Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 16 of 137

Transcription

O kurde. Ciekawie. Bardzo ciekawie, bo nie wiedziałem, że można w dwóch radiach naraz pracować, no ale cóż. Ciekawie. Chyba ta SK mi już niczym nie zaskoczy, albo po prostu im brakuje prowadzących. Czy tak też może być? KONIEC!

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

No w sumie, dobra, Adam Czak-Sopkowski, Pawelec Albert-Pirowski, to wszystko jest w tygodniu, a w weekend Łukasz Bogdan, Bartosz Kętoch, Ola Kot, ten Mateusz, no właśnie. Tyle ludzi się wypompiło z tej eski ostatnio. Tej ostatniej brakuje. Ciekawe, czy w poniedziałek Pawelec wróci. A, o tym już chyba mówiłem, się zastanawiałem nad tym, dobra. Już tyle tutaj wpisów jest, że ciężko wspamiętać, o czym było, a o czym nie było. Natomiast za chwilę sobie imprezka z hanczarkiem będzie, który sobie godzinkę posłucham. Dwa, dwudziesty jeden, dwudziesty drugi. Będę program robił w radiu DHT. No, tak że. Tak że to tyle. Albo nie, nie tyle. Szkoda w sumie, że na przykład taki Wiktor Brzozowski nie wróci do eski. Bo on naprawdę wejścia robi fajne. Człowiek inteligentny, wie co mówi, mówi do rzeczy, nie od rzeczy. Fajnie mówi, tego się fajnie słuchało, fajną imprezkę prowadził, fajnie żył. Prowadził też sześć na dziewięć, sześć na dziesięć. Nawet w weekendzie, jak był, to również fajnie się go słuchało. Tak że. Miałbym chyba Wiktora od Jędrasia, chociaż ten Mateusz Jędras też nie jest taki negaż, jak go tak słuchałem.

Transcription

Tak, powiem w ten sposób, że Wiktor Brzozowski teraz pracuje w SC Rock, ale faktycznie on fajnie to prowadził, potrafił mu jakoś to fajnie zinterpretować i naprawdę mu to dobrze szło, więc szkoda, że już nie jest w SC. Co do Pawelca, żeby się nie okazało, że on też odejdzie z SC. Dziękuję.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Tak, razem z Albertem. Jest to gdzieś tam... Mam nadzieję, że oni jeszcze trochę popracują, ale jak oni tak... Podejrzewam, że... Jak chodzi o co ledy i o płotkę, to faktycznie była ich decyzja o odejściu, więc faktycznie Paweł z Albertem musieli taką decyzję podjąć. Ciekawie by było, jakby na przykład zostawić Ipirowskiego. Ja bym nawet tak chciał, to by nie było głupie. W Warszawie by byli Paweł z Albertem, tylko w Warszawie wyrzuć na luz. Wreszcie sieci Ipirowski. A imprezkę mógłby se Hanczak prowadzić, dlatego, że... Hanczak chyba jakaś fajnie tę imprezkę mimo wszystko prowadzi. I wejścia robi fajniejsze. Ipirowskiego lubię, ale faktycznie chyba mógłby Hanczak imprezkę prowadzić. Bo faktycznie chyba... Lepiej do tego programu pasuje. Doć... Pod wojną, gorącą dwudziestkę niech Sapkowski sobie prowadzi. Niech prowadzi też jakiś program w sobotę na przykład. A na przykład Bartek Kańtoch też fajnie prowadzi. Mógłby sobie być od poniedziałku do piątku. A, to są fantazje. Dobrze, że to nie jest Forum Radia Polska, bo jeżeli dostał odświeżenie za fantazjowanie, to przynajmniej tutaj mogę sobie pomarzyć, co bym chciał. I jak bym chciał, żeby w tym radiu było.

Transcription

No to akurat tutaj to, żeś trafił w set, no bo to byłoby niegłupie, powiem Ci. Bo moim zdaniem Warszawa powinna mieć jakiś program typowo dla Warszawy, to w końcu jest stolica Polski i jednak jakiś tu program lokalny powinien być. I kto wie, czy tak właśnie chyba nie zrobią, aczkolwiek no można się tutaj pomylić. Ale z tym rozwiązaniem to wcale by nie było głupie. To byłoby dobre nawet rozwiązanie moim zdaniem. Naprawdę, bo tak jak mówię, Warszawa powinna mieć jakiś lokalny program tylko dla warszawskiej eski, a reszta to Mysz Pirowski prowadzi, a w tych, w siedmiu największych aglomeracjach to niech prowadzą ci, którzy prowadzą chyba, ale ja bym też wiesz co zrobił, ja bym jeszcze zwiększył te programy lokalne. Zamiast trzech to cztery. To już by było coś, od piętnastej do dziewiętnastej uważam, że tak powinni zrobić. Poranny program do dziesiątej, od jedenastej do piętnastej hity na czasie, tak żeby to jakoś bardziej uzmaicić. To byłoby dobre rozwiązanie, naprawdę.

Transcription

Od 15 do 19 albo od 16 do 20, żeby imprezka trwała do północy i w tejże imprezce zwiększyć ilość klubowej muzyki i właśnie odkopywać takie rzeczy jak w Sky Filmiksi, odkupyjąc... Ja nie wiem Łukaszu, czy ty teraz śledziesz Sky Filmiksa, bo tam naprawdę od miesiąca czy dwóch, bo tam naprawdę potrafimy zagrać coś, czego dawno nie było. Owszem, kilka remiksów też jest, ale jednak też są rzeczy takie, których dawno nie było. I pasmo miało się nie nazywać Sky Filmiks, chyba nawet w romówce jest napisane, że Noc z Eską, a nie, teraz chyba już nic nie ma nawet napisane. Była Noc z Eską. Ale tak, dziękuję, Sky Filmiks są imitowane, więc ciekawie. Ewentualnie. Ja marzyłam, że takie mają plan. Pompy jedne. Wypompią już już na luz całkiem. A pod wojną gorącą dwudziestkę zrobią od poniedziałku do piątku. A to też nie byłby pomysł. W sumie. Wyjść naprzeciw temu, co teraz się dzieje. Policja tych przebojów teraz jakoś... Idą zapomnienia, szkoda, a więc... Jakby tak od poniedziałku do piątku było. W sumie podwójna gorąca dwudziestka. Dlaczego by tak nie zrobić? W ogóle bym do lokalnych poranków wrócił. Na przykład. O, i zrobiło od szóstej do dziewiątej, a on do dziesiątej. No, to tyle.

Transcription

Lokalnych poranków to raczej powiem Ci, że nie będzie. Niestety, a też to było fajne z jednej strony. Chyba, że zrobią jeszcze w inny sposób. Że będą lokalne pół sieciowe poranki, potem od dziesiątej do piętnastej lub szesnastej byłyby lokalne popołudnia. I od szesnastej do dziewiętnastej byłaby podwójna gorąca dwudziestka, czy od siedemnastej do dwudziestej i potem imprezka. To byłoby też fajne rozwiązanie uważam. Jeżeli by już faktycznie wytrąciliby tą... ...wrzutkę na luz. To byłaby bardzo fajna sprawa, bo to by wypełniło. Jeżeli kończyłby się program sieciowy poranny o godzinie dziesiątej, to od dziesiątej do piętnastej, czy szesnastej byłby program lokalny. Oczywiście w tych większych miastach. Wiadomo, że w Warszawie też. Jakby tu fajnie by było, gdyby tu wróciło i jeszcze... ...no wiadomo, że w tej reszcie sieciowej taki sieciowy program byłby z satelitem zbudowany. To byłaby fajna rzecz, gdyby coś takiego zrobili, bo to by... ...oddało ten dawny taki jakby klimat, bo kiedyś to naprawdę było fajnie jak były te lokalne programy. Szczególnie Hit FM, jak kiedyś dwudziestoczterogodzinny program lokalny dla Trójmiasta transmitowało. To było coś. To było coś pięknego. Zanim się z powrotem przekształciło. Weskę Trójmiasto. Nawiasem mówiąc, chciałbym sobie jakiś tam archiwalnych nagrań z Hit FM Trójmiasto posłuchać, ale... ...ani nie mam skąd tego ściągnąć. Ani nie mam gdzie tego posłuchać. Wszystko pousuwali jak na złość. Kurczę, szkoda. Powinienem sobie chciać posłuchać. Jak to wyglądało kiedyś. Jeżeli na przykład chodzi o Hit FM. ... ... ... ...

Transcription

A no, Fitahentę ja też pamiętam, oczywiście, bo sam go słuchałem, 24 godziny, piękne czasy, no jakby tak zrobili, jak ty mówisz, tylko pytanie wtedy, co w Warszawie Pawele z Albertem by siedzieli na zmianę, 10.13, 13.16, a Adamczak z Czopkowskim by mieli wtedy w sieci, czy jakby to rozwiązać? Bo to też jest zastanawiająca sprawa, jakby wtedy mogli to zrobić.

Transcription

Generalnie ja sobie pomyślałem w ten sposób, że można byłoby zrobić coś takiego, że Pawelca i Alberta można byłoby dać do jakiegoś nowego programu. Bo przecież wiadomo, że Hanczak nie prowadziłby imprezki 7 dni w tygodniu. Żeby w piątek i w sobotę imprezkę czymś zastąpić. Chociaż nie wiem, czy oni by się do tego nadali, ale byliby w całej sieci i coś by klubowego można byłoby zastąpić tą imprezkę w piątek i w sobotę. Nie wiem, czymś. Coś by musiało być, żeby ta jazda się jednak wyróżniała, bo to byłoby fajne. Dzięki za oglądanie!

Transcription

Dzięki za oglądanie! Dzięki za oglądanie! Dzięki za oglądanie! Dzięki za oglądanie! Dzięki za oglądanie! Dzięki za oglądanie! Dzięki za oglądanie! Dzięki za oglądanie! Dzięki za oglądanie!

Transcription

I to, moim zdaniem, była SMS-ka. Fragment z Eski Łódź z 20 marca 2009 roku prowadził Michał Celeda. Znaczy Michał Buzio, przepraszam. Chociaż Michał Celeda na samym średnim początku pracy w Esce, też na samym średnim początku pracował w Esce Łódź, tak samo jak Michał Sobkowski.

Transcription

Owszem, a ja poznałem od początku, że to mija buzio. 20 marca, czyli tak naprawdę ostatnie dni z lokalną SMS-ką. Ostatnie dwa tygodnie potem zostały. Nawet niecałe, bo 1 kwietnia sobie zcieciowali niestety SMS-kę i już wszystko leciało z Warszawki. A fajnie, no ten Michał Buzio prowadził to. Prowadził Wesołódź SMS-kę. Ciekawe, jak to było dziewiątej.

Transcription

Niestety nie pamiętam, pójdź otwórz, niestety nie pamiętam kto był o dziewiątej, ale gdzieś kiedyś widziałem spis tych lokalnych sms-ek, ale teraz już tego nie mogę za bardzo znaleźć, także no niestety, tak to wyszło.

Transcription

A no niestety jak Krakowa, właśnie Wrocławia, Łodzi, Poznania, Śląska, nie znam, ale w tym mieście było równie, bo czasami o 9.00 był Maciek Marcinowicz, po 13.00 Radek Nałęcz, czasami o 9.00 był Tomek Struk, a o 13.00 Radek Nałęcz, a jeszcze za czasów IDFN to była Sonia Neumann na przykład, Patrycja Drost, tak Łukaszu teraz Cię zaskoczę, ale Patrycja Drost za czasów IDFN tak przez ostatnie miesiące w sumie, 3-4 miesiące ostatnie, nie na 3, bo tak w maju chyba zaczęła, nie, nie, nie, nie w maju, sorry, w lutym albo w marcu, czyli jednak troszeczkę dłużej, do 15. sierpnia ostatni program poprowadziła IDFN. Hitkafe? Nie, to się chyba inaczej wtedy nazywało, chyba po prostu 10.00 IDFN po drugim, ale ona prowadziła od 13.00 do 17.00, a potem to już tylko no, newsy. Maciek Marcinowicz oczywiście, Marta Łozarska prowadziła za czasów Hitkafe, kto tam jeszcze z Trójmiasta? Kiedyś Artur Karpińczuk prowadził w Trójmieście Gorącą, 20. Czy coś jeszcze? Już tak dobrze to nie pamiętam, chyba, chyba nie, ale on tyle, tyle pamiętał z HitFM właśnie, że kto tam był dokładnie. Jeszcze Tomek Wisniewski był w HitFM, ale on bardziej w weekendy.

Transcription

Puszkinie, mam do ciebie prośbę. Weź tego twojego kolegę ścignij, żeby nagrał mi tą fragment audycji z eski tej satelitarnej, bo jestem ciekawy. Co do Hit FM, to praktycznie nie słuchałem, więc nie wiem, jakie tam prowadzący byli, ale wiem tylko tyle, że zamiast gorącej wygryzki była hitlista. Zamiast eski była hitlive remix i ponoć była też taka sytuacja, że Płotek pracował i w Hit FM i w normalnej sieci eska jednocześnie. Była ponoć taka sytuacja, że była imprezka w Hit FM i u Płotek i też jednocześnie był w esce. Także tyle, pozdrawiam.

Transcription

No teraz to kolega akurat imprezuje, no ale dobra, jak w poniedziałek będzie albo jutro, to on filmie na poniedziałek, to mu powiem, żeby nagrał. Mam nadzieję, że nagra. No to tyle.

Transcription

Właśnie, Puszkinie, na YouTube jest jakiś fragment audycji z Radia AS Inowrocław na częstotliwości 98,1, musisz sobie zobaczyć, tam była SK Inowrocław, potem było Z Gold Inowrocław, teraz jest Radio Melange 98,1, oczywiście żartuję, bo to jest Melo Radio.

Transcription

No to sobie zobaczę, a czy słuchałeś, Łukaszu, wczoraj tego czegoś, czego się nie mylę, Sky Freemix nazywa, bo tam znowu fajne hity były, na przykład Kierney Mug, Can't Get You Out of My Head, Madonna, Music, Michael Jackson, Bad, niestety w remiksie, szkoda, że w remiksie, no ale w końcu jest Sky Freemix, to i remiksy muszą być, ale oryginał najbardziej lubię. No i jeszcze dużo fajnych rzeczy, których w SC albo dawno nie było, albo były, ale już jakiś czas temu, a teraz już nie ma w bazie tych karenitów, tak zwanych, czy starszych numerów. Naprawdę Sky Freemix jest teraz ciekawą opcją. A co do fragmentu audycyjnego na Wrocław. Jak znajdę, to sprawdzę, co tam, co tam, co to było dokładnie.

Transcription

A kto by tego nie słuchał, Puszkinie? Kto by tego po prostu nie słuchał? No ja owszem, że słuchałem. Z kilku godzin wyprzedzeniem, bo sobie włączyłem klangę i to mi się buforowało. Ale sprawdzałem co rycja ma i naprawdę niektóre utwory były starsze, ale ciekawe. Naprawdę. Więc... Fajnie, naprawdę fajnie, że Eska czasami pluje coś odświeżyć.

Transcription

No dzięki temu przynajmniej nie musimy się nudzić, od 20 do 22 radia DHT i program Dance Party mają skromną osobą, gdzie dużo fajnych, starszych rzeczy gra, potem godzinka przerwy w 30, nie wiem, coś jeszcze porobić, a o 23 jest Call of Remix, także sobota nie musi być nudna, no właśnie, no to tyle.