Białe laski
Back to W drodze#441 balteam
Tak z ciekawości, ty coś widzisz czy nie? Osobom niewidomym taka laska do zwykłego chodzenia nie jest polecana. Chyba, że ta jakaś jest bardziej stabilna, no albo używasz jak z kimś widzącym sobie idziesz.
#442 agnieszka Archived
Nie widzę. Używam na krótkich dystansach i jak najbardziej mi się sprawdza. Jestem w sytuacji, gdzie pokonywanie dłuższych, bardziej wymagających tras jest niemożliwe.
#443 balteam
a, ok, ja sobie kupię sygnalizacyjną jak psa będę mieć, wtedy zastanowię się jaką konkretnie.
#444 pates
Ja mam czeską kompozytową z końcówką ceramiczną i wg mnie jest bardzo dobra. Lekka, wygodna, a po co komu końcówka wielkości jabłka?
#445 Pitef
Ale hipokryzja. Wcześniej zachęcałeś ludzi do kuli.
#446 RAFKIW
Te laski, o których tutaj niegdyś pisałem mają od 4 do 7 właśnie rurek. Moja ma 6.
#447 Zuzler
Pitefie, tylko krowa nie zmienia poglądów.
#448 Pitef
Ah Zuzanno. Całe szczęście, że nie żyjemy w indiach. Mogło by się to skończyć mocno nieciekawie dla nas wszystkich :D
#449 Zuzler
Nie rozumiem analogii, ale... To i tak nie temat na ten wątek
#450 MarOlk
Starła mi się obrotowa końcówka w Swarowskiej Czeszce. Powiem, że badziew ta końcówka. Przy końcu w środku jest pusta, tak że ścianki są teraz grubości jakiejś grubszej folii i całość gnie się do środka przy nacisku laski. Ambutech jakie byłuy takie były, ale obrotowe końcówki to był monolit. Cóż, nie można widocznie mieć wszystkiego tj trwałości rolek z Kanady i sztywności oraz lekkości czeskiego kija
#451 Numernabis
Mnie się również starła końcówka obrotowa od Svarovsky, ale po około 2,5 roku, to wynik jak dla mnie bardzo dobry. Mogłaby być pełna, ale wówczas byłaby jeszcze cięższa.
#452 MarOlk
No nie przesadzajmy z tym ciężarem. O paręnaście gramów byłaby cięższa czyli żadna różnica
#453 Numernabis
Gram do grama i laska coraz cięższa, laska kompozytowa należy do najlżejszych na rynku, z plastikową końcówką jest naprawdę leciutka, dzakładamy ceramiczną i już znaczie czuć różnicę w wadze laski, kolejne gramy i już nie jest taka leciutka. Poza tym 2 lata na końcówkę to i tak dobrze to niecałe 40 zł na rok czyli niecałe 3,5 zł miesięcznie.
#454 balteam
No tak, 20 gram to z 10% laski, jak siędużo macha to powinno czuć się różnicę.
Ja jestem w każdym razie fanem lekkich rzeczy.
#455 Numernabis
No właśnie w tym rzecz, przy cięższej lasce tego się tak nie odczuwa, ale kiedy laska jest leciutka to cięższa końcówka ciągnie.
#456 misiek
Jak rozumiem chodzi o te obrotowe dobierane? No cóż, to jakby nie wina samej laski. Na pocieszenie po roku w Advantage guma była rozciągnięta jak majtki na dupie.
#457 pates
Piotrze, nie nie. Ja nigdy kuli nie polecałem, ino taki roller chyba marshmallow się to nazywa i nadal myślę, że jest to rozwiązanie dobre, tych wielkich bulw nie rozumiałem nigdy.
#458 MarOlk
Co kto lubi. Moja używa tej wielkiej kuli i sobie ceni, a ja z tym cholerstwem nie potrafię chodzić. A tak swoją drogą, czy laski i końcówki do Swarowskich lasek tylko ECE sprzedaje? Niestety na stronie nawet nie ma jak tego kupić, bo istnieje jedynie opcja "zapytaj o produkt".
#459 Julitka
Trzeba u nich zamawiać przez e-mail.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#460 misiek
Okular2 jeszcze sprzedaje.