej wtyczki NVDA i tam dowiedzieć się jaką masz wtedy kombinację. Jeśli masz 909, to radzę Panu, radzę Tobie zaktualizować do 2.0.4. To tyle z mojej strony. Pozdrawiam i życzę miłej nocy.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

lukasz1993258

#170 ·

Transcription

Ale jeżeli chodzi o aktualizację, to się da to zrobić przez aktualizacje automatyczne, czy jak? Gdyby tak faktycznie było, no bo ja szczerze zaraz się kładę i jakoś nie mam siły cokolwiek patrzeć, ale jutro bym sobie to na spokojnie zobaczył, więc... Czy da się przez aktualizacje automatyczne to zrobić, po prostu, żeby on się zaktualizował? No żeby wszystko zaktualizowano, to definitywnie, żeby była pełna wersja i tak dalej, i tak dalej. Czy konieczne jest, konieczne jest wsadzenie dziesiątki jakby to od nowa? Jak to wygląda?

lukasz1993258

#171 ·

Transcription

Co do posiadanej wersji Windowsa, to ona brzmi Windows 10 1909, więc to jest chyba trochę starsza wersja. To teraz mam pytanie w takim razie. Po pierwsze, czy da się, jeszcze raz tutaj ponawiam pytanie, za pomocą właśnie aktualizacji automatycznych przejść na aktualną wersję Windowsa 10? Jest to możliwe? W jakiś bardzo łatwy sposób, żeby nie tracić niczego, co do tej pory się uzbierało? Z góry dziękuję.

Kosa12

#172 ·

Transcription

Cześć Łukaszu. Można to zrobić raczej z automatycznej, ktoś się pojawi, ale wtedy po jakimś długim czasie. Oni tak robili. Ja zainstalowałem daną aktywizację do 2004. Z actualizowałem do niego właśnie przez asystenta, bo można tak. I nic nie stracił. Tak wiem, że PiS to demokratyczny rysunek, co zresztą na każdym ruchu podkreślają, ale kurcze, nie uważacie, że gdyż on będzie mieć wszystko w garści, to niedługo poograf nazwy Demokracja wykaśnie i tak dodaćmy się w autorytarnym państwie. Ok, na razie nie możemy wyciągać tak daleko idących wniosków. No ale zobaczcie sobie. Piszesz tam, no wiadomo, window z 10 i tam wtedy ci się pokaże ten asystent cały. No to wiesz, tam jak to, to zajmuje tam parę dni, ale cała aktywizacja zajmuje ponad 7 dni. To jest nowa wersja. No oczywiście. I dlatego właśnie należy trzeba to zaktualizować, właśnie też można przez takie rzeczy. Bo ja na przykład nie czekałem na aktualizację z Windows Update. Robiłem to przez właśnie asystent. Nie stracisz nic, bo ja nic nie straciłem. Pozdrawiam.

lukasz1993258

#173 ·

Transcription

Czy mogę tego asystenta prosić, nie wiem, czy to jest jakiś asystent w formie jakiegoś pliku czy co, no bo w aktualizacjach automatycznych wyskakujemy, że wszystko mam aktualne.

Kosa12

#174 ·

Transcription

Łukasz, to jest w formie obrazu płyty, jak wejdziesz na stronę Microsoftu, raczej tam jak piszesz Windows 10 2.0.4.0 chyba, no 2004 tak, 2.0.0.4, no. To normalnie, zaraz ci wyśle link, bo to, tylko na forum głosowe tego nie wyśle.

Kosa12

#175 ·

Transcription

Łukaszu, wysłałem Tobie w wiadomości prywatnej link do zaktualizowania systemu. Dziękuję.

lukasz1993258

#176 ·

Transcription

Dzięki za pomoc Mikołaju, system się ładnie zaktualizował.

Kosa12

#177 ·

Transcription

Spoko, Łukaszu, nie ma problemu, jakby co, to i wtedy ten asystent możesz już wtedy wywalić tam z programów, bo on się zainstalował, go wywalić, bo nie będzie już potrzebny.

lukasz1993258

#178 ·

Transcription

To ja mam pytanie takie, czy ten plik, który mam dzięki Tobie, czy nawet jakbym go dał na komputerze z Windowsem 7, to on też zaktualizuje do dziesiątki?

Kosa12

#179 ·

Transcription

Wiesz co, Łukaszu, ja Ci powiem tak, że jeśli chodzi o siódemkę, no to radziłbym Ci ściągnąć narzędzie i wtedy według tego narzędzia wtedy, nie wiem, możesz spróbować, ale chyba nie. Dziękuję.

lukasz1993258

#180 ·

Transcription

Dzięki za odpowiedź, wiem o tej instalacji, MatiD25 mi przysłał, ale dzięki za informację.

Poprzednia 9 / 10 Next