Środowisko niewidomych

Co myślicie o żartowaniu z wad wzroku?

Started by Monia01 131 posts last post 3 years ago Page 5 of 7

#81 2 likes Edited

Może trochę nie na temat, ale poniekąd też pasuje. A chodzi mi o żarciki z przewodnikiem... Ech... Np że prowadzony jest puszczalski albo dobrze się prowadzi. :)

Akurat to, dla niektórych może wydać się hamskie, więc nie popieram.
--Cytat (Zuzler):
Może trochę nie na temat, ale poniekąd też pasuje. A chodzi mi o żarciki z przewodnikiem... Ech... Np że prowadzony jest puszczalski albo dobrze się prowadzi. :)

--Koniec cytatu
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#83 3 likes

Mnie tam nie przeszkadza :D
🇺🇦 🇵🇱

#84 2 likes

Mnie też, uwielbiam takie gry językowe i dwóznaczności, więc wręcz inicjować lubię niekiedy :)

To na przyszłość uważajcie, bo pewne osoby mogą wziąźć takie zabawy słowne zbyt dosłownie.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#86 2 likes

Iiiii tam. To ja Ci odpowiem w ten sam sposób, że pewne osoby mogą wziąć zbyt dosłownie to, że oglądasz jak wyglądają kobiety.

mój brat lubi sobie powiedzieć, że nie prowadzi po alkocholu

Nie widzę związku.
--Cytat (Zuzler):
Iiiii tam. To ja Ci odpowiem w ten sam sposób, że pewne osoby mogą wziąć zbyt dosłownie to, że oglądasz jak wyglądają kobiety.

--Koniec cytatu

#89 2 likes

A ja owszem mój drogi :*

#90 2 likes

Też nawet lubię takie żarty, ale raczej nie inicjuję ichwśród nieznajomych. Na razie wyleciały mi z głowy co jaskrawsze przykłady.

Ja już słyszałem, że jestem hamski z takimi żarcikami, mimoże to nie miało być w moim zamiarze hamskie, więc przestałem stosować.
--Cytat (Mulka):
Też nawet lubię takie żarty, ale raczej nie inicjuję ichwśród nieznajomych. Na razie wyleciały mi z głowy co jaskrawsze przykłady.

--Koniec cytatu

#92 2 likes

Aa, bo to też trzeba mieć pewne wyczucie. Nie z każdym sobie można pozwolić, oj nie z każdym.

tak jak idziesz z kimś kto ma problemy z poruszaniem i powiesz "prowadził ślepy kulawego"
noc taka ciemna, więc ja przyjemna

Trochę hamskie nie uważasz?
--Cytat (teletubis):
tak jak idziesz z kimś kto ma problemy z poruszaniem i powiesz "prowadził ślepy kulawego"

--Koniec cytatu

#95 1 like

to zależy od poczucia chumoru dwojga łysy. Ja mam taka koleżanke która sama nas tak nazwała i ja sie za ślepego nie obrażam

No ja to wiem i ty to wiesz, ale zobacz sobie jak to wygląda w grupie osób gdy walniesz taki tekst.
--Cytat (teletubis):
to zależy od poczucia chumoru dwojga łysy. Ja mam taka koleżanke która sama nas tak nazwała i ja sie za ślepego nie obrażam

--Koniec cytatu

to jest bużliwy temat i zależy od ludzi. Moge zapewnić że nie walneła bym takiego tekstu jak bym nie wiedziała jakie jest poczucie ludzi, albo jak bym wiedziała że ktoś jest na tym punkcie przewrażliwiony.

#98 2 likes

A ja bym walnęła, o ślepym na pewno, szczególnie właśnie wśród widzących.

#99 1 like

dzis naprzykład walnełam coś o ślepym i kulawym przy widzących i niewidomych i każdy sie z tego śmiał

#100 1 like

po prostu zależy w jakim toważystwie się obracamy ale przy nowo poznanych ludziach młodych jak coś mówię to każdy podziwia mnie za dystans