ZDSR (Zhengdu), czyli Chiński screenreader
Back to Screenreadery i syntezatory mowy#281 nuno69
Dla ludzi zainteresowanych rozwojem dokumentacji
https://github.com/ZDSRInternational/zdsr-docs
#282 Robert123
Witajcie moje pytanie jest związane z tym co mi się dzieje dziwnego w zdsr. A mianowicie od pewnego czasu jakimś dziwnym trafem w internecie nie mogę jeździć kursorem. Na dodatek gdy wchodzę w manager autoryzacji to nie są mi odczytywane takie dane jak klucz autoryzacji, czy szczegóły autoryzacji, a gdy grzebię w ustawieniach to zdsr nie czyta komunikatu, czy coś jest zaznaczone, czy nie, tylko jest to czytane gdy się najedzie na to. Nadmienię, że używam komputera firmy del Inspiron 3593 z najnowszą wersją windows 10, oraz zdsr youth edition path 8. Druga sprawa dotyczy aktualizacji samego oprogramowania, bo coś widzę, że długo zdsr nie dostaje uaktualnienia, czym to jest spowodowane? Pozdrawiam.
#283 Robert123
Witajcie z tego co widzę to dalej zdsr nie otrzymał nowej wersji, dalej jest path 8, i w ogóle nie ma nowej wersji, pozdrawiam.
#284 nuno69
Jest P9. Przez zamieszanie związane z moimi pewnymi sprawami nie wysłałem Ci link,a co niniejszym czynię.
#285 nuno69
A, no przecież mogę to równie dobrze zrobić tutaj
http://t5.zd.hk/disk/?id=2yE7FvMvyEJf
#286 Robert123
No to zaraz zobaczymy co tutaj będzie.
#287 Bartek1
nuno przetłumaczyłeś już wszystko, bo tam pewne rzeczy były po Hińsku?

#288 Bartek1
Jak dla mnie to fajny czytnik używam razem z nvda i jaws.

#289 Robert123
No muszę przyznać że już jest nieco lepiej, nadal jednak chciałbym jakiś podręcznik do tego czytnika, no i oczywiście cała chinszczyzna powinna być przetłumaczona jak należy, włącznie z oknem instalatora, zanim jeszcze nie wybierzemy języka. Także badamy dalej.
#290 nuno69
Wszystko będzie .jestem po maturze więc robota przyspiesza.
#291 Robert123
No to gratulacje jak już jesteś po maturze, ale co do czytnika to już kolejny błąd na tapetę idzie, a mianowicie taki, że podczas pisania mejla zdsr ciągle mówi wiadomość, a nie wymawia normalnie pisanych znaków. Na dodatek błąd, który już jest cały czas czyli taki, że nie można normalnie strzałkami czytać mejli, pozdrowionka.
#292 daszekmdn
Zawsze zgłaszając błąd z zewnętrznym programem powinno się podać więcej informacji.
Jeśli chodzi o maile kluczową informacją będzie program, którego używasz do ich wysyłania.
#293 Robert123
Ja używam akurat poczty dla windows 10 i komputera firmy del inspiron 3593.
#294 denis333
Hej. A gdzie mogę znaleźć jakiś aktualny link do wypróbowania tego cuda?
#295 nuno69
#296 denis333
Boszsz. Jak ja mam myśleć poważnie o tym sofcie, skoro w googlach nie można znaleźć prawilnego linka do pobrania? :/
Ale dzięki. W wolnej chwili będzie testowane.
A co w przypadku ewentualnego kupna wersji youth?
#297 nuno69
Piszesz do mnie (nuno@zd.hk) i jesteś dalej kierowany.
#298 denis333
@297 a będzie kiedyś jakiś anglojeęzyczny support? Strona? Coś w ten deseń? Przydało by się.
Bo załóżmy, że z jakichś przyczyn stracisz czas na zajmowanie się zdsr twoim ukochanym :P
Co wtedy mają zrobić biedni userzy, niekoniecznie tak biegli w języku chińskim, co by sobie odnowić licencję?
#299 nuno69
Jest grupa na telegramie
https://t.me/zdsrgroup
#300 denis333
A jak grupy nie będzie?
Każdy profesjonalny produkt, a zdsr chyba z tego co mówisz jest profesjonalnym czytnikiem ekranu, powinien mieć stronę przejrzystą i zrozumiałą dla większości zainteresowanych. Jesli tego nie ma no to hmmm. Trochę bieda że tak to ujmę. Bo O głupi link do pobrania trzeba się pytać ludzi.