EltenLink

#681 Monte

Jakiś czas temu zepsułam sobie słuchawki.

Give me a sign.
2026-02-27 21:36

#682 Numernabis

To w TalkBacku się włącza, a nie w Samsungu, trzeba wejść w ustawienia TalkBAcka, dotknięcie trzema palcami ekranu i utaj Ustawienia TalkBack, teraz Dostosuj menu, Tutaj dostosuj elementy sterujące czytaniem...,tutaj zaznacz sobie pozycję Ukrywanie ekranu i teraz jak na ekranie będziesz presuwał trzema palcami góra/dół lub lewo/prawo to będzie pozycja Ukrywanie ekranu i jak się na niej zatrzymasz to palcem z góry na dół ukryjesz ekran i tak samo odkryjesz,, to jedna z opcji, możesz też w ustawieniach TalkBack wybrać Dostosuj gesty i tutaj albo pusty nieprzypisany gest przypisać, albo inny już przypisany, a którego nie używasz zmienić i przypisać mu ukrywane ekranu, bo jak pukniesz w ten gest to będzie gługa lista możliwych akcji do przypisania.
-- (mucha):
szukam i znaleźć nie mogę jak włączyć w samsungu kurtynę.

--

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2026-02-27 22:42

#683 mucha

dzięki za pomoc

2026-02-27 23:50

#684 skrzypenka

Mnie też ten brajl w iphone wkurwia.

Große Operndiva?
2026-03-01 19:26

#685 Numernabis

A taki miał być amerykanski

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2026-03-01 19:58

#686 Monte

Miałam dziś trudne rzeczy na gitarze, wiem, co mam robić i jak, ale trudne to jest. i jeszcze nieumiem.

Give me a sign.
2026-03-03 21:52

#687 Monte

Muszę kupić nowe słuchawki. Są takie fajne, a ja je przypadkowo zepsułam.

Give me a sign.
2026-03-03 22:02

#688 Zuzler

Naumiesz się, masz sporo samozaparcia. :)

2026-03-04 00:03

#689 skrzypenka

Ostatnio męczy mnie bardzo jaskra w oku. Jest tak od kilku tygodni. Strasznie odbiera mi to dobre samopoczucie.

Große Operndiva?
2026-03-04 06:21

#690 lwica

Dziś na ósmą, jutro na ósmą, odmawiam współpracy o takich porach.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2026-03-04 08:57

#691 mustafa

Jeśli na ósmą to już godzina za tobą.

Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2026-03-04 08:59

#692 lwica

Prawda to, godzina poświęcona wypisywaniu szczegółowych celów zajęć dydaktycznych. :D to w ogóle jest nieprzyjemne, a co dopiero o tej porze.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2026-03-04 09:02

#693 DJGraco

A tą jaskrę Skrzypenka to masz od dawna? U mnie to się zaczęło w 2023 roku i tak w sumie nagle, muszę od tego czasu brać krople i jest dobrze. Jedynie w 2024 miałem ponowny atak, ale potem jak na razie do teraz się ustabilizowało.

Edited 2026-03-04 09:02

#694 Julitka

Przedstawili nam wynik rozliczenia mediów (bez prądu) za ostatnie półrocze i mamy dopłatę. Nie podoba mi się ten fakt. Kolejny wydatek...

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
Edited 2026-03-04 13:23

#695 skrzypenka

Jakie bierzesz leki?
Ja chyba mam jaskre od 2015 roku. Biorę cosopt, xalatan, alphagan i czasem diuramit, ale dziś to jakiś koszmar był, z bólu drżałam i jak szłam do pracy, to płakałam. No i pomógł mi też ketonal ta największa dawka, bo nie szło wytrzymać. Rzadko się dzieją takie rzeczy, ale teraz od dwóch miesięcy dość często.

-- (DJGraco):
A tą jaskrę Skrzypenka to masz od dawna? U mnie to się zaczęło w 2023 roku i tak w sumie nagle, muszę od tego czasu brać krople i jest dobrze. Jedynie w 2024 miałem ponowny atak, ale potem jak na razie do teraz się ustabilizowało.

--

Große Operndiva?
2026-03-04 19:15

#696 skrzypenka

Jakie bierzesz leki?
Ja chyba mam jaskre od 2015 roku. Biorę cosopt, xalatan, alphagan i czasem diuramit, ale dziś to jakiś koszmar był, z bólu drżałam i jak szłam do pracy, to płakałam. No i pomógł mi też ketonal ta największa dawka, bo nie szło wytrzymać. Rzadko się dzieją takie rzeczy, ale teraz od dwóch miesięcy dość często.

-- (DJGraco):

--

Große Operndiva?
2026-03-04 19:15

#697 skrzypenka

Oj, a jak wielką?

-- (Julitka):
Przedstawili nam wynik rozliczenia mediów (bez prądu) za ostatnie półrocze i mamy dopłatę. Nie podoba mi się ten fakt. Kolejny wydatek...

--

Große Operndiva?
2026-03-04 19:16

#698 DJGraco

Skrzypenka to współczuję, wiem co to za ból bo doświadczyłem tego całe szczęście jak na razie 2 razy w życiu ale fakt, zbiera na płacz i jest ogólnie strasznie.
Nie biorę tabletek tylko same krople, Alphagan również, bimifree, oraz tylko wieczorem Gamfort, o ile dobrze zapamiętałem nazwę. Ten ostatni jak dla mnie bardzo pomaga, przynajmniej mam takie wrażenie. Bo jak jakiś czas go nie brałem to miałem skoki ciśnienia takie nie regularne. Tj, nie bolało mnie nic ale czułem że cośbyło nie tak. Oczywiście te leki mi przepisał okulista po konsultacji, wiadomo.
No i u mnie (ale myślę że nie tylko) jest problem z prawidłowym zmierzeniem ciśnienia. Nie kontroluję ruchów gałki ocznej (tylko na lewym mam jaskrę), i ten standardowy aparat nie działa, albo ten dla niemowląt albo takie metalowe cuś co się przykłada bezpośrednio na gałkę.

2026-03-04 19:38

#699 Natalia2000

Tak, przy podwyższonym ciśnieniu czasami potrafi oko boleć, i to przy podwyższeniu rzędu kilku... tych... jednostek, najwyższe miałam chyba około 21, 22, , i to czasami potrafiło oko boleć, ale słyszałam o osobach które podobno miewały ciśnienie rzędu 40.., to co to musibyć za ból,

2026-03-04 20:28

#700 MarOlk

Mój niechlubny rekord w 2004 roku to 54. I tak oto stałem się ślepy :(

2026-03-04 20:36