Robi się. Pracuję nad tym sam, miałęm miesiąc temu matury, dlatego będzie robiło się trochę dłużej.
Skoro się robi, to życzę powodzenia.
A to prawda, że podczas instalacji zdsr należy uprzednio wyłączyć windows defendera?
A to prawda, że podczas instalacji zdsr należy uprzednio wyłączyć windows defendera?
Zaleca się.
Ja kiedyś nie wylączyłem i sterownik od dongla rozpierlił mi system, dlatego, że defender go zablokował. Ale to tyczy się tylko wersji z donglem, przy youth nie miusisz
Ja kiedyś nie wylączyłem i sterownik od dongla rozpierlił mi system, dlatego, że defender go zablokował. Ale to tyczy się tylko wersji z donglem, przy youth nie miusisz
musi, bo zd cloud którego w żaden sposób nie wyłączysz, a defender na kiju wykrywa takie zachowanie jako aplikację niechcianą.
Edytowano
Nie musisz, ale zdsr cie zmusza.
Nie dasz rady wyłączyć instalację zd clouda
Nie dasz rady wyłączyć instalację zd clouda
Edytowano
Nuno, planujesz po wakacjach wznowić tworzenie webinarów? BTW: Czy planowane jest zaimplementowanie wszystkich funkcji z wersji business do wersji youth pro w lipcu?
No ja cały czas czekam za jakimś podręcznikiem do tego czytniczka, bo jak na razie go brakuje, no i porządne usprawnienie jeśli chodzi o klienty poczty, żeby to działało jak w nvda, czyli wchodzę we wiadomość i mogę strzałkami czytać sobie tą wiadomość.
Hejka odzywam się ponownie, jak mogę pobrać podręcznik do zdsr, czy ktoś może to podesłać, czy to po chinsku, bądź po angielsku, przepuści się to przez tłumacza, pozdrawiam.
Witajcie czy ktoś ma to samo co ja, jeśli chodzi o najnowszego zdsra. Problem dotyczy tłumaczenia w czasie rzeczywistym. Mam ustawiony język automatyczny na polski i silnik google ustawiony jako silnik tłumaczenia. Przy próbie tłumaczenia podręcznika do zdsr po jakimś czasie zdsr przestaje tłumaczyć, a po wyłączeniu tłumaczenia pojawia się komunikat o błędzie połączenia z serwerem, żeby sprawdzić zaporę i spróbować ponownie. Ponowne uruchomienie tłumaczenia nic nie daje. Do tego jak już piszę to nadmienię o problemie, o którym już pisałem, czyli w okienku poczty majlowej, gdy piszę wiadomość to zdsr nie odczytuje znaków, tylko czyta słowo wiadomość i tak za każdym pisanym znakiem. Jeśli jest na to jakaś rada to proszę o porady, pozdrawiam.
hej @Robert123,
Niestety korzystamy z darmowej wersji API silnika Google'a, i po prostu są nakłądane limity.
Co do poczty, to problem został rozwiazany w wersji 1.6.2 P2, która trafi do Was za kilka tygodni. W wiadomości podeślę ci moją wtyczkę do tłumaczenia, która już tego tłumaczenia nie zatrzymuje
Niestety korzystamy z darmowej wersji API silnika Google'a, i po prostu są nakłądane limity.
Co do poczty, to problem został rozwiazany w wersji 1.6.2 P2, która trafi do Was za kilka tygodni. W wiadomości podeślę ci moją wtyczkę do tłumaczenia, która już tego tłumaczenia nie zatrzymuje
Ok to poproszę o tą wtyczkę, rozumiem, że skróty do tłumaczenia przy użyciu tej wtyczki będą takie same, jak w natywnej funkcji tak?
@nuno czy coś się zmieniło w kwestii przeportowania wszystkich funkcji do wersji online ZDSR?
Dzięki za odpowiedź. Czy wyszukiwanie zaawansowane też jest? Znaczy to po regionach?
A czy też została przeportowana nawigacja po elementach i regionach, bo jakoś nie widziałem tego wyszczególnionego na głównej stronie? Czy jeszcze coś zostało Im do przeportowania?
Nawigacja po elementach i kontrolkach to już była, ale ja mimo iż mam wersję pro to nie widzę nawigacji po ekranie, a ta już miała być we wrześniowej aktualizacji. Czekam też na poprawki dotyczące poczty systemowej, tak jak to fajnie działa w thunderbirdzie, żeby w ogóle to chodziło z windowsem 11. No i czy będzie dobrze zrobione to tłumaczenie natywne, aby nie musieć używać żadnych dziwnych wtyczek do tej czynności - czyli żeby nie było komunikatu o braku połączenia z serwerem.