Forum

ZDSR (Zhengdu), czyli Chiński screenreader

Screenreadery i syntezatory mowy

Previous 16 / 20 Next

nuno69

#301 ·

Robi się. Pracuję nad tym sam, miałęm miesiąc temu matury, dlatego będzie robiło się trochę dłużej.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

denis333

#302 ·

Skoro się robi, to życzę powodzenia.
A to prawda, że podczas instalacji zdsr należy uprzednio wyłączyć windows defendera?

DJGraco

#303 ·

Zaleca się.
Ja kiedyś nie wylączyłem i sterownik od dongla rozpierlił mi system, dlatego, że defender go zablokował. Ale to tyczy się tylko wersji z donglem, przy youth nie miusisz

zvonimirek222

#304 ·

musi, bo zd cloud którego w żaden sposób nie wyłączysz, a defender na kiju wykrywa takie zachowanie jako aplikację niechcianą.
Student studentowi wszystko

Paulinux

#305 ·

nie musisz cloud instalować
Happy hacking

zvonimirek222

#306 ·

Edited
Nie musisz, ale zdsr cie zmusza.
Nie dasz rady wyłączyć instalację zd clouda
Student studentowi wszystko

mateponczas

#307 ·

Edited
Nuno, planujesz po wakacjach wznowić tworzenie webinarów? BTW: Czy planowane jest zaimplementowanie wszystkich funkcji z wersji business do wersji youth pro w lipcu?

Robert123

#308 ·

No ja cały czas czekam za jakimś podręcznikiem do tego czytniczka, bo jak na razie go brakuje, no i porządne usprawnienie jeśli chodzi o klienty poczty, żeby to działało jak w nvda, czyli wchodzę we wiadomość i mogę strzałkami czytać sobie tą wiadomość.

Robert123

#310 ·

Czekaj gdzie jest podręcznik, bo ja nigdzie czegoś takiego nie znalazłem.

Robert123

#311 ·

Hejka odzywam się ponownie, jak mogę pobrać podręcznik do zdsr, czy ktoś może to podesłać, czy to po chinsku, bądź po angielsku, przepuści się to przez tłumacza, pozdrawiam.

Robert123

#312 ·

Witajcie czy ktoś ma to samo co ja, jeśli chodzi o najnowszego zdsra. Problem dotyczy tłumaczenia w czasie rzeczywistym. Mam ustawiony język automatyczny na polski i silnik google ustawiony jako silnik tłumaczenia. Przy próbie tłumaczenia podręcznika do zdsr po jakimś czasie zdsr przestaje tłumaczyć, a po wyłączeniu tłumaczenia pojawia się komunikat o błędzie połączenia z serwerem, żeby sprawdzić zaporę i spróbować ponownie. Ponowne uruchomienie tłumaczenia nic nie daje. Do tego jak już piszę to nadmienię o problemie, o którym już pisałem, czyli w okienku poczty majlowej, gdy piszę wiadomość to zdsr nie odczytuje znaków, tylko czyta słowo wiadomość i tak za każdym pisanym znakiem. Jeśli jest na to jakaś rada to proszę o porady, pozdrawiam.

nuno69

#313 ·

hej @Robert123,
Niestety korzystamy z darmowej wersji API silnika Google'a, i po prostu są nakłądane limity.
Co do poczty, to problem został rozwiazany w wersji 1.6.2 P2, która trafi do Was za kilka tygodni. W wiadomości podeślę ci moją wtyczkę do tłumaczenia, która już tego tłumaczenia nie zatrzymuje
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Robert123

#314 ·

Ok to poproszę o tą wtyczkę, rozumiem, że skróty do tłumaczenia przy użyciu tej wtyczki będą takie same, jak w natywnej funkcji tak?

mateponczas

#315 ·

@nuno czy coś się zmieniło w kwestii przeportowania wszystkich funkcji do wersji online ZDSR?

nuno69

#316 ·

Polecam czytać newsy na grupie telegramowej. Przeportowane zostały monitory

mateponczas

#317 ·

Dzięki za odpowiedź. Czy wyszukiwanie zaawansowane też jest? Znaczy to po regionach?

nuno69

#318 ·

Jeszcze nie.

mateponczas

#319 ·

A czy też została przeportowana nawigacja po elementach i regionach, bo jakoś nie widziałem tego wyszczególnionego na głównej stronie? Czy jeszcze coś zostało Im do przeportowania?

Robert123

#320 ·

Nawigacja po elementach i kontrolkach to już była, ale ja mimo iż mam wersję pro to nie widzę nawigacji po ekranie, a ta już miała być we wrześniowej aktualizacji. Czekam też na poprawki dotyczące poczty systemowej, tak jak to fajnie działa w thunderbirdzie, żeby w ogóle to chodziło z windowsem 11. No i czy będzie dobrze zrobione to tłumaczenie natywne, aby nie musieć używać żadnych dziwnych wtyczek do tej czynności - czyli żeby nie było komunikatu o braku połączenia z serwerem.
Previous 16 / 20 Next