Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 17 of 137

Transcription

No to w tym tygodniu również wywrócę na luz Birowski z Pawełkiem, a imprezkę będzie prowadził Hanczak. Wydaje mi się, że w następnym tygodniu jeszcze też tak będzie. Nie wiem w sumie, kiedy Paweł poszedł na urlop, ale... Chyba, że to wygląda na to, że oni mają pięć tygodni urlopu. No dobra, Albert jest drugi tydzień na urlopie. Tak jak Jank jest zresztą, ale no... Cóż, nawet dzisiaj słyszałem reklamę z Hanczakiem. Imprezki. I z Davidem Getą się wyjaśniło, jakaś impreza na Ibidzie, czy coś. Jakieś bilety będą mieli, czy cóż. Zresztą, kto będzie swoje imprezki, ten będzie wiedział.

Transcription

No tak. No to zobaczymy, co będzie dalej w przyszłym tygodniu.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

A podobno w lokalnych fajne wpadki były, w Poznaniu na przykład chyba przez jakieś pół godziny zapomnieli włączać mikrofon i sobie leciał tylko podkład miast, wejść i na Śląsku też z opóźnieniem przyłączyli na sieć jeszcze kawałek wejścia Pirowskiego było. Tak mi doniósł kolega Lukaszenka, on sprawdzał, ja nie mogłem, bo ja byłem akurat wtedy w terenie, więc nie miałem możliwości, ale tak się dowiedziałem, więc donoszę.

Transcription

No i chyba coś mamy tutaj na rzeczy co do zmiany ramówki od września w ESCE. Mam niejasne wrażenie, że od września znowu powróci audycja Muzyką się żyje. Już uzasadniam dlaczego, ponieważ w ten weekend jest w ESCE coś związanego z Eda Szyranem. I na samym końcu rektor powiedział, bo Muzyką się żyje. Więc żeby nie było tak, że Muzyką się żyje powróci od września z powrotem w łaski, że tak powiem radia ESKA. Tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Nie wiem czy wróci, być może jest to jakaś hipoteza, natomiast dlatego będzie weekend związany z Jadem Sijanem, bo koncert będzie w Polsce, w Warszawie. Ann Marie będzie go suportować nawet, zatem... nie zatem, także dlatego to jest, a bo muzyką się żyje, to może sugerować powrót, a czy nie ukrywam, że ja o tym nie pomyślałem w taki sposób. Po prostu sobie pomyślałem, a bo lektor powiedział, o i tyle. No, ale zobaczymy, w poniedziałek, 3 września. Co by zrobić, z powrotem, pasma 6, 9, 9, 12, 12, 15, 15, 18, 18, 20, 20, północ? Ciekawe jak to by poprowadził tą muzyką się żyje. A może właśnie Pirożski? Akademii Polskiej by oddelegowali. Zobaczymy.

Transcription

Wszystko jest możliwe, Puszkin Możliwe wszystko

Transcription

Albo jeszcze inaczej może być, może być tak, że Mateusz Jędraś od września będzie oficjalnie wester pracował i to może on będzie albo prowadził muzyką się żyje, albo będzie prowadzić imprezkę, no zobaczymy.

Transcription

I teraz sobie odsłuchuję Eski, tej, którą mi wysłałeś, Puszkinie, na Dropboxie. I faktycznie jest tak, jak ty mówisz, że ta cisza jest od X40 do pełnej godzinie. No raz była wpadka, że aż było w tresłychać Eska Warszawa, jak Pirozki coś tam mówił. Ale tak to to faktycznie jest ta cisza. Eee, szkoda, że nie mogą tego czegoś wypełnić, chyba że właśnie ta Eska ma za zadanie utrzymać całość. Swoją drogą. Kiedyś to tam Eskę pamiętam, jak nadawała. Przecież były tam, yyy, te. Jakieś, yyy, jakaś pogoda była ogólnopolska. Eee, stare dzieje. No cóż, chyba na razie tyle. Dzięki za nagranie, naprawdę jestem ci wdzięczny. No i na razie chyba tyle. Pozdrawiam.

Transcription

No to pewnie ta Warszawa wszędzie poleciała, bo pan Pirożek sobie puścił dźwięk Gilecka Warszawa i do tego poleciał. No istotnie, to wszystko za to odpowiada, jest wysyłany do kampusiów lokalnych w sygnał o, teraz będzie dać sobie dźwięk lokalny, OS KSS, tutaj ma ciszę po prostu.

Transcription

Tak, co do SKS. Chyba, że jest taka akcja, że po prostu warszawska SK wcale nie musiałaby transmitować na przykład programu pirowskiego, tylko inny program. Bo mi podarzyło, że SKS by mogła spokojnie transmitować program pirowskiego, zresztą sieci pomijając Warszawę i te inne duże miasta, to znaczy aglomeracje. Ale tak jest, że Warszawa też emituje program sieciowy w tych godzinach. Więc wydaje mi się, że ta SKS ma po prostu jakiś dziwny, trochę dziwny top nadawania. Bo skoro w nocy od 23 do 6 rano jest cisza kompletna, a założę się, że SK Live Remix też nie jest nadawany, bo to jest już lokalny program. Także wiesz, Puszkinie, to tak niestety jest. A co do tego dżingla, to nie. On poleciał we wszystkich SK-ach, poleciał ten sam, znaczy dżingier z miast. Tylko po prostu musisz się wsłuchać. Jak masz jeszcze dżingler, to nie. On poleciał we wszystkich SK-ach, poleciał ten sam, znaczy dżingier z miast. Zobacz, to nagrań to się wsłucha w końcówkę drugiej godziny. Tam jak Pirovski kończy z kimś gadać, to włącza dżingiel i jego słychać w słuchawkach. I potem coś jeszcze mówi i puszcza muzykę. To tyle.

Transcription

No dobra, to zwrócę uwagę, chociaż pewnie tego nie usłyszę, bo dla mnie takie rzeczy są na... Nie wiem, no jakoś tak nie mogę wysłyszeć pewnych rzeczy. I tak, SKSS mnie nadaje z kolei w Linuxu, bo tak jak właśnie mówisz, jest to program, jest to lokalny, lokalnie nadawany, a wszystko co jest lokalnie nadawane z lokalnych komputerów nie jest w SCSS, a wszystko co jest sieciowe idzie właśnie z SCSS. Tak to jest.

Transcription

Masz rację Łukaszu, szczerze mówiąc ja nawet tego nagrania całego nie słuchałem, bo mi zależało na tym, żeby po prostu je tobie dać i już, ale faktycznie przewinałem sobie do tego momentu, o którym ty powiedziałeś i faktycznie ładnie śpiewany dżingielek sobie leci, radia SK, SK Warszawa i nawet słychać jak tam Pirowski chyba hebelek podnosi do góry i mówi tam takie stypnięcie czy coś. Także faktycznie tak to jest i rozumiem, że podobne sytuacje robi się w rannych ptakach, bo tam mówiłeś wróć, wyobudź się na enkeco, bo tam mówiłeś, że tam się zdarza, że dwa dżingle zamlecą, czyli taki jakby pewnie jeden słychać w słuchawkach, a drugi taki normalny z komputera w danym mieście. Ciekawe jak to wyglądało w Warszawie wczoraj w takim razie. Ale może nie w Warszawie. Faktycznie, że w Warszawie tak tego nie słychać.

Transcription

Cześć, witajcie. Zauważyłem od pewnego momentu, nie dzieje się to każdą noc, ale czasami się dzieje tak, że w nocy są grane, oprócz polskich utworów, które oczywiście są emitowane i to się nie zmienia, ale są też emitowane czasami zagraniczne numery. Na przykład dzisiaj był Ariana Disparabia, był Pink Funhouse, Pink Please Don't Leave Me i jeszcze coś było, ale... A, Eminem i Dajda Stan, o. Na przykład czwartkę na piątek był T.I. Justin, Timberlake, była Pink Poming Portrait. Kilka numerów właśnie się pojawiło, także ciekawe, czy to jest krok w kilku, żeby faktycznie troszeczkę tych zagranicznych numerów grać. Czy po prostu im się zdobyło coś dla The Playlisty, załadowało, czy o co tutaj kanałem. No, a w ogóle to jutro zobaczymy, czy dalej będzie Pijowski we wrzódce na luz, czy już będzie Pawełek i Albert, może. Chociaż Albert pewnie jeszcze nie, ale Pawełek, on już chyba trochę tego urlopu ma, więc może by to wypadało wrócić.

Transcription

Eska już od dawna w nocy nadawała nie tylko polskie, ale zagraniczne utwory, ale zazwyczaj było tak, że i tak przeważały utwory polskie, więc tak wyglądało.

Transcription

No, no, pewnie tak, natomiast jakoś w tamtym tygodniu tak zauważyłem. Ale tak, pamiętam, że SK nadawała playdisty zagranicznymi numerami miast polskich, wtedy dużo likerentów było. Jednak najfajniejsza to były kilka nocy na przełomie lutego i marca. Wtedy to dopiero fajne rzeczy odświeżyli. Tak czy inaczej jestem ciekaw, o co im chodzi w życiu.

Transcription

Zasadniczo Puszkinie to nie wiadomo o co im może chodzić. Próbują, wydaje mi się, że próbują coś reanimować w jakimś stopniu, ale no teraz jest w tym wypadku ciężko, bo umówmy się, na przykład Marcin to była osoba bardzo znana od 2003, prawie 2004 roku już na początku, aż do 2017 roku, więc ta osoba przez 16 lat pracowała w tym radiu i w jakimś stopniu się odzwierciedliła w tej stacji i jej odejście po prostu poskutkowało innymi konsekwencjami, no i oni teraz próbują w jakiś sposób coś wymyśleć, no ale czy to im wyjdzie, no czas pokaże tak naprawdę, bo nie wiemy, nikt tego nie wie. Teraz potem odeszła jeszcze jedna osoba, w maju, teraz jest w Radiu Z, to to już w tym momencie, no wie jeszcze kto jest. Próbują teraz w weekendy wcisnąć kogoś z innej stacji na parę godzin, bo tak naprawdę są momenty takimi, że brakuje im już prawie prowadzących, tak? Nie wiadomo co będzie dalej, nie wiadomo co oni w ogóle planują, co oni chcą zrobić. No trzeba czekać na dalszy rozwój wydarzeń. I tyle. Do zobaczenia!

Transcription

Szczerze powiedziawszy, to ja nie wiem, czy akurat to, że nie ma Płocka i Michała Celedy, to jakoś się przekłada na to, że oni dodają sobie zagraniczne twory do polskich playlist. To raczej nie to. Natomiast... Tak sądzę, że we wrześniu jednak dużych zmian nie będzie. Co najwyżej w oprawie może coś być, ale też mnie właśnie ciekawi, czy oprawa w jakiś sposób zostanie odświeżona, jak ty, Łukaszu, myślisz. Bo ja się nie dziwię, jak wrócą w ogóle do starych dżinki. Ewentualnie je pomieszają właśnie. To, jak to zrobili z tymi najlepszych gitów na lato, pomieszali to z oprawą poprzedniej. Lektora nowego dodatku. Zrobili sobie hit na czasie. Pytamy, co tutaj będzie. Ja liczę na zmianę lektora.

Transcription

A ja niestety na zmienę lektora nie liczę, aczkolwiek jak ktoś kiedyś mądrze powiedział, wiele rzeczy może się szybko zmienić i tak naprawdę nie wiemy kiedy. No ale teraz co do tego, co ty tutaj mówiłeś, to zauważ Puszkinie taką rzecz, że w latach 2009, 2011, nawet i 2012 SK Live Remix na przykład cieszyło się bardzo dużą popularnością. Bo jak wiadomo płotek wtedy jest... ...zaprowadzał do radia jak największą ilość widzieli, tak? Teraz kiedy płotek odszedł, to już jest trochę inny problem, no bo tak, nawet jeśli chcieliby kogoś sprowadzić, to chyba nie sprowadzą. Aczkolwiek nie wiem, czy to nie jest przypadkiem tak, że oni za jakąś transmisję na przykład Estate of Trans nie muszą płacić. Zresztą moim zdaniem... ...bądź to bądź, płotek to chyba była najpopularniejsza osoba w SC, jaka mogła istnieć, tak? Przez te wszystkie lata, w jakich on prowadził cokolwiek w tej SC, więc tak to niestety mniej więcej wygląda. Zresztą, no pomyśl troszkę przez chwilę w ten sposób, że oni no... ...to pomyśl tak... ...może i faktycznie Mateusz Jędraś będzie w SC od września, ale tak wcale nie musi być. I pomyśl też z innej perspektywy. Przecież tak... ...od dziewiątej do trzynastej, czy nawet czternastej na przykładowo jest Mateusz Jędraś. No w ten weekend go nie było w SC, ale był w tamtym tygodniu. No to po co mają brać kogoś, kto już w SC rok pracuje? No bo tego nie rozumiem. Ja osobiście uważam, że mieli po prostu problem, bo kogoś brakowało. Ola Kot pewnie nie mogła. Bartosz Kardok pewnie nie mógł. Bogdan, no to wiadomo, że on z Łodzi, to musi jednak przyjeżdżać co drugi weekend. Sopkowski... ...chyba nie mógł. No i chyba tyle jak na razie. Zresztą ja trochę... ...szczerze powiedziawszy tej ich policji... ...nie rozumiem. I tyle.

Transcription

Hmm, ja też akurat grupy ZPR, jak chodzi o te różne ich kombinacje, nie rozumiem. Tak, były popularne wszystkie programy klubowe, Skyrim, State of Trends, Fucking Infamous itd., itd. Owszem, czy teraz są słuchacze przynajmniej na radiu polscy, którzy mówią, że generalnie dlaczego nie ma klubowego grania w radiu, jest tego mało, on by chcieli więcej, to się zgadza. Ja powiem szczerze, gdyby SKM filmik zwrócił w formie z płotkiem, mnie by stracili, bo ja takich programów nie lubię. Szczerze mówiąc, mi się bardziej podoba taka forma, obecna forma, ta, która jest, tylko zmieniłbym nazwę tego programu i całkiem pewnie te remiksy wyrzuciłbym albo, no dobra, w sumie może bym zostawił, bo tam ich na szczęście nie leci zbyt dużo. Dałbym trzy remiksy na godzinę. Reszta, fajne rekarenty i nowości klubowe, żeby to tak sobie grało. Powiem Ci, że bardzo bym chciał, żeby ten aktor się zmienił, bo nie podobał mi się. Fajny był ten, który był najlepszy, jaki tam ma lato, a najlepszy i tak był Piotr Uśmakowski, czyli ten, który był do 2000, no praktycznie 15-tego on tam się udzielał, Piotr Uśmakowski. Właśnie. Tam był inny, jak to ten, który chyba w reklamach T-Mobile występuje, już nie pamiętam, jak on się nazywał. Tak się na tych rektorach nie znam, nie pamiętam, jakich imion i nazwisk, ale Piotr Uśmakowski też był wakcefem Przeboje Zawsze Młode, to pewnie będziesz wiedział, o który go chodził, jak Ci się gdzieś tam zdarzyło posłuchać waksa i tak dalej. Zresztą w Radio Plus on teraz, nie, teraz w Radio Plus on nie, ale on w Radio Plus też przez jakiś czas mówił, jak były Przeboje Zawsze Młode w Radio Plus właśnie. Potem, no, jak przeszli na Przeboje Zawsze Młode z Zawsze w Rytmie. O tyle właśnie Piotr Uśmakowski mówił. No, to na razie tyle ode mnie, żebym się rozgadał jak nigdy. Chociaż nie, no, czasem mi się zdarzyło dłużej gadać, ale długo nie lubię gadać, jak widać, czasem potrafię.

Transcription

Piotrek Makowski? Nie wiem czy to jest praktycznie prawda, bo ten jak to był inny dosyć niż ten Piotr Makowski, ale dobra. Ja to sobie później jakoś sprawdzę w wolnej chwili. Na razie co do SK Live Remix, no to powinni chociaż moim zdaniem coś dodać. Jako jakieś, nie wiem, sety klubowe, albo, nie wiem, jakieś nowe audycje innych DJ-ów. Tak, żeby po prostu było coś więcej klubowego tak naprawdę, no bo tego jest faktycznie mało. I to jest niestety, nie zaprzeczarna, ale prawdziwa prawda. Malutko tego jest, no i tyle.