Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 53 of 137

Transcription

no co by tutaj powiedzieć to fakt faktem kombinują no i tutaj niestety temu się nie da zaprzeczyć Puszkinie, że kombinują i teraz tak co do przeskakiwania podkładów w newsach lokalnych to ja już wielokrotnie się z takim czyimś spotkałem i to w różnych oddziałach także to dla mnie szczerze powiedziawszy nie jest nowość bo wielokrotnie słyszałem albo przeskakujące podkłady od newsów albo przeskakujące podkłady od pogody jak jeszcze była jak jeszcze był ten stary dżingiel także to dla mnie to nie jest na cześć nowość także ja to wielokrotnie słyszałem no bo prawdopodobnie to wszystko jest montowane wcześniej i potem puszczane tylko nie wiem dlaczego właśnie czasami jest tak że ten podkład skacze nie mam bladego pojęcia a co do eski Braniewo no to to wszystko jest nagrywane w elblągu no bo oddział tej stacji znajduje się w elblągu tak wyczytałem w ensoft'cie także oni jakby nie mają swojego lokalnego oddziału w Braniewie tylko w elblągu tak samo jak w eskicka eska też nie ma oddziału w żywcu tylko w sosnowcu także i też się dotyczy eski ostrzeszów też nie ma oddziału w ostrzeszowie tylko w kaliszu jak dobrze pamiętam albo w Ostrowie chyba wielkopolskim nie wiem w którymś z tych miast mają jakby oddział co do reklam po x22 no to szczerze powiedziawszy nie zauważyłem jeszcze ponieważ nie słucham od paru dni popołudniami eski ewentualnie tylko rano zerknę aby przeczytać, znaczy posłuchać sobie tam newsów i potem ja potem wyłączam więc tutaj tak ta sytuacja się przedstawia co do jeszcze do Braniewskiej eski to ten dżingiel to będzie ostatnia reklama może kiedyś powrócić znaczy może kiedyś go wrzucą ale nie wiadomo kiedy bo na razie go nie ma może nie wiem kiedy jak się połapią, że coś jest nie tak to może wtedy ewentualnie wezmą i zaktualizują te reklamy chociaż nie sądzę biorąc pod uwagę to co było w kraśniku od września do dziewiątego grudnia że były stare dżingle lokalne eska miasto więc to szczerze powiedziawszy jak dla mnie to jest trochę taka sprawa że tak powiem wątpliwa w tej sytuacji aczkolwiek zobaczymy no bo fakt faktem sam fakt że siedziba tej broniewskiej eski jest z elblągu to jest jeden a druga sprawa jest tego typu że eska elbląg często kiedyś wpadki różne miała więc jeżeli tą stacją obsługują ci sami dziennikarze i prawdopodobnie ci sami ludzie odpowiedzialni za elblągską eskę no to wiadomo że wpadki mogą się różne dziać w tej stacji co do jeleniej góry no to można słuchać aczkolwiek ostatnimi czasy to jest w kropkę w kropkę to samo co we wrocławiu tylko tam chyba jest troszkę mniejsza ilość reklam ale czy newsy lokalne czy no ostatnio tylko newsy lokalne ale newsy lokalne są z wrocławia tak naprawdę nie zauważyłem ostatnio nic co by się tyczyło bezpośrednio jeleniej góry żadnych jakiś takich newsów co by bezpośrednio miało wspólnego coś z jelenią górą a wiadomo że wiadomo że eska city jest z voice tracka puszczana także wydaje mi się że teraz chyba tam nie będzie takich typowo lokalnych newsów bo wszystko leci z wrocławia bo obserwowałem jakiś czas temu w sumie chyba jak już wchodziły jak już wchodził ten jakiś etap obluzowań obluzowań obluzowań obluzowań to patrzyłem wtedy i nic nie było wszystko z wrocławia no tylko mówię fakt faktem to się wszystko różniło reklamami bo tam było troszkę mniej reklam a we wrocławiu jak zawsze było więcej reklam zresztą rzeszów wrocław mają chyba najwięcej reklam bo tam potrafią reklamy nawet 4 minuty lecieć no teraz najmniej reklam to chyba leci w braniewie no ale wiadomo tam będzie na razie mało reklam gdyż to jest nowa stacja która wystartowała 12 lutego i tam na razie będzie najmniej reklam przez jakiś czas pewnie za jakiś czas jak się skończy ta cała akcja z epidemią koronawirusa chociaż to nie prędko zajdzie no to może zwiększą ilość hmm hmm No cóż wygląda na to tutaj też wspominałeś coś o tym że o 23 wszystkie stacje eski były równo no były znaczy ja to mogę sprawdzić dzisiaj albo jeszcze jutro póki tu jestem w Tarnowie bo mam taką możliwość hmm tylko będę musiał wziąć mp3 i bo tutaj wiesz tutaj wyłapuje 3 eski tak więc póki jeszcze jestem w Tarnowie no bo już niebawem będę w Warszawie więc nie mógłbym tego tak dobitnie sprawdzić ale póki tu jestem to może jutro bo już dzisiaj mi się nie chce postaram się sprawdzić jak to wygląda po 23 mianowicie wezmę mp3 i tutaj wymuszę żeby mi wyłapało małopolską eskę z małego Sącza i włączę Tarnowską i zobaczę jakie czy tam faktycznie są jakieś opóźnienia czy nie i jeżeli mi się uda to złapać to dam znać to chyba że w najgorszym przypadku zaś musiałbym pójść w to miejsce bo tam tylko wyłapuje rzeszowską i małopolską eskę także jak będę miał możliwość jutro to dam znać jak to wygląda po 23 no bo ja jak się postaram to mam możliwość sprawdzenia tego na żywo bez konieczności hmm bez konieczności angażowania w to że tak powiem internetu czy powróci eska samercity nie wiem szczerze powiedziawszy wątpię wątpię ale no wiadomo że wszystko się może potoczyć w innym kierunku bo też nie wiadomo kiedy wchodzi czwarty etap obluzowań więc nie wiem jeżeli wejdzie no to prawdopodobnie z zachowaniem ostrożności i takie tam ale no nie wiem czy im będzie się chciało więc no pozostaje tylko chcąc nie chcąc patrzeć czy będzie linear najlepsze hity na lato epu yyyy hity na czasie na lato raczej tak albo z tymi dżingami co są teraz albo w najgorszym wypadku okaże się że w wakacje zmienią podkłady znaczy zmienią oprawę dźwiękową tak jak to miało miejsce w 2000 2017 roku

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

No, jakby zmienili oprawę, tak jak to było w 2017 roku? Nie, nie wydaje mi się. Ale to by było ciekawe, jakby zmienili lektora na dwa miesiące, żeby potem znowu na przykład wrócić do tego starego albo jeszcze innego dać. Nie, myślę, że na tych, co są, będzie. Na lato, hity na czasie, Hedja Eska. Albo coś na lato, hity na czasie, Hedja Eska. Jakoś tak pewnie zrobią, że na tych dżinglach, które są, będzie na lato, hity na czasie. Ale zobaczymy może. Może się mylę, CDS-ki Jelenia Góra, tak, ostatnio są te same newsy, ale jest jeszcze inna ciekawostka. Wesca, Wrocław, Jelenia Góra, przynajmniej od środy, zamiast trafiać na reklamy Rzecz na Luz Wołoczko-Staniak z Kasią Pawlak, trafią na Rzecz na Luz z Pirowskim. Także, tutaj taka ciekawostka. Ja pamiętam, kiedyś jestka Wrocław, Jelenia Góra. Dwa razy dawała autopromocję, nie wiem dlaczego, ale te dobre były. CDS-ki Braniewa, pewnie jeszcze trochę poczekamy, zanim oni będą mieli więcej reklam. Kraśnik też trochę, Kraśnikowi też trochę minęło czasu, zanim zaczęli mieć więcej reklam. No i sytuacja z tym, że te dżingelkane były emitowane, pamiętam. Swoją drogą, ja sobie przypominam, przypominam teraz sobie już na nagranie, te, które mi dałeś jeszcze z 2016-2017, no, to jeszcze były dobre czasy. Jeszcze staje dżingle, hity na czasie, ten lektor. Teraz słucham nagrońc Warszawy i jeszcze nie doszedłem do najlepszych hitów na lato. Trochę ich tam było, niewiele, ale trochę było tych dżingli, wspomnień, więc będę sobie odświeżał za chwilę.

Transcription

No, bądź co bądź, jeżeli chodzi o odświeżanie starych dżingli, no to tutaj faktycznie jest co wspominać. Bo tyle ile ja tego mam, no to chyba mało kto ma, no bo ja mam nagrania od, czekaj, kiedy ja to zacząłem dokładnie kolekcjonować? Kiedy ja zacząłem tak nagrywać? Przed wakacjami 2016 roku, tak gdzieś zacząłem. No bo tamte starsze nagrania, co miałem z wcześniejszych lat, no to niestety się straciły. Co poradzić? Mój błąd, ten cały komputer, no ale było minęło. No ale fakt faktem zacząłem właśnie te nagrania wtedy od 2016 roku tak nagrywać, nagrywać i się trochę tego zebrało. I trochę tego jest, nie ma co się z tym kryć, bo tego jest sporo. Jakby nie patrzeć. Co do eski Wrocław JG, bo tak to się prawidłowo nazywa. Ok, no to. Ok, no to. Ok, no to. Ok, no to. Ok, no to. Ok, no to. Ok, no to. Ok, no to. Ok, no to. Ok, no to. Właśnie ta eska Wrocław JG, właśnie bardzo często ma różne wpadki. Nawet ci kiedyś wysyłałem star dżingę, które eska Wrocław JG emitowała, jeżeli chodzi o obudź się na Ankesa. Musisz to zapewne pamiętać. Ale teraz od środy, jak jest wrzuć na luz Spirowski, mimo to, że ten, no to ja nie wiem co się stało. No. No nic, w poniedziałek, w poniedziałek już będę w Warszawie, no to będę mógł zbuforować i sobie sprawdzić tą eleganckość, jak to teraz wygląda, jeżeli chodzi o eskę Wrocław JG. No i co? Oczywiście tutaj też będę dawał znać, jak to będzie wyglądać dalej. No i co? Czy coś jeszcze? Czy coś jeszcze? Tak, eska Braniewo, no to jeszcze trochę czasu minie, zanim wdrążą te reklamy tak dobitnie. A może to być teraz troszkę czasochłonne z racji pandemii, więc będziemy musieli troszkę się uzbroić wcierpliwą. chcąc, nie chcąc. No i... cóż. No i... cóż. Póki co na razie żadnych zmian w esce nie ma ogólnie. Raczej w wakacje nie dojdzie do zmiany ani lektora, ani oprawy muzycznej. To jest raczej pewne. No bo niedawno była oprawa dźwiękowo zmieniona. Także no... raczej... raczej nie będzie zmiany oprawy. No i chyba... póki co jak na razie tyle. Oczywiście o wszelkich zmianach. Tak jak już mówiliśmy, wielokrotnie będziemy w tym wątku nadal i procesywnie informować. Swoją drogą chyba nie mówiłem jeszcze w poprzednim wpisie moim, ale raczej wątpię, żeby im się chciało wracać do newsów, znaczy do magazynów lokalnych jak już jest ponad miesiąc do wakacji, więc nie wiem czy tak mi się będzie opłacać. Aczkolwiek zobaczymy jak sprawa będzie przedstawiać się gdy wejdzie czwarty etap odmrażania gospodarki. No i oczywiście warto też wspomnieć, że ta sama sytuacja tyczy się SK Music News. No, to już tym razem naprawdę tyle i cóż, póki co do usłyszenia.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

A, jeszcze taka właśnie dziwna uwaga, bo tutaj nie jestem w stanie jednej rzeczy zrozumieć. Mianowicie, dlaczego SK Wrocław JG nie ma swojego jakby streamu, swojego streamu w nSoft'cie? Chyba, że ma. Chyba, że tym streamem SK Wrocław JG jest winup AAC. No bo tak to ogólnie, no to nie ma. A skoro nie ma, no to co, ten stream SK Wrocław JG jest jakby na lewo? Bo nawet jeżeli wejdziemy na ten przykład skgo.pl przykładowo, to tam tylko jest SK Wrocław do odsłuchiwania. Nie ma SK Wrocław JG. No i tak ostatnio nad tym się zastanawiałem i... ... ...i szczerze, no to nie rozumiem nic z tego, więc... ...jeżeli ktoś coś wie, to niech ktoś to wyjaśni.

Transcription

Chociaż tak sobie teraz myślę, co do dżingli, że w sumie znając ich, to jest wszystko możliwe, bo w 2018 roku przecież na wakacje też odświeżyli oprawę, przynajmniej tę śpiewaną część. Chociaż teraz by było więcej tych dżingli do odświeżenia, bo przecież śpiewane też mają z miejscowością, co jest głupotą jak dla mnie. Ale na pewno są one lepsze od tych ESKO WORSOWA. ESKA, ESKA, ESKA, ESKO WORSOWA. No, od tych są na pewno lepsze trochę. Te, które weszły w wrześniu 2019 były spoko. No, co do tych nagrań, no to trochę mi tego dałeś, tak chyba od właśnie przed wakacji 2016 do jakoś może maja 2018. Tak mi się wydaje, no trochę mi tego dałeś. No, jeżeli masz więcej, to ja więcej chętnie przygarnę. No, w sumie te na latach i na czasie 2018 też pewnie chcę wspominać. Jakieś wpadki fajne może odkryłeś, może coś. Ja takiego szczęścia nie mam. Nie wiem, czy stream ESKI WROCŁOW ŚWIAT G. Jest na MSAWCIE, wątpię, bo pewnie nikt tego nie odnotował. No, a przecież on już jest w MP3, bo ja ci nawet dawałem negatu gadu. Broniewo i Jelenią Górę też w MP3 ci dawałem. Więc jest to MP3. Nie no. Jest sobie stream, bo tak naprawdę to oni mogliby uruchomić sobie na przykład jeszcze jedne stream ESKI Warszawa. Nie musiałoby go być na SKGO, bo ESKIS-S ja by chcieli. O, ESKIS-S bym w sumie chciał, chociaż tam jest dużo ciszy, ale nie jest też to źle. Bym sobie posłuchał ESKIS-S. Zobaczymy, czy denuzów lokalnych wrócą. Jeszcze przed wakacjami Nideska Music News. No i zobaczymy, czy w wakacje jakieś nowe dżingle wejdą, czy nie będzie żadnych nowych dżinglów. To się okaże.

Transcription

no cóż jak na razie to pozostaje nam tylko czekać na rozwój sytuacji co do Eskises nie ukrywam, też bym chciał żeby był stream bo bardzo mnie ciekawi jak jest teraz no bo jednak jakby nie patrzeć te dżingle zostały troszkę odświeżone więc może jest tak że te dżingle śpiewane z Eska Miasto są również w SCSS ale bez podawania miast miasta no bo czasami wpuszczałem jakiś dżingle śpiewany bez miejscowości więc kto wie czy nie jest właśnie tak zrobione w SCSS że na przykład jeżeli kończy się wejście prezentera no to tak jak to było podczas wieloletniej ameryka nocy to były te wejście prezenterskie puszczane to wtedy na samym końcu był Eska to może tak samo jest właśnie w SCSS kto wie swoją drogą teraz zważywszy na pandemię to się mogą różne dziwne rzeczy dziać na ten przykład no mówię bardzo bym chciał właśnie posłuchać Eskises chociaż przecież nie wiem jak się to robi z godziny aby zobaczyć jej teraźniejsze zachowanie jak to teraz wygląda no bo tak jak mówię trochę się pozmieniało od tamtego czasu kiedy mi dałeś to nagranie z SCSS no coś tam się mogło zmienić niestety raczej tutaj streamu internetowego nie będzie więc no szczerze powiedziawszy no nie ma za bardzo na co liczyć w tej sytuacji czy coś jeszcze nagrania są chyba po wakacji aż 2016 czekaj od przed wakacjami 2016 roku zacząłem nagrywać a skończyłem ten folder nagrywać no chyba po wakacji w 2017 albo jeszcze dalej 18 kurde nie pamiętam naprawdę teraz aż tak teraz na razie nie nagrywam no bo nie ma takich różnych ciekawych wpadek a szkoda ostatnio nagrywałem znaczy nagrywałem co ja gadam streamowałem cały dzień skpiła w celu nagrania lokalnego podkładu podkładu eski news ale niestety bezskutecznie ale tak jak mówiłem fajnie by było gdyby skss miała stream bo nie ukrywałem żebym posłuchał sprawdziłbym sobie jak to wygląda teraz jak to właśnie wygląda teraz to mnie bardzo ciekawi bardzo no ale niestety nie będzie streamu szkoda o

Transcription

Cześć Puszkinie, na Twoją prośbę udało mi się pewną rzecz zrobić i to nawet nie musiałem koniecznie iść do pewnego miejsca, bo udało się to tutaj u mnie w pokoju. Niestety nie mam jak tego zademonstrować, gdyż nie mam jeszcze jednego odbiornika, a szkoda, bo mógłbym wtedy to pokazać jak to wygląda, ale już wiem jak to wygląda i mogę na szybkiego to wyjaśnić. Otóż uruchomiłem moją drugą MP3 Sans Eclipse, w której bateria trzyma prawie do dwudziestu paru godzin, ta co ma włamany klip i udało mi się tutaj złapać eskę z bochni, chociaż musiałem trzymać kabel odsłuchawek w jednym jakby punkcie, praktycznie prawdę mówiąc przy oknie, ale udało się. Jednocześnie włączyłem tu na głośniku tarnowską i jak to wygląda w praktyce, to w praktyce wygląda tak, że eska z bochni trochę opóźnia się, znaczy jest dwie sekundy do przodu, znaczy inaczej, tarnowska eska jest pierwsza na przykład, a potem dopiero wchodzi eska z bochni. Widziałem to na przykładzie newsów, tutaj dopiero... ... ...tu się zaczynały newsy w bochni dwie sekundy później i muzyka była tu szybciej w bochni dwie sekundy później. No niestety nie mam jak tego pokazać, gdzieś po prostu nie mam drugiego odbiorniku, jak to działa, ale jedna rzecz mnie też tutaj ciekawi, bo zanim się połączyły wszystkie, no to włączyłem to o ósmej czterdzieści coś, nie, pięćdziesiąt coś, przepraszam, i one właściwie trochę wyglądało to dziwnie, bo te... ...dwie eski były jakby z sobą połączone, bo one grały prawie na równo, tylko tak jak mówię, yyy... ...Tarnów grał szybciej od bochni, yyy... ...no i potem jak zaczęły się newsy, to też Tarnów grał szybciej od bochni, więc one chyba były z sobą połączone już, yyy... ...od wczesnych godzin porannych, bo tak to wyglądało, bo nic się nie zmieniło, nawet ani w jednej, ani w drugiej nie było reklam, tylko od razu poleciały newsy. No tylko tak jak mówię... ...no tylko tak jak mówię... ...Tarnów działa szybciej od bochni, że tak powiem, nie wiem dlaczego, ale tak jest, nie mam jak tego pokazać, brak drugiego odbiornika, to bym Ci to pokazał tutaj, jak to wygląda. Chciałem jeszcze szybko sprawdzić Rzeszowską, ale tutaj wygląda na to, że w tym pokoju tego nie złapę, więc... ...jedynie co, to będę, nie wiem, może coś wymyślę, ale no nie obiecuję, także tyle. Także jeszcze raz powtórzę, Tarnów jest szybszy od bochni, dziękuję.

Transcription

Więc tak, pozwoliłem sobie jeszcze raz dokładnie sprawdzić te dwie eski i teraz tak, tak jak rano było coś takiego, że one jakby były rano połączone przed godziną dziewiątą, tak jak godzinkę temu sprawdzałem, no to między x40 a pełną godziną, no to wyglądało to w ten sposób, że one były rozłączone. W każdej esce szło co innego, ale jak już była ostatnia piosenka przed pełną, no to już wtedy te eski jakby zaczynały się powoli równać. Jeżeli chodzi o reklamy, no to wygląda to na to, że oni jakoś to właśnie dziwnie robią, bo... Jest tak, że w esce Tarnów pierwsza reklama jest taka sama jak w esce Małopolska, potem są inne reklamy jakieś, po czym jakaś na przykład, przykładowo pojawi się reklama w tarnowskiej esce Hennenschold, to jest tak automatem w małopolskiej esce się kończy reklama i ta sama reklama się zaczyna, potem znowu są jakieś inne reklamy w każdej esce i zawsze jest tak, że jak jest ostatnia reklama, to w drugiej esce wtedy jest ostatnia reklama też i po reklamie, i po reklamie, i takie eska news, eska news i już wtedy jakby się łączą, ale dalej jest tak, że Tarnów wyprzedza Małopolskę.

Transcription

Ciekawe jak to po 23 będzie wyglądało, chociaż Tarnów i Bochnia czy tam Małopolska mogą grać akurat równo, znaczy no z tym dwusekundowym opóźnieniem, które mnie swoją drogą dziwi. Myślałem, że chociaż nie, te wszystkie mniejsze jaski też mogą mieć jakieś opóźnienia. Ostrów i Kalisz nawet jak sprawdzałem, to miały jakieś lekkie opóźnienie, tak samo nie wiem czy kiedyś Trójmiasto nie miało lekkich opóźnień między nadalnikami. Także to się może zdarzyć. Może to są mniejsze eski, tak zwane sieciowe, ale ciekawe jak Rzeszów też. A co do reklam, nie no to wiadomo może się czasem zdarzyć, że te reklamy są podobne do siebie niektóre. A najlepsze jest i po reklamie, i po reklamie, no tak. Tak jakby już na i po reklamie się łączyły. Tak naprawdę to na newsy się łączą. Ale że system emisyjny w tym samym czasie mniej więcej je emituje i po reklamie, i tu, i tu, no to to wygląda jakby już na i po reklamie się łączyło. A też jestem ciekaw 23, to nawet dzisiaj to może być nawet trudno w niedzielę, ale w poniedziałek no już nie będziesz mógł sprawdzić, bo będziesz w Warszawie. No właśnie, ale to jest bardzo ciekawe. No i trzeba czekać, teraz ja czekam na wakacje.

Transcription

Jedynie co, to będę mógł jeszcze sprawdzić z niedzieli na poniedziałek, po 23 jak to będzie wyglądać, ale już w poniedziałek nie, już w poniedziałek o 13 coś będę w Warszawie, więc już niestety nie będę miał takiej możliwości, aby to sprawdzić. A niestety w Warszawie, poza warszawską eską, żadnej innej nie łapię, więc nie mam w ogóle jak tego sprawdzić. To co mogłem na chwilę obecną, to sprawdziłem, więc tak oto się sytuacja tutaj na tą chwilę przedstawia. Więc, no mówię, mogę jeszcze jutro sprawdzić po 23, ale to prawdopodobnie będzie... Będą szły prawie na równo, te dwie eski. Tutaj w pokoju jest mi ciężko rzeszowską złapać, ale może jeszcze później spróbuję, nie obiecuję, ale tak jak mówię, zapewne będzie tak, że jutro, niedzielę po 23, eska Tarnów i Małopolska będą szły z opóźnieniem o 2 sekundy. Także... Tak to wygląda na chwilę obecną.

Transcription

Może w jakimś innym pomieszczeniu po prostu, jak doszło do pójdź i spróbuj to rzeszowską, bo rzeszowska mnie najbardziej interesuje. W necie pewnie zobaczymy, czy jutro SK Rzeszów będzie równo grała w necie, czy będzie grała później. Trójmiasto z Rzeszowem, co ciekawe, wczoraj równo grały, a tam się odrobinkę później zaczęły skalać w Remix. Wróć, imprezka, Remix, a w sumie jedna chwała, bo to i tu to samo, i tu to samo. Tam kwestia nazwy jakaś śmieszna, właśnie Rzeszów, Trójmiasto były trochę f... później, bo reklam mają więcej. W sumie jezdki, które mają duże reklam, Zamość, Rzeszów, Trójmiasto, Ostrów, Kalisz, chociaż ostatnio jakoś chyba mniej, Gorzów ponoć, nie wiem, Białystok ma duże reklam. No, jeszcze kilka tych jezdek, które mają więcej. Więcej tych reklam, więc... Nie wiem, czy tak to jest. Beskidy mają małą reklam. Bełchatów, Kraśnik i Ława chyba w miarę. Grudziąd chyba też jakoś był wczoraj, później. Co mnie zdziwiło. No, a tak to jest. Będę obserwował, jak to w necie będzie wyglądało.

Transcription

Tak, tylko że w necie to wiadomo, że czasami jest tak, że nawet jak słuchasz na przykład, bo ja dzisiaj sprawdzałem, słuchasz eski Tarnów tu i przez internet, to i tak w internecie jest opóźnienie, i tak jakieś tam jest opóźnienie. Co do rzeszowskiej eski, no mówię, będę próbował tu coś złapać. Jutro na spokojnie rano wstanę, postaram się pochodzić po pokoju, może coś złapę, no ale na pewno nie w tym pokoju, chociaż, no mówię, jeszcze na spokojnie to jutro spróbuję zobaczyć, jak to będzie wyglądać. Bo udało mi się jedynie co to złapać RMF Max Nowy Sącz na 104,6, ale też słabo. Podejrzewam, że gdyby tutaj w tym pokoju dać jakiś bardzo dobry odbiornik z radiem FM i dać jakąś antenę też bardzo dobrą, to sądzę, że gdyby te trzy eski łapało naprawdę w dobrej jakości. Ale no, nie daję słowa, ale podejrzewam, że jeżeli by w tym kierunku iść, to istnieje bardzo duże. Prawdopodobieństwo, że tak by to właśnie w tym momencie wyglądało. No bo wiadomo, że też MP3-ka Sansa Clip to jest słaby odbiornik, chociaż, no jestem zszokowany, że udało mi się tutaj eskę Małopolskę wyłapać, bo szczerze powiedziawszy nie spodziewałem się, że mi włapie eskę Małopolskę. Ale no, bądź co bądź, wyłapało ją. Co prawda trzeba ją trzymać, tak jak mówiłem, no ale jakoś ją łapie. Dlatego mówię, że gdyby tutaj był naprawdę dobry odbiornik, naprawdę dobry odbiornik, no to no wiadomo, że może byłoby troszkę lepiej złapać te dwie jeszcze eski Rzeszów i Małopolska. Chociaż Małopolskę to prędzej, bo tu niedaleko jest Bochnia, więc sądzę, że z tym by to w ogóle problemów nie było. No i co? Eee, co tu jeszcze? No coś, no spróbuję dzisiaj wieczorem lub jutro jeszcze na spokojnie. Tylko, że no nie wiem, jak w tym pokoju nie będę w stanie rzeszowskiej eski złapać, no to spróbuję w tym drugim pokoju. Chociaż no kto wie, może cudem mi się jakoś uda na nim wymusić, żeby mi łapało eskę z Rzeszowa. I wtedy oczywiście w tym wątku się też wypowiem. Co do reklam, to ja nie wiem, jak oni to właśnie robią. Czy oni, wydaje mi się momentami, że oni po prostu mają, że inaczej powiem, system emisyjny chyba oblicza, zlicza te wszystkie reklamy, które mają być puszczone w danym mieście i po prostu te reklamy są emitowane. No a potem następuje właśnie... Mmm... ...łączenie się. ...wszystkich esek po pełnej godzinie. I to z jednej strony na to wyglądało, bo zawsze jest tak, że jak jest koniec reklamy, to i po reklamie, i po reklamie. Sprawdzałem i to się sprawdza. To tak jakby system emisyjny miał coś tam wyliczone i wie dokładnie, kiedy puścić ostatnią reklamę, żeby się idealnie zmieścić do pełnej godziny. I to jest właśnie bardzo ciekawe zjawisko, którego nie rozumiem.

Transcription

No Puszkinie, chyba mi trochę lekko dzisiaj dopisuje szczęście, bo udało mi się złapać eskę Rzeszów. Co prawda jest szum, ale się udało. A co to oznacza? Że eska Rzeszów jest prawie w łeb, w łeb z eską Tarnów. Jest dosłownie minimum sekundy opóźnienia, minimum. Na przykład eskaka, eskaka, eskaka. Tarn Rzeszów, eskaka. I po reklamie mnie eskaka Tarnów Rzeszów. Coś takiego. No niestety nie mam jak tego Ci zademonstrować, ale jest o wiele mniejsze opóźnienie między eską Tarnów a eską Rzeszów, niż między eską Tarnów a eską Małopolska. Na pewno gdyby włączyć te trzy eski naraz, to pierwsza byłaby Tarnowska, druga Rzeszowska, czyli... Życia Małopolska. No więc... Ale jedyne czego mogę żałować to to, że nie mam jak tego Ci pokazać.

Transcription

No tak, Rzeszowska jeszcze troszeczkę, odrobinkę tylko, tak sobie wyobrażam, i po pory ekranami jakoś tak mniej więcej sobie wyobrażam, jak to jest, także spoko, pytanie jak to będzie jutro o 23 na przykład, ale jak się nie da, to się nie da.

Transcription

No tak, dokładnie tak jak Puszkinie mówisz, tak to mniej więcej wygląda, że jest po reklamie, to jest takiego, więc to właśnie w ten sposób działa.

Transcription

Witajcie kochani, tym razem przychodzę do was z pewną wpadką, którą ma Eska Braniewo. Dlaczego? A no właśnie dlatego, że... No właśnie, co ja wam tutaj będę przytaczać, co ja wam tu będę mówić. Mili państwo, prawda jest, no to sytuacja wygląda w ten sposób, że jest sobie program Obudź się na Jankesa. I jest jeden dżingiel Obudź się na Jankesa. Zresztą posłuchajcie o co mi dokładnie chodzi. Dajcie chwilkę. Ja się na chwilę przełączę na głośniki i posłuchajcie co się stało z jednym dżingiem. Dżinglem Obudź się na Jankesa. Kole to my Obudź się na Jankesa i zapraszamy na Great Fun. Dzień dobry. Jeszcze raz. Great Fun. Dzień dobry. Obudź się na Jankesa. No właśnie, o to mi dokładnie, mili państwo, chodziło. I zawsze jak jest ten dżingiel, to zawsze coś takiego właśnie słychać. Nie ma podanej miejscowości. I to jest bardzo ciekawe dlaczego tak jest. Od już parę dni temu to zauważyłem. Ale teraz nadeszła ta chwila, że wam mogłem to na spokojnie pokazać. Także ciekawe, ciekawe.

Transcription

Mamy, zapraszamy na pokład! Obudź się na jak S. Dziewczyny, dzisiaj możecie świętować. Bierzcie, co mamy. A mamy trzy stówy, a dodatkowo jeszcze mamy fajne czekoladki.

Transcription

No ładnie, ładnie. Tam nawet trzeba było szukać eska Warszawa. Je, je, je. Haha, dobre.

Transcription

No dobra, i najciekawsze jest w tym wszystkim, Puszkinie, to, że to jest jedyny dżingiel, który jest przerwany w trakcie, także to jest bardzo ciekawe, chyba, że ja bym jeszcze musiał poobserwować inne dżingle, na przykład podczas podwójnej gorącej dwudziestki, to by było ciekawe.

Transcription

Tak, najlepsze, że tam słychać oczywiście dżinglę SK Warszawa, tak jak mówiłem. No, w tym pierwszym nie usłyszałem, ale w drugim usłyszałem. Także to jest ciekawe. Kurde, to może częściej w SCS są zesłuchawe, jak słychać dżinglę SK Warszawa, a posłuchałbym teraz SK SS. Oj, posłuchałbym w takim razie.