EltenLink

#1181 fantasma467

Do perfekcji wtedy samodzielnie można rozwijać umiejętności do 4,75 gwiazdki.

2018-05-29 21:05

#1182 fantasma467

Witamy też nowycj artystów i przestępców. Powodzenia życzymy, i cierpliwości.

2018-05-29 21:07

#1183 tomecki

Zastanawia mnie jedna rzecz. Sklepy wyglądają tak, jakby ich właścicielami byli gracze. Skąd biorą chociażby książki, instrumenty, elektronikę i inne duperele?

2018-06-01 01:57

#1184 Julitka

Nie mam pojęcia. W ogóle te wszystkie firmy działają na dziwnej zasadzie. :) Ale generalnie od książek, instrumentów, ubrań itp są chyba fabryki...

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2018-06-01 13:24

#1185 tomecki

To jeszcze pytanie takie. Czy szkodzi organizowanie koncertów np. codziennie? oczywiście z np. parotygodniowym wyprzedzeniem?

2018-06-01 13:49

#1186 fantasma467

Najlepiej koncerty organizować właśnie kilka tygodni wcześniej bo wtedy większa jest sprzedaż biletów, ale może oczywiście być to seria koncertów dzień po dniu. Może szkodzić to jedynie na poziom zdrowia, który spada najbardziej kiedy grasz z wysoką ambicją.

2018-06-01 13:59

#1187 tomecki

To jeszcze jakbyście powiedzieli co robić ze zdrowiem? wiem, że odpoczynek podnosi, pytanie czy jest coś sensowniejszego? druga rzecz to nastrój. Warto tym się przejmować? jeśli tak to w jaki sposób najlepiej? Na koniec, a przy najmniej teraz na koniec :d w informacjach o mieście jest napisane, że jeśli się chce dla miasta pracować można maksymalną kasę dostać. Rozumiem, że się można z gościem dogadać, ale czy chodzi tu o efekt zachęty tj. nowi też mogą czy jednak trzeba się na czymś rzeczywiście znać?

2018-06-01 14:16

#1188 Julitka

Nie ma. Zdrowie i nastrój to są jedne z najbardziej upierdliwych rzeczy w grze, bo ciągle spadają tak, że nic sensownego robić się nie da. Nie wiem, czy Siłownia nie podnosi zdrowia, ale wtedy leci nastrój, więc...
Co do koncertów dzień po dniu: Każdy tak robi. Tylko rzeczywiście rezerwój je w ostatnim dniu w polu rezerwacji (mam na myśli jak najwcześniej się da), bo wtedy sprzeda się najwięcej biletów. Jak już wyćwiczysz wszystkie utwory na maxa, to nie rób prób tak często - nie ma potrzeby. Wystarczy raz w tygodniu, a i to już nawet może być za dużo.
Inwestuj w umiejętności komponowania i pisania tekstów, bo tworzenie dobrych utworów jest bardzo ważne. Oczywiście najpierw wymasteruj swoje instrumenty, a graj dobre covery, takie ze szczytów list przebojów.

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2018-06-01 14:58

#1189 tomecki

Ok. jeszcze co do szpitali. Ile zazwyczaj trwa pobyt?

2018-06-01 15:38

#1190 tomecki

To jeszcze a propos koncertów. Czy godzina występu ma znaczenie? No i co z biletami gdy rezerwuję termin jako muzyczna noga, a jednak sława rośnie więc pytanie czy sprzedarz biletów jest dynamiczna i wraz ze wzrostem sławy zwiększa się ilość sprzedanych na już zarezerwowany koncert? Aha, jeszcze co do nastroju - jak go najlepiej zwiększyć?

2018-06-01 15:49

#1191 Julitka

Ze szpitala można wypisać się na własną odpowiedzialność, jeżeli tylko zdrowie na to pozwala (opcja "Zobacz się z lekarzem"). Tak, liczba sprzedanych biletów rośnie wraz ze sławą, ale nie wiem, czy wzrasta na koncerty już zarezerwowane. Nastrój? Nie wiem, może batonikiem? A, batoniki są chyba na zdrowie, albo może na nastrój?... W każdym razie są drogie, więc...
Co do nastroju, to czasem zwiększa go też odprężanie się w domu.
Ważne jest też używanie przedmiotu o nazwie "Zdjęcie dziadków" (nagroda za jakiś samouczek), bo to dodaje 3 pd i coś tam do zdrowia lub nastroju. Tylko można to robić co 6 tyg.
Co do odpoczywania, to najlepiej robi się to w domu lub w parku.

2018-06-01 16:09

#1192 tomecki

No to jeszcze czy można być tak ło w dzielnicy, tj nie w parku, nie w sklepie tylko tak se na ulicy stać? druga rzecz, czy granie na ulicy w różnych miejscach przynosi inny dochód? Z pierwszych moich obserwacji wychodzi na to, ze coś na rzeczy może być, ale pytanie, czy tak faktycznie jest czy to tak przypadkiem u mnie wyszło? druga rzecz czy rzeczy w rodzaju kino domowe, sprzęt stereo mają na coś wpływ czy tak se to kupujesz dla picu i roleplaya? co z kompami i innymi pierdołami do domu?

2018-06-01 16:13

#1193 fantasma467

Jeśli chodzi o nastruj to można go poprawić np chodząc na zakupy jeśli gotówka na to pozwala. Ja jeszcze nigdy nie zaliczyłam szpitala z powodu stanu zdrowia czy nastroju. Jedyne tam pobyty to kiedy rodziłam moje dzieci.

Tak, granie na ulicy przynosi dodatkową kaskę, ale to jest dobre na początku kariery.

Co do pracy dla miasta to obecnie szukają poruczników policji do pracy na komisariacie.
Ponoć liczą się dobre chęci. Możesz spróbować.

2018-06-01 17:44

#1194 fantasma467

W podnoszeniu sławy dobrze jest co jakiś czas ustawić priorytet kariery na rozmawianie z mediami. Do tego przydaje się urok osobisty i manipulacja mediami.

2018-06-01 17:54

#1195 Julitka

Ale nie, granie na ulicy w różnych miejscach nie pomaga. Tzn. mam na myśli, że wszędzie daje taki sam dochód. I weź pod uwagę, że to działa tylko na początku. Potem artyście uderza woda sodowa do głowy i już nie chce grać, bo zaraz mu nastrój spada.

2018-06-02 10:12

#1196 fantasma467

Uwaga!

Dziś zostało uruchomione koło Kobe, gdzie można wylosować ciekawe przedmioty, dostępne normalnie za kredyty.
Radzę się pośpieszyć bo to chyba tylko dzisiaj.

Chciałam wylosować deskę surfingową, ale się nie udało. Może kiedyś jeszcze uruchomią.

2018-06-04 17:12

#1197 tomecki

jak to działa? aha, czytając książkę mam umiejętność na 0 / 5 tak ma być?

2018-06-04 18:03

#1198 fantasma467

Po przeczytaniu książki dostajesz umiejętność, ale bez żadnej gwiazdki. Teraz musisz ustawić priorytet kariery na ćwiczenie umiejętności i z listy wybrać tą, którą chcesz ćwiczyć.

Koło Kobe jest w świątyni. Tam używasz przycisku zakręć kołem i dostajesz losowe 3 przedmioty.

2018-06-04 18:14

#1199 tomecki

Ee, co za jakieś! nie pozwala mi kręcić i gada coś, że gdyby każdemu dawała to byłby świat zalany! To jest normalnie dyskryminacja, albo może ta... dyskrecja :ddd

2018-06-04 18:26

#1200 fantasma467

Aaaa, faktycznie tu chyba chodzi o graczy, którzy są już dłużej w grze. Kiedyś też tak mnie coś ominnęło.

2018-06-04 18:53