Transcription
No i bardzo dobrze, wreszcie jakieś pozytywne wieści. Także nareszcie coś pozytywnego.
Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.
No i bardzo dobrze, wreszcie jakieś pozytywne wieści. Także nareszcie coś pozytywnego.
I wygląda na to, że jutro również nie będzie imprezki IndyMix ani w niedzielę, ponieważ hunchach ma być zarówno jutro jak i w niedzielę od 19 do 23 w imprezce, czyli wygląda na to, że to jest, mam nadzieję, definitywny koniec z imprezką IndyMix od godziny 19. Taką mam nadzieję i oby tak było.
No to wreszcie jakieś normalne, tak jak mówię, informacje, bo to już było męczące, jeżeli mam być szczery. Cóż, ale niestety epidemia jak jest, tak jest. I niestety, ale nic na to się nie poradzi. To jest jeden minus tej całej sytuacji. Także no tak to niestety wygląda.
Dzisiaj jest 4 maja 2020 roku i prawdopodobnie z racji tego, że dzisiaj jest drugi etap obluzowań, że tak powiem, z powodu epidemii koronawirusa, od dzisiejszego dnia powróciły sobie elegancko newsy lokalne wreszcie. Co prawda jeszcze informacje są dla wszystkich grupy Radio Waytime, znaczy na wszystkich stacji grupy Radio Waytime te same, ale już powoli wprowadzają newsy lokalne. Kto wie, czy od przyszłego tygodnia albo jak będzie trzeci etap obluzowań, czy już nie będzie z powrotem tak jak było zawsze. Także powoli wszystko stopniowo wracać zaczyna do normy. Tak jak Puszkinie mówiłeś, jeszcze zobaczymy, czy dzisiaj wrzutka na luz będzie dalej o 15 czy już od 16, ale jeżeli wrzutka na luz będzie już od 16, no to już będzie prawie jak dawniej było. Jeszcze z tą różnicą, że są te wiadomości jedno, wiadomości te same dla wszystkich stacji grupy radiowej. A tymczasem, mili Państwo, jak na razie to tyle. I cóż, wygląda na to, że powoli, stopniowo, wszystko zaczyna wracać do normy. Szczerze powiedziawszy, cieszę się z jednej strony, bo już to było trochę, tak jak mówiłem, męczące. Trochę trudne. Trochę trudne. Trochę trudne. Trochę trudne. Trochę trudne. Trochę trudne. Trzeba było czekać, ale cóż. A swoją drogą, nie nacieszymy się newsami lokalnymi, no bo przecież ten miesiąc minie szybko, a pod koniec czerwca zaczynają się wakacje i newsy lokalne, jeśli będą do tej pory, to będą chyba tylko do dziewiątej. No nic, jak na razie z takich ciekawych newsów. To tyle, jeżeli ja coś jeszcze zobaczę, oczywiście tutaj w tym wątku, jak zawsze, tradycyjnie dam znać.
No i od dzisiejszego dnia wrzuć na luz powróciło do swojej stałej emisji, czyli od godziny 16 do 19. Czyli wygląda na to, że Radio SK już powoli wraca do swojej stałej normy, że tak powiem. Tak jak wspomniałem w poprzednim poście, chyba powoli wszystko stopniowo zaczyna wracać na swój stary, poczciwy tor.
I teraz tak, SK Music News, albo SK News Music, czy jak to się tam nazywa, nie wróciło jeszcze w tym tygodniu. Ciekawe, czy będzie SK City lokalne i jeszcze taka ciekawostka, że newsy lokalne z Warszawy są nadawane te same w SC Rock. I podejrzewam, że jeszcze prawdopodobnie może być tak, że w warszawskim Radio Plus, ale mogę się mylić. No, grzyt.
No i w radiu Wawa. Tak, newsy zarówno ogólne, jak i lokalne są te same i podejrzewam, że tak jeszcze przez jakiś czas zostanie. Czy wróci SK Music News? Tego nie wiem, może o 19, acz wydaje mi się, że chyba jednak nie. No a tak to program wrócił do normy, że są stałe, stare, dobre pasma. 6, 10, 10, 13, 13, 16, 16, 19, 19, 23, bo Michał Hanczak i Rafał Adamczak wrócili z urlopu, więc spokojnie można już tutaj dawać pasma takie, jakie były. Ciekawe, kiedy bloki reklamowe wrócą. No i właśnie jest SK Music News. Zobaczymy, no fakt jest taki, że powoli są luzowane te wszystkie ograniczenia. No i teraz tylko pozostaje czekać na jeszcze lepsze czasy, ale na szczęście i nareszcie. Męczące to jest. No, u was w Polsce przynajmniej się luzują, no z Wielkiej Brytanii. Na razie wiadomo, że lockdown do 7 maja, ale podejrzewam, że będzie jeszcze dłużej. I będzie tak, że... że wy w Polsce będziecie mieli koniec tego wszystkiego, a ja jeszcze w Wielkiej Brytanii będę musiał przeżywać koronawirusa. Ale już tak nie śledzę tych wiadomości wszystkich, już mam to gdzieś, bo po prostu człowiek wariuje, jak to wszystko czyta. I bardzo dobrze, że SK wróciła już właściwie do normalnego programu w tych 90. paru procentach. Zobaczymy, czy o 16.00 będą newsy lokalne we wszystkich tych trójmiastach, Śląskach, Łodziach, Poznaniach i Wrocławiach, jak to będzie wyglądać. Ale pewnie tak. A, SK Śląski jeszcze nie sprawdziłem. Nie wiem, jak tam jest. Jak tam jest od 10.00 do 16.00. Nie dałem rady dzisiaj tego sprawdzić.
Ja sprawdzałem i tam nie ma tych newsów lokalnych od 10 do 16 i są newsy te ogólne, a potem lokalne.
A, no to ciekawie, no ale wygląda na to, że od szesnastu już są normalnie newsy lokalne tam, gdzie powinny być, też w Trójmieście, Łodzi, Poznaniu, Wrocławiu i na Śląsku. Nawet na Śląsku była wpadka, bo został wyemitowany kawałek podkładu z newsów ogólnych, ale szybko ktoś przełączył. Jakieś krótsze te newsy trochę ze Śląska były, z Łodzi, z Poznania, one trochę krótsze są niż te ogólne. No, od Warszawy to prawie pięć minut trwały te ogólne i potem lokalne S-ka news tam z miast, w Tycheczkach, gdzie Pirożski z Pawełkiem siedzą, no to tam prawie pięć minut trwało, także ładnie. Ciekawe, czy o dziewiętnastej będą newsy, czy już na przykład nie będzie. Już wczoraj ostatnio były o szesnastej, no więc możliwe, że to też już tak trochę mniej tego wszystkiego będzie, żeby nie męczyć ludzi. Chyba we wszystkich takich grupie, tam już normalny program wrócił. Acz tak tutaj nie mam pewności. Ważne, że w Esce wszystko do normy wróciło, poza S-ka music news i długimi magazynami piętnastominutowymi. Nie wiem, kiedy one wrócą, pewnie jak już wrócą newsy robione, że tak powiem, dla każdego studia osobno i już normalnie dziennikarze będą na żywo robili dziennikarze S-ki dla Eski, Wawy dla Wawy, Voxa dla Voxa i tak dalej. I to będzie... I to będzie... Możliwe, że wtedy wrócą newsy ogólne, magazyny lokalne, ale kiedy to będzie, tego nie wiemy, trzeba obserwować, jak to ty, Łukaszu, mówisz.
Odpowiadając na Twoje pytanie, to że tak powiem, podejrzewam, że kiedy wejdzie trzeci etap odluzowania gospodarki, wówczas wtedy jest duże prawdopodobieństwo, że wejdą już magazyny 15-minutowe lub godzinne, co w niektórych stacjach eski jest. No i co? Wtedy podejrzewam, że wejdzie już SK Music Info, może być tak, że będzie ograniczona, bo będzie od 19, a jak już wejdzie czwarty etap, to już będzie tak, jak powinno być. Przy czym warto wspomnieć, że sytuacja będzie tego typu właśnie, że jakby to powiedzieć po prostu, jakby to powiedzieć, no. Przy czym warto wspomnieć, że tak czy owak nie nadcieszymy się SK Music Info, bo już niedługo będą już wakacje i wiadomo, jak to będzie wyglądać. W każdym razie, tak jak mówię, podejrzewam, że jak już wejdzie trzeci etap odluzowań, to już wtedy SK Music Info będzie od 19 do 22 albo do 21 i wtedy już będą normalne newsy. Nie będzie... Nie będzie już tych wspólnych dla całej grupy, no i już wtedy prawdopodobnie wszystko nawet wróci do normy. Najważniejsze jest już to, że już teraz powoli widać już na załączonym obrazku, że wszystko powoli wraca na stare, że tak powiem, śmieci. Jeszcze tylko w sumie 3% i wszystko będzie jak... Czyli reklamy po X20, SK Music Info oraz magazyny reporterów. Tak to w całej grupie radiowej tam już są lokalne newsy. Także w Vox FM Gorzów też jest wszystko już lokalne. Przed pełną godziną 15 minut, także już powoli, jak widać, stopniowo, bo stopniowo, ale... Powolutku powracamy na... Że tak powiem, stary tor. Także tyle.
No i doszło przepilem do opłatki, bo nie poleciały newsy w esce, tylko od razu weszła imprezka bez eski Music Info, przy czym w trakcie kiedy Kasia Węcierecka mówiła, że witamy, czy coś tam, że jest 19, to fragment, dosłownie fragment newsów poleciał Marcin Brodzki zaprasza do się tam zarzuty i się Kaśka wtedy wtrącił, wyciszyła. Także newsów już o 19 nie ma. Dobrze, tak to wygląda. Taka oto wpadka sobie była przed chwilą. Ciekawie.
I słuchajcie, mili państwo, jeszcze tutaj taka drobna informacja, że jak na razie przynajmniej SK City dalej jest puszczane z Wojstraku. Przy czym jedna rzecz tutaj, szczerze wam powiem, trochę nie daje mi spokoju. Otóż generalnie chodzi o to, że wczoraj tak z ciekawości sprawdziłem sobie tą imprezkę, oczywiście była sobie Kasia Węsierska, wszystko pięknie, ładnie. Ale jedna rzecz mnie zainteresowała, mianowicie taka, że skoro już jest ta Kasia Węsierska w tej imprezce, no to mogłaby tę SK City czytać. Przecież tak? A skoro to, to by już naprawdę nie robiło żadnego problemu w tym momencie. Bo wczoraj puścili SK City z Wojstraka i czytała Kasia Węsierska. Tylko, że oni to puścili po X40, jak były lokalne reklamy. I się rozłączyli i puścili SK City i czytała Węsierska, potem był ten wypełniacz. A następnie dopiero się połączyli. Więc już moim zdaniem, jak już ta Kasia Węsierska jest. I prowadzi tą imprezkę, to już mogłaby tę SK City czytać. Na całej sieci. A nie, że puszczałem z Wojstraków i to prawdopodobnie nie wiem, czy wszędzie puszczałem ten sam program SK City. Czy może być tak, że w niektórych SK jest wpadka, że puszczałem SK City sprzed paru dni na przykład. Bo tak niejednokrotnie się zdarzyło w niektórych SK, jak jest ta teraz pandemia. A czy teraz coś zauważyłem? Chyba jak na razie nic takiego, co mogłoby przyciągnąć moją uwagę. No póki co, tak jak mówiłem, jak na razie to jest dopiero drugi etap odmrażania gospodarki. W związku z powyższym, tak jak już mówiłem, powróciły newsy lokalne. Na razie SK Music Info nie ma. Prawdopodobnie, tak jak mówiłem, będzie przy trzecim odmrażaniu. A właściwie przy trzecim etapie odmrażania gospodarki. Lub przy czwartym. Bo nie pamiętam, jak to było, kiedy zamykali szkoły w marcu. Bo wiem, że jak zamykali szkoły w marcu, to tego samego dnia były newsy lokalne. I jeszcze były normalne newsy. Czytane przez dziennikarzy ESKI. Ale nie pamiętam, czy już było SK Music Info, czy już nie. Ale wydaje mi się, że chyba było. Tylko w tym dniu nie było ESKI City. Jak dobrze właśnie pamiętam. Czy coś jeszcze? ESKI City faktycznie była tylko wtedy w Warszawie. Ponadto... Chyba od następnego tygodnia wycofali newsy sieciowe czytane przez dziennikarzy ESKI. Ale jeszcze były newsy lokalne. I dopiero od następnego tygodnia już wycofali. I newsy lokalne SK Music Info wcześniej wycofali. No w każdym bądź razie zobaczymy, jak to będzie wyglądać. Gdyż po prostu teraz jest, tak jak mówię, ten drugi etap. Więc wróciły newsy lokalne. I zobaczymy, co będzie przy trzecim etapie. Chociaż warto wspomnieć, że to nie musi być wcale w przyszłym tygodniu. Tylko dopiero za dwa tygodnie. W poniedziałek. Więc zobaczymy, jak to będzie dalej wyglądać. W każdym razie SK City dalej nie jest lokalne jeszcze. Także na chwilę obecną taka tutaj jest w ESC sytuacja. Jeszcze tutaj, skoro nagrywam już ten lekko przydługawy post. To tutaj jeszcze taką... Jedną ciekawostkę poruszę. Mianowicie to, o czym mówiłem w ostatnim poście. SK News jest nagrywane z innego studia ESC i z drugiego. Przy czym Kaśka Węsielska zaliczyła wpadkę w poniedziałek podczas imprezki. I poleciał sobie w tle jej rozmowy, jej zapraszanie na imprezkę fragment newsów. Także... Taka oto sytuacja się przedstawiła przez sekundę. To była dosłownie sekunda. Gdzieś to nagrane mam. No to chyba jak na razie będę kończyć, bo póki co... Tak jak mówię, nic ciekawego się nie dzieje. Takiego... W związku z powyższym życzę Wam miłego dnia.
W Radiu SK są już oddzielne serwisy, jak na razie magazynów lokalnych nie ma i nie ma SK Music News, one pewnie nie ma do godziny 19, nie wiem czy jest o godzinie 19. Powiedziałem, że jeszcze SK Music News nie ma, ale może się mylę, bo nie słuchałem od 19 dzisiaj, także jak ktoś coś wie, nie wiem, ty Łukaszu na przykład to daj znać.
odpowiadając na Twoje pytanie Puszkinie SK Music Info nie ma nawet po 19, także jeszcze w ogóle tego programu nie ma więc pewnie powróci za tydzień jak wejdą kolejne obluzowania, no to wtedy pewnie wróci
Więc Podaj, że jutro Powraca po raz któryś Niezliczony Raz z rzędu SK płaci twoje rachunki A po drugie Newsy w ten weekend jeszcze są Dla Całej grupy radiowej Time wspólne Z racji tego, że jutro Będzie trzeci etap Odmrażania, więc zobaczymy Co jutro będzie Jak jutro będzie wyglądała Sytuacja w ESA i damy znać Tutaj w tym wątku
Eska płaci twoje rachunki istotnie od jutra, pewnie przez trzy tygodnie, natomiast nie było wspólnych newsów dla całej grupy radiowej Time, a na pewno nie ma ich dzisiaj, bo w Voxie słyszałem inne wiadomości, więc podejrzewam, że w SC Jokiprusie też. Po prostu Eska i Wawa, już zdaje się, że od roku 2014 w Esce i Wawie są podobne newsy, że nagrywa jej ta sama osoba. Dla Eski, dla Wawy i tak już bardzo dawno, tak już przez jakiś dłuższy czas. Co będzie jutro poza tym, że Eska płaci twoje rachunki? Podejrzewam, że nic nowego. Eska City na pewno jeszcze będzie takie, jakie jest, bo wiadomo, że imprezy jeszcze nie wracają. A Eski Music Info? Nie wiem, się jutro okaże.
Eee Puszkinie, po pierwsze mnie trochę źle zrozumiałeś, już Ci tłumaczę dlaczego, bo chodziło mi, myślałem, że to są newsy wszędzie te same, bo nie było SK News, więc tu ten sam jakby początek, co zawsze były te wspólne serwisy. Druga sprawa, może być tak, że jutro SK Music Info wróci, aczkolwiek nie wiadomo, co do SK City, no trzeba obserwować. Ale fakt faktem jest taki, że powoli wszystko zaczyna wracać na, że tak powiem, stare śmieci, także no, będzie co obserwować, oczywiście od, oczywiście jutro zobaczymy, czy wrócą serwisy lokalne. Chociaż z drugiej strony, czy mi by się opłacało? Uchamiać serwisy lokalne na miesiąc prawie, bo za miesiąc prawie znowu wakacje. No cóż, nie nam to oceniać, może tak powiem, pozostaje jak na razie obserwować i patrzeć, jak sytuacja będzie się dalej przedstawiać.
Witam Was wszystkich bardzo serdecznie Na razie żadnych zmian w ESCE nie zaobserwowałem od momentu kiedy wszedł trzeci etap obluzowań Ale mam dla Was dobrą wiadomość, ponieważ już jest stream ESCE Braniewo Do zobaczenia!
I taka ciekawostka, Eskabra Niebo ma gdzieś źle coś załadowane, gdyż po prostu nie ma powiadomienia o ostatniej reklamie.
Witam, że w radiu SK jeszcze mogą się dziać dziwne rzeczy. Nawiasem mówiąc, nie wiem czy wczoraj, czy kiedy, ale podejrzewam, że wczoraj wrócił blok reklamowy o X20. No dobra, on jest tak o X22 i on trwa minutkę. Co ciekawe, on jest krótszy niż był kiedyś. Znaczy oni go skrasali, skrasali i teraz tego skrócili, że są albo dwie, albo trzy reklamy tylko w tym bloku. SK brał niby oczywiście tam również nie ma Jingla, to będzie ostatnia reklama, co jeszcze zauważyłem. Zauważyłem, to chyba wczoraj tak też się stało, że o 22, wróć, o 23 wszystkie SK już nie grają tak ładnie równiusieńko. Jak to było, że o 23 ładnie równo, no wiadomo, w Warszawie tylko wtedy było trochę później albo wcześniej, zależnie od tego jak program skończyli, bo tam na żywo. Wszystkie SK, wszyscy w internecie grały równiusieńko. Tak teraz w Trójmieście na przykład też. Reklamy się skończyły chwilkę po 23, tak samo jak w Rzeszowie, tak jakby więcej reklam jedni mieli, drudzy i tak jakoś się dziwnie zrobiło, nie wiem dokładnie, o co w tym chodzi, ale nawet się takiego zauważyłem. Co do SK Broniewo jeszcze, a w ogóle też jest fajnie, bo SK Jelenia Góra też można posłuchać sobie w normalnej jakości w końcu, ale to szczegół drobny. Chciałem o SK Broniewo. Wczoraj w SK Broniewo się podkład fajnie przeskakiwał od newsów lokalnych, sobie babka tam czytała, nie pamiętam już kto tam czytał dokładnie, nie pamiętam. I właśnie sobie tam coś przeskakiwało. Ja jestem ciekaw, czy do wakacji jeszcze usłyszymy jakieś magazyny lokalne, czy już nie. Jeszcze mają miesiąc, więc jakby się zdecydowali co tydzień, ale podejrzewam, że jeszcze chyba nie. Chyba z jakimś kolejnym etapem. Tak zwanego luzowania obostrzeń, może wtedy coś by się mogło wydarzyć z tymi newsami lokalnymi. No i oczywiście tutaj wiadomo, koronawirus koronawirusem. SK Summer City chyba nie będzie, tak podejrzewam. Chociaż z drugiej strony myślę, że jakoś by się dało to zrealizować na zasadzie, że samochód SK Summer City sobie jedzie, jakiś słuchacz wypatruje, jakoś tam z zachowaniem dystansu. Wręczają nagrody, więc może jakoś tak to rozwiążą. Zobaczymy, no i w ogóle zobaczymy, czy będzie liner na latohity na czasie, czy zostaną przy hitach na czasie, a czy tego nie podejrzewam jednak. Myślę, że będzie na latohity na czasie. Ciekawe z jakimi dżinglami, pewnie na tych, które są, ale zobaczymy. I tutaj Łukaszu, możemy zacząć coś, co my bardzo lubimy od dwóch lat na tym wątku robić, czyli spekulacje. Czy zmiany będą? Czy zmian nie będzie? Pozdrawiam Was serdecznie i oby Was nic nie dopadło. Ale nie koronawirus, tylko prawdopodobnie jakaś infekcja uszu, jednego i drugiego. Troszkę gorzej słyszę, ale nie martwcie się, to nie jest koronawirus. Chociaż przez koronawirusa też cokolwiek załatwić z lekarzem to nie da się. No, tak na chwilkę zbaczając z tematu głównego. Lech Rzeklamowi wrócił. O, ich 20. Pewnie 20. Ale na wakacji oczywiście znowu go nie będzie. A tak kombinują w TSC. Cóż kombinują.