Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 54 of 137

Transcription

Uwierz mi Puszkinie, że to samo bym zrobił Ale niestety niech ktoś Chociaż na dwie albo trzy godziny To udostępni To będę wdzięczny Jakikolwiek link do odsłuchu Chociaż trzy, dwie godziny No chyba, że gdzieś Jest jakiś lewy stream Ale wątpliwa sprawa

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Informuję wszystkich, że wczoraj pojawił się w Ansoftzie stream Eski Braniewo.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Jankis, Kama i Rudy. Obudź się na Jankesa.

Transcription

O, no i fajnie, ciekawe, zapomnieli suwaczka, podnieść hebla, tak zwanego, do góry, i nawet fajne nie zrobili na podkładzie, wow, ciekawe, chyba że ktoś po prostu wyrzucił ten podkład, ale nie, jak rozumiem, ty to nagrałeś, i ze skiebrania, o, i dżingiel poprawili swoją drogą, brawo, brawo, brawo, no. A ja myślałem, że coś w uprawie imprezki się zmieniło, miałem wrażenie, że dzisiaj przed szóstym hitem był nowy dżingiel imprezkowy, ale chyba się pomyliłem, albo faktycznie tylko jeden był, nie wiem, ale wiem za to, że jutro Hanczar będzie podwójnej gojącej dwudziestce, i zaprosił na tę podwójną gojącą dwudziestkę na jutro, no ciekawe, co z Michem, może Michał na uro oddali, albo w poniedziałek się pojawi, w ogóle, w tym tygodniu było tak, że Hanczar był na wrzutce na luz od siedmiu, środy, środa, czwarty, piątek był Hanczar, wczoraj w ogóle był Kujawiński, od chyba, od trzynastej do szesnastej, no tak, że było coś nowego.

Transcription

Puszkinia To nie był ten dżingiel Który Poprawili Bo oni go nie poprawili To był inny dżingiel Zupełnie inny dżingiel To nie ten No cóż Jutro się przyjrzę Tej imprezce Może ja coś zauważy Bo dzisiaj nie Sprawdzałem nic w tym kierunku Lecz jutro Na spokojnie to prześledzę Może coś mi Przykłuje moją uwagę Co do Supkowskiego To chyba poszedł na ulub A poza tym przecież Już od poniedziałku mamy czerwiec Także Powolnymi krokami Zbliżamy Zbliża się sezon Wakacyjny 2020

Transcription

I teraz Puszkinie i dla wszystkich siedzących ten wątek, taka ciekawostka, że jestem w trakcie buforowania Eski i Braniewo i oczywiście, oczywiście przed chwilą słuchając Eski i Braniewo miałem wrażenie, że słuchałem Eskises. Dlaczego? Wszystko przez to, że jest podwójna gorąca dwudziestka i oczywiście, przynajmniej na razie, tam dziwy dżingiel, podwójna gorąca dwudziestka radia Eska i tutaj miejscowość była długa cisza. No to zobaczymy ile jest takich właśnie wstawek pod tytułem ciszy. No. Powiem wam, że robi się bardzo ciekawie. Cóż, na razie to się buforuje i coś mi, powiem wam szczerze, mówiło, żeby jednak włączyć Eskę, Braniewo po tej szesnastej w niedzielne popołudnie. I jak widać, coś czuję, że jak będę po dziewiętnastej to sprawdzał. To chyba... Chyba mi się to bardzo opłaci. Wygląda na to, że ten, kto po prostu nagrywał dżingle lokalne dla Eski i Braniewo, albo ten, kto je robił, chyba jednak nie przykładał do tego zbyt wielkiego starania.

Transcription

Dzięki za oglądanie!

Transcription

za kilkanaście, kilkadziesiąt minut, ale wcześniej zaglądamy do pierwszej dziesiątki na miejsce oczywiście dziesiątego. A tutaj The Weeknd z hitem In Your Eyes. Dobra wiadomość awansuje z piętnastego.

Transcription

Tam, gdzie jest cisza, powinien być dżingiel lokalny Eski Broniewo, jeżeli chodzi o podwójną gorącą dwudziestkę.

Transcription

No ładnie, Skabraniewo nie przygotowała wszystkich dźwigni. Ciekawe kto tam nad tym czuwał, a nawet czuwa. Ale to jest SK, dobrze, że coś takiego jeszcze się dzieje, chociaż to i tak nie jest już to samo co było kiedyś w SC. Dużo różnych innych fajnych wpadek wtedy było. Właśnie, teraz ciekawostka, że od 10 był Rafał Adamczak, a o 13 Hanczak jest. Czyżby Michał poszedł na urlop? Możliwe, bo on nie miał urlopu. Chociaż nie no, on wcześniej miał urlop, jakiś 3 tygodniowy, czyżby teraz kolejny. Zobaczymy, w ogóle w tym tygodniu to już jest ostatni tydzień zabawy. SK płaci Twoje rachunki, więc pewnie coś albo będzie na wakacje, albo po wakacjach. Tak zaraz sobie doszedłem do wniosku, że w sumie SK Summer City może być. Po prostu tam zamiast dźgna SK City będzie sobie dźgiel SK Summer City. I będą mówić o jakichś Netflixach i innych rzeczach. Chociaż z drugiej strony gospodarka się odobraża z każdym tygodniem, miesiącem coraz bardziej. Więc pytanie, czy nie będą mogli mówić o jakichś premierach w kinach, w teatrach itd. Ale zobaczymy, jak to będzie wyglądało. Newsów lokalnych póki co nie ma. Wiem, że wszystkie biura tydzień temu w RPR-ach wróciły do pracy. Na przykład w Radii Plus programy lokalne są. A, dobra, to w sumie nie w tym wątku. Już powiedziałem, to trudno. Także jestem ciekaw, czy dziś pewnie już będą normalnie, przede wszystkim z Pawełkiem. Oni nie mieli dawno urlopu. To dba, żeby im się należało.

Transcription

Nie wiem, Puszkinie, kto czuwa nad tymi dżinglami, jeżeli chodzi o Eske Braniewo, ale ktokolwiek czuwa, ten chyba nie za bardzo wkłada w to serca, moim zdaniem, i skutek tego jest taki, jaki jest. Podejrzewam, że to już jest od 12 lutego, w sensie, że te dżingle są nie do końca zrobione. Z nawiasem mówiąc, ciekawi mnie nawet jeszcze tutaj taka rzecz, mianowicie chodzi o to, jak Eske Braniewo zachowywała się 12 lutego, kiedy zaczęła nadawać. Sądzę, że było dużo wpadek, ale jak nie było streamu internetowego, to nie można było tego sprawdzić w żaden sposób, szkoda, bo nie ukrywam, że chciałbym to wtedy sobie zobaczyć i wszystko przeanalizować. No niestety możliwości nie było. Tak jak mówię, szkoda, bo bym sobie to z chęcią posprawdzał, przeanalizował i tak dalej, i tak dalej, no ale wiadomo, że Eski Braniewo jeszcze przez internet słuchać nie można było. To mi swoją drogą Puszkinie coś przypomniało, mianowicie w 2014 roku, kiedy... Od marca weszedł program Ranne Ptaki, przez bardzo długi czas, ale nie wiem, czy tu już była na ten temat mowa, czy nie, ale ten wątek już ma tyle wpisów, że hej. W każdym razie była taka sytuacja, że przez bardzo długi czas w SC Opole szły dżingle przy morningu, które były krótkie niż te dżingle, które szły wreszcie w sieci Radia Eska odnośnie rannych ptaków. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. i tak. Nie wiem, przez ile jeszcze SK Braniewo będzie miała takie wpadki, jakie ma, sądzę, że może być taka sytuacja, że do momentu, kiedy nie wprowadzą nowej oprawy dźwiękowej albo nowych dżingli lokalnych, też taka sytuacja może być, złożywszy na to, jaka sytuacja była w SC Kraśnik, więc też taka sytuacja może być. Fakt faktem, gospodarka się odmraża, od przyszłej soboty wchodzą kolejne obluzowania, także podejrzewam, że SK City może będzie jednak w tym roku, zobaczymy, jak to będzie wyglądać, miejmy nadzieję, że SK City będzie, więc zobaczymy. Fakt faktem... Fakt jest taki, że kluby na razie tak czy owak będą zamknięte, nie wiadomo, kiedy będą otwarte, więc jeżeli SK City będzie, czy SK Summer City, to sądzę, że pewnie z jakimiś informacjami kulturalnymi albo dalej będą puszczać z Wojstraka, albo nie. Ja w ogóle Ci powiem, Puszkini, że... Mam wrażenie, że już w tym roku nie powrócą magazyny lokalne, przynajmniej do września. Teraz mamy 1 czerwiec i do wakacji zostały prawie 3-4 tygodnie i nie sądzę, żeby już im się chciało magazyny lokalne wprowadzać na 2-3 tygodnie, to byłoby już bezsensowne, moim zdaniem. Także sądzę, że jeżeli wrócą magazyny lokalne, to dopiero od września. Także sądzę, że jeżeli wrócą magazyny lokalne, to dopiero od września. Także sądzę, że jeżeli wrócą magazyny lokalne, to dopiero od września. Także sądzę, że jeżeli wrócą magazyny lokalne, to dopiero od września. Co do Michała Sopkowskiego, może być tak, że po prostu ma urlop, w końcu jakby nie patrzeć, zaczął się prawie już sezon urlopowy, więc... No tutaj akurat może być też tak, że faktycznie Michuł Sopkowski ma ten urlop i może powrócić za 2 tygodnie. Co do zabawy, Eska płaci Twoje rachunki, to taka ciekawostka, że w Ester Braniewo, jak jest sponsorem programu, jest to, to, to, to... To zazwyczaj jest tak, że na samym końcu słychać fragment z sponsorem programu z Eski Warszawa, coś tam promenada. Taka ciekawostka. Czy coś jeszcze? Jestem w szoku, bo zazwyczaj zabawy trwały 3-4 tygodnie, a tu Eska płaci Twoje rachunki, trwała chyba 2 lub 3 tygodnie, już nie pamiętam. Ale no, skoro to już jest ostatni tydzień zabawy Eska. Zabawy Eska płaci Twoje rachunki, no to cóż. Wygląda na to, że po prostu może szykują coś na wakacje. Czy tak będzie? No pozostaje nam tylko jak na razie wszystko obserwować.

Transcription

No cóż, co do tej wpadki, co o pole, to nie wiedziałem, to mnie zaskoczyłeś, no widzisz, dużo fajniejszych, takich ciekawszych rzeczy odkrywasz niż ja, ale ja wtedy byłem w blokach i też z internetem było różnie i tak dalej, jakoś tak chyba też nie miałem aż tyle czasu, żeby to sprawdzać, wszelko do szkoły jeszcze trzeba było wtedy chodzić i tak dalej, to nie wiedziałem, że takie wpadki są. Co jeszcze, zeska Summer City może być tak jak mówisz, no pożyjemy, zobaczymy, co dajesz kupować i twoje rachunki, to prawda jest takie, że już od jakiegoś dłuższego czasu chyba, albo od lata 2017, zdaje się, że zabawa 500 plus 500 na wakacje trwała 3 tygodnie i to była chyba pierwsza zabawa, która już trwała 3 tygodnie, co do, także też tak było, kiedyś zabawy trwały 5 tygodni i było dobrze. Co, że, teraz trwały 3 tygodnie, nic z tym nie zrobimy, a tam w Szokmencie jest coś tam, w Pączowej Pogamie, coś tam Atrium Promenada, targówek, chyba na targówku Atrium Promenada się mieści w Warszawie, nie wiem dokładnie, czy tam jest, promenada, to może coś promują, albo kogoś promują, także tak jest, no co do, dżingli, właściwie ciekawe, czy jakieś nowe dżingli będą. W ogóle oprawa podwójnej gorącej dwudziestki jest od września 2017 i ona jest cały czas taka sama, nie wiem, może na 3 lata we wrześniu zaktualizują w końcu oprawę podwójnej, chyba, że zamierzają tę listę wywalić po setnym, nie wiem, czy, które to po dwusetnym na przykład notowali. Ciekawe, ile będzie notowań podwójnej gorącej dwudziestki, na przykład coś nowego będzie, ale nie wiem, gorącą setkę też czegoś muszą odliczyć. Zobaczymy, co to będzie, jak to będzie, im pryską oprawę, też by się przydało odświeżyć, chociaż ona jest jakoś od marca czy kwietnia 2019, to akurat jeszcze spoko w miarę, a ta podwójna gorąca dwudziestka właśnie jest najdłużej, zobaczymy, czy jakaś zmiana oprawy będzie, a na noceskę to możliwe, że coś odświeżą, bo oni od tego 2017, właściwie od czerwca 2016 to oni co chwilę odświeżają coś. Ponad 2015, w styczniu było odświeżenie oprawy, potem czerwiec 2016, potem też czerwiec 2017, wrzesień 2017, potem w czerwcu 2018 odświeżyli, no i w czerwcu, potem już dopiero w tym 2019, w 2018 we wrześniu też wrócili do kilku tam starych dżingli, no i też dodali te nowe. Te, które były najlepsze na lato, hity na czasie, też tam zrobili hity na czasie, także co chwilę coś odświeżają w tej oprawie S, a no i potem przecież jeszcze w grudniu 2019 też odświeżyli, znaczy trochę taki lifting zrobili w modyfikacji, także oni co chwilę odświeżają, modyfikują tę oprawę w tej S, więc można się wszystkich spodziewać.

Transcription

Fakt faktem można się spodziewać wszystkiego, bo po nich to naprawdę można się wiele rzeczy spodziewać i tak naprawdę nie wiadomo kiedy, kiedy czymś będą w stanie zaskoczyć i to jest właśnie to. Także tak oto wygląda cała sytuacja, jeżeli chodzi o stację i cóż, na razie to na półki, znaczy na razie na chwilę obecną to pozostaje to wszystko obserwować i patrzeć co będzie dalej i tyle. Ponawiasem mówiąc chyba sobie dzisiaj z buferu pójdę. Piję eskę w Wrocławiu DG i zobaczę czy będą dżingle wrzutne, rus spirowski. Ciekawie.

Transcription

W Radioskazie w 1998 to Christian Waltz u nas, hitowy bardzo. Za chwilę hitowe Koczaki, The Pussycat Dolls i The Patons, najnowszy kawałek. Ja zapraszam na bardzo świeżą imprezkę. Dziś odbieżni zowiecznicy będziemy rozdawać naprawdę odjechane prezenty. Jakie? Zaglądajcie już teraz na www.lods.sk.pl A teraz niestety o sprawach bardzo przyziemnych i łatwych pewnie dla kierowców. Utrudniony przejazd w stronę Zgierza, zdarzył się tam tramwaj z tirem. Od strony Zgierza brak wjazdu ze Zgierskiej we Włóchniarzy. Korki z porana Limanowskiego już teraz, gdzie jeden pas jest dla kierowców jadących od strony Kosynierów w stronę Żabińca. Po łódzkich drogach krążymy z oil trans, dostawy oleju opałowego. Poranne pranie mózgu tylko dla ludzi o mocnych nerwach. Czy potwarzasz się zaryzykować? Przeprowadź pranie mózgu. I zgarnij nagrody. Słuchaj Sylwii i Krzyśka w porannym programie Radia Deska. 99,8 W konkursie odwagi dodaje salon Świat Panasonika w ulicy Nawrot 6. Reklama Jacka, szykuj się, idziemy na polowanie. Móżek, a tam jest nasz bieżątka. Żgupia kobieto, będziemy polować na okazję. Polowanie na okazję w sklepach euro. Cel 750 cenowych okazji. Nowość, telewizor LCD, 26 cali, panoramiczny, LG, high definition, z funkcją PIP. Za 2699 zł. Wrzesień, miesiącem polowania. Euro, lider rynku RTV i AGD w Polsce. Hej, przyjazne zielone światło. Masz smaka na zdrowie? Dla ciebie i dla twoich przyjaciół. Feria. Bar i smaków. Najlepsze z tego, co daje nam natura. Bar Greenway. Apetyt i uśmiech każdego dnia. Naturalnie, że pyszne. Naturalnie, że zdrowe. Swoja zielona przestań. Greenway, to tylko 80 i manufaktura na rynku. Naturalnie, że tak. Naturalnie, że Greenway. Modnie, lekko, zdrowo. Jedźmy, na co czekamy? Jesteśmy już spóźnieni. Tak, ale będę musiał jeszcze zatankować. Oj. Nie wiem gdzie. Ta benzyna wszędzie taka droga. Kochanie, oczywiście, że na Neste tam zawsze jest tanio. Na Neste? Jasne. Neste jest przecież tak blisko. Nie musisz szukać daleko. Automatyczne stacje benzynowe Neste A24. Szybko, tanio, nowocześnie. Chcesz mieć życie kolorowe? Wstawiaj szybko okno nowe. W dobrej firmie, znowu. W firmie z gwarancjami, które służyły ci latami. Komfortowo i niedrogo. IZOPLAST jest zawsze z tobą. IZOPLAST. IZOPLAST. IZOPLAST. Łódź. Wygodna 1. Brzezińska 105. Telefon 679 2777. Zapraszamy. Uwaga, uwaga. Tak, to jest już możliwe. Raty za darmo. Tylko w salonach WNW. Markowy sprzęt. W najlepszych cenach. Kamery. Już od 999 złotych. Telewizory LCD. Od 1799 złotych. Plazmy. Od 5,5 tysiąca. Cenę. Podziel przez 20. Teraz kredyt nic nie kosztuje. Tylko w salonach WNW. 20 razy. Bez żadnych kosztów. Świat Panasonika. Ulica Naprop 6. Salon specjalistyczny. Obywatelska 87. Reklama. Kał. Kał. 99 i 8. Radio SK. Hity na czasie. Numer 1 w Łodzi.

Transcription

Mam nadzieję, że nie zostanę za to, że tak powiem, zamordowany. Ten wpis jest z bloga użytkownika Łysy. Znalazłem, pomyślałem sobie, że pobiorę i wrzucę tutaj, bo to jest dosyć ciekawe. To jest z roku 2006, prawdopodobnie to było nagrywane już pod koniec wakacji.

Transcription

Siemanko, mam trochę nowych archiwalnych nagrań z eski, pozgrywanych z kaset, więc jeśli jesteście zainteresowani, dajcie mi wzmiankę, to wtedy tutaj podrzucę. Wzmiankę, przecież tam ma niekontekstowe wzmianki oczywiście, bo jakoś wątek jest tak na tyle duży, że nie wiem, no ze śledzeniem tego ciężko by było. Bo jakaś nowa eska to mnie mało interesuje, prędzej już jakieś właśnie starsze rzeczy.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transcription

Oczywiście, Daszku, mam nadzieję, że udało mi się wysłać Tobie wzmiankę, że nie było jakichś tam komplikacji, bo wysłałem Ci na tym wpisie przez menu kontekstowe, więc mam nadzieję, że to się jakoś udało zrobić. I oczywiście, Daszku, no, co ja Ci będę mówić, dawaj tutaj te archiwa, to sobie powspominamy stare czasy Eski. Także będziemy Ci z Puszkinem wdzięczni. No to chyba jak na razie tyle. No w każdym razie czekamy.

Transcription

Zmianka poszła, oczywiście z odpowiedzią, że jestem zainteresowany, także czekam z niecierpliwością na archiwa, bo to będzie najlepsze, bo eska dzisiejsza to już nie jest to samo, także...

Transcription

Zgadza się, eska dzisiejsza to już nie jest ta sama eska, co była kiedyś. W związku z powyższym, Puszkinie mam nadzieję, że tutaj Daszek nam lada dzień udostępni jakieś fajne archiwa z Radia Eska, abyśmy mieli co słuchać i oczywiście co wspominać. Także cóż, jak na razie tyle. Pozostaje nam tylko jak na razie czekać na to, kiedy Daszek to wszystko tutaj powrzuca. No to jak na razie tyle. No i życzę Wam wszystkim miłego. Udanego sobotniego dnia. A i taka jeszcze jedna informacja na sam koniec. Jutro oczywiście będę śledził podwójną gorącą dwudziestkę w esce na niebo. A co za tym idzie, zobaczymy czy dalej będzie cisza podczas dżingli lokalnych. Ale... ... ... ...obstawiam, że raczej tak będzie. Także już tym razem z mojej strony naprawdę już tyle. I jeszcze raz życzę Wam wszystkim miłego sobotniego... ...sobotniego popołudnia. Także tyle.

Transcription

No i zakończyła się zabawa, która nosi nazwę SK płaci twoje rachunki, za to od jutra powraca zabawa, która nosi nazwę urodzinowa kumulacja. Nawiasem mówiąc, mogliby coś nowego dać, bo jedyną nową rzeczą, jaką dali, to było we wrześniu to, że SK dawała pieniądze pod warunkiem, że odgadłeś, nie, pod warunkiem, że się odgadła, że to o tobie się nie mówiło, SK. Wtedy. Ale tak, to nic nowego nie ma. I od jutra, tak jak mówiłem. I urodzinowa kumulacja.