Wątki archiwalne

Elten Event 2019

Started by Julitka 922 posts last post 7 years ago Closed Page 13 of 47

no ja powiem tak.
nie sa mi znane dwie najwazniejsze rzeczy i to jest data, oraz koszty.
jak bede wiedziala te dwa szczegoly, to sie chetnie wypowiem czy jade czy nie.

#242 2 likes

Czyli błędne kółko. Fajniusio. Czyli dzwoniąc trzeba pytać raczej nie, czy mają tyle a tyle miejsc, tylko ile miejsc potrafią zapewnić.

A o ile miejsc należy pytać. Usiłowałam podjąć temat w kwietniu, że to jest sezon i że mogą być problemy i nikt mnie nie wysłuchał.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

magmar ja mysle ze to tak jak zuzler mowi.
czyli dzwonic, i pytac sie ile jeszczemacie wolnych miejsc na taka i taka date?
no i wedlug tego ile oni tam beda mieli, my bedziemy wiedzieli ile maximalnie moze nas jechac.

Oni tam chyba mają koło 55 miejsc.
--Cytat (adelcia):
magmar ja mysle ze to tak jak zuzler mowi.
czyli dzwonic, i pytac sie ile jeszczemacie wolnych miejsc na taka i taka date?
no i wedlug tego ile oni tam beda mieli, my bedziemy wiedzieli ile maximalnie moze nas jechac.

--Koniec cytatu
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Jeśli nie dostanę pozwolenia od moderacji że mogę dzwonić w ich imieniu nie zrobię tego. Dawid jako szef muusi mi dać na to zgodę. Nie chcę robić samowolki.

60 z tego co czytalam.
to znaczy jezeli to ten hotel co ja mam namysli to 60

a czemu potrzebujes zezwolenia nato zeby moc zadzwonic?
tto jakbys sie w domu musiala pytac czy mozes pojsc natoalete:D

Tę samą zasadę wyznawałam przez ten cały czas.
--Cytat (magmar):
Jeśli nie dostanę pozwolenia od moderacji że mogę dzwonić w ich imieniu nie zrobię tego. Dawid jako szef muusi mi dać na to zgodę. Nie chcę robić samowolki.

--Koniec cytatu
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

#250 2 likes

A choćby po to, żeby potem nie było krzyku, że zrobiła coś wbrew woli ogółu czy tych, którzy na początku się deklarowali, że będą organizować.

Nie, ponieważ nie dzwonię w prywatnej sprawie tylko w sprawie eltena.

tylko ze ja mysle ze dlanich jest obojetene czytam beda czlonkowieeltena czy ktos inny.
dlanich wazne jest zeby zarobic, a jezeli ty sie ich pytas ile maja miejsc na date x y to im sie szykuje brutalny zarobek, a nie bedzie ich obchodzic co to zagrupa.
no chyba, ze to dziala tak, ze osobi niewidome czy tam slabowidzace maja jakies znisky, no towtedy warto.

#253 2 likes

Ale dla Eltena już może to mieć znaczenie.

#254 1 like

MagMar, ale elten to jest twór wirtualny. Skoro sam Elten nie ma osobowości prawnej, to tym bardziej jego moderacja i ewentualni namaszczeni przedstawiciele, więc dzwoniąc gdzieś w imieniu nieformalnej grupy użytkowników strony internetowej www. nikomu nieznane pl, naraża się człowiek na opór rozmówcy, a w każdym razie chyba trudno o poważne potraktowanie.
W związku z tym, można zadawać pytanie o ileś miejsc, można nawet robić wstępną rezerwację, ale tylko jako osoba prywatna, bo to że istnieje jakaś strona w necie i grupka jej sympatyków, to nic dla nikogo nie oznacza.
Jeśli nawet miałabyś robić tę rezerwację dla nieformalnej grupki bliższych i dalszych znajomych, to pierwszą sprawą, żeby ona przetrwała w systemie dłużej niż tydzień, jest wpłacenie zaliczki.
A ze zbieraniem tej zaliczki jest taki problem, że nie jestem pewien, czy jej skarbówka nie uzna za darowiznę, od której trzeba odprowadzić podatek.

Ja to widzę tak. Jeśli mam coś załatwiać to w imieniu jakiejś instytucji. Uwierz prywatnie jestem w stanie zorganizować sobie hiotel

#256 1 like

Cyt: Jeśli mam coś załatwiać to w imieniu jakiejś instytucji.
GZ: no właśnie Elten nie jest instytucją.

Źle to ujęłam. Nie potrafiłam tego ująć, ale ja o sprawach ELtena nie decyduję. Jestem w stanie wylącznie pomóc moderacji, bo mam czas i chęć, ale Dawid, jako główny założyciel musi to zaakceptować i musi mi zlecić to zadanie rozumiesz?

#258 2 likes

A czemu tej zaliczki nie mógłby każdy wpłacić na własną rękę?

#260 2 likes

Albo nawet czemu by nie można było się zorganizować kto z kim chce i po otrzymaniu informacji, że tu a tu są wolne miejsca, po prostu by się indywidualnie powynajmowało te pokoje.