Anty piosenka.
Back to Muzyka#141 misiek
Daszku- wiesz, że te które są dobre to zostawiam jak np- tego Bajerfulla, którego ostatnio dla ciebie kasowałem.
#142 magmar
WIele antypiosenek tzn. antywykonań imitujących folk, bo to z folkiem nie ma nic wspólnego można usłyszeć na blogu Julitkiw kategorii sentymentalne chyba. DO dziewczyny nie mam nic osobiście,, ale mam wiele zastrzeżeń do ordynarnego syntezatorka, jarmarcznego wokalu i tego, że wykonawcom wydaje się, że są artystami. Np. wysokie płoty, czerwone jagody itd. Mówię o tych konkretnych wykonaniach. W tradycyjnym folku nie ma miejsca na syntezator gra się na żywych instrumentach. Już wolę disco polo, bo oni w swej dziedzinie są autentyczni ma być beat jest, ma być tanecznie także jest.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#143 wredny
moje znienawidzone EL PROFFESOR MAMA CIAO ten remix jest ohydny.
no i oczywiście DJ BENASSI SATISFACTION nienawidzę
#144 gumeczka3
a ja lubię benassi
#145 sanklip
Akurat w piosence "Czerwone jagody"
w wersji,
którą Julitka wstawiła na blog,
grają na prawdziwych instrumentach.
Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.
Heilung -
"Norupo".
#146 magmar
I'm sorry! Zwracam honor. Niedopatrzyłam mea maxima culpa!
#147 sanklip
Spoko,
zdarza się.
A zespół Guzowianki nawet lubię.
A z antybitów,
to ostatnio na nerwy działała mi
"Carmen"
Sarsy.
Blee
Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.
Heilung -
"Norupo".
#148 daszekmdn
Będzie burza! A może nie? Nie chciałbym.
Nie przepadam za wszelakimi coverami jakimikolwiek wykonywanymi nawet profesjonalnie. Tylko orginalny artysta powinien wykonywać własny utwór, bo tylko on wie co chciał oddać.
Zamiast coverować lepiej robić własne, a jak się nie umie, lepiej nie robić w ogóle.
Oczywiście do śpiewania w domowym zaciszu bez publikowania nie mam nic, tylko do upubliczniania, bo to tak jakby odbiera nawet korzyść artyście moim zdaniem. Takie piractwo w innej wersji ;)
Jak tanio sprzedawali w 90S muzykę? Nagrywając podróbki i wystawiając jako orginały na półki.
#149 misiek
Z tymi podróbkami na płytach i kasetach to była masakra. I tak- po za bazarami i akwizycją w sklepach też je można było znaleźć. Ciekaw jestem czy sprzedawca w takim sklepie specjalnie nie informował, że to podróby, czy sam nie wiedział, bo na bazarze to wiadoma sprawa.
--Cytat (daszekmdn):
Będzie burza! A może nie? Nie chciałbym.
Nie przepadam za wszelakimi coverami jakimikolwiek wykonywanymi nawet profesjonalnie. Tylko orginalny artysta powinien wykonywać własny utwór, bo tylko on wie co chciał oddać.
Zamiast coverować lepiej robić własne, a jak się nie umie, lepiej nie robić w ogóle.
Oczywiście do śpiewania w domowym zaciszu bez publikowania nie mam nic, tylko do upubliczniania, bo to tak jakby odbiera nawet korzyść artyście moim zdaniem. Takie piractwo w innej wersji ;)
Jak tanio sprzedawali w 90S muzykę? Nagrywając podróbki i wystawiając jako orginały na półki.
--Koniec cytatu
#150 lola
A mi ostatnio działa na nerwy piosenka Braci "Wierzę w lepszy świat". Co włączam radio to ją słyszę.
#151 gumeczka3
to zacznij na nią czekać wtedy jest szansa że w ogóle nie poleci nawet jak włączysz radio
#152 magmar
Dawid Podsiadło.
Wszystko co wygenerował.
Ten Pan śpiewa jakby miał upośledzenie umysłowe w stopniu lekkim.
#153 misiek
Też go nie trawię. Ja bym powiedział, że śpiewa jak lodzik kochający dodatkowo inaczej.
-- (magmar):
Dawid Podsiadło.
Wszystko co wygenerował.
Ten Pan śpiewa jakby miał upośledzenie umysłowe w stopniu lekkim.
--
#154 wredny
jest sobie stara włoska piosenka bella ciao i pewien remx nie unieszczę linka jak to słyszę to cały dzień mam zepsuty
#155 magmar
Pamiętam dwa lata temu był na to straszny szał.
Ciężko było otworzyć lodówkę.
Nie będę tu wklejać łącza, ani podawać wykonawcy, bo nie chcę zepsuć Ci dnia.
Sama też nie znoszę tego remixu.
#156 wredny
uch no to jest to
#157 DJGraco
Znam kilka remixów tego. Mi siętam podoba, ale znam lepsze. Claudinhobrasilbellciao remix
#158 Krzysztof
Cher i jej "Believe"! Tego ona nie śpiewa! Teoretycznie jest to jej, ale wykonanie syntezatorowe. Ja się tego boję! Po prostu przełączam.
#159 misiek
Jakby to powiedzieć, w takim razie boisz się dzisiejszej muzyki, a dzisiaj większość to autotune.
-- (Krzysztof):
Cher i jej "Believe"! Tego ona nie śpiewa! Teoretycznie jest to jej, ale wykonanie syntezatorowe. Ja się tego boję! Po prostu przełączam.
--
#160 tomecki
To nie jest wykonanie syntezatorowe. Autotune działa na realnym głosie. Z resztą ten efekt nie był użyty na całej ścieżce wokalu tylko na jej części, co pozwala mniemać, że raczej cher umie śpiewać, a autotune miał na celu raczej efekt artystyczny niż niwelowanie problemów warsztatowych.