Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 10 of 137

Transcription

No fajnie by było, to mogę potwierdzić, ponieważ te wejścia są ciekawe, mnie to się podoba. Na przykład w innych stacjach typu Melo Radio czy coś, no to tam są tylko, zauważyłem, bo robiłem obserwacje i tam na przykład jest tak, że po prostu łączą się na, co chwilę się łączą. Są reklamy, nawet jest 15 minut przed daną godziną jest reklama i się łączą z powrotem i nie ma tam czegoś takiego, że coś leci ze studia na przykład w Katowicach, w Dzierżonowie czy w Sudetach, tylko cały czas leci to ze studia z Warszawy, są to godziny lokalne. Natomiast w ESCE, no to faktycznie to jest tak jak Ty tutaj mówisz, także tyle. Dziękuję.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

A w sobotę w Radia SK, w związku ze śmiecią Awiczego, na antenie emitowane były na początek każdej godziny utwory Awiczego. Znaczy jeden utwór Awiczego na początek każdej godziny, a o 23.00 był specjalny set, o ile można to setem nazwać, bo to naprawdę nie był set, ale o 23.00 były prezentowane utwory Awiczego, tylko i wyłącznie Awiczego w ramach SK i Freemix, taki specjalny set, jak oni to nazwali. No a też u siebie w Radiu DHT zaprezentowałem utwory Awiczego dzisiaj. Myślę, że zdecydowanie lepiej to zrobili niż SK, tak nieskromnie się chwaląc, ale w każdym razie tak to było. A dzisiaj w podwójnej gorącej 23.00 zresztą też Awiczego puszczałem. Pozdrawiam.

Transcription

Dobry wieczór, przychodzę z taką informacją, otóż po 18 latach z Radia Eska odchodzi Michał Celeda. Jest to już kolejna osoba, która od Zezki odchodzi. Płatek odszedł, Michał Celeda odszedł, to co, niedługo Rafał Adamczak, potem Paweł z Albertem. Wszak tych najstarszych, ostatnimi czasy Eska się pozbywa, albo sami odchodzą. Ciekawe swoją drogą, gdzie będzie Michał Celeda.

Transcription

Że Michał Cyleta odchodzi, to jest w wielkim szoku w tym momencie, ja wczoraj nie słuchałem tej podwójnej gorącej dwudziestki, ale w szoku jestem, naprawdę.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

No tak, teraz odszedł cel LED-a. Ciekawy tylko jestem kto następny odejdzie. Tak jeszcze tutaj jest cały za tętny ale wpis, ale po prostu szkoda, że nie można go jakby edytować, żeby dołączyć ewentualnie coś jeszcze, gdyby coś się chciało dopowiedzieć. No mniejsza oto, szukałem jakiejś informacji na stronie, która nazywa się Wirtualne Media, bo tam zazwyczaj piszą zaraz jeżeli ktoś odejdzie. Ale niestety nie mogę tego nigdzie znaleźć, w związku z powyższym jeszcze żadnych informacji odnośnie odejścia Michała, cel LED nie ma. Ale jak ktoś będę wiedział to dam znać. Ale moje przypuszczenia są takie i to się sprawdzi na 100%, że będzie w SC Rock. Tylko pytanie czy on będzie pracował jako szef muzyczny, bo raczej tam pracuje Płotek, więc prawdopodobnie może być tak, że on będzie odpowiedzialny za kierownictwo. Także tyle.

Transcription

Ostatnim słowem szczęścia przychodzą ci ludzie z eski do eski rock. Pytanie czy ich po prostu męczy muzyka eskowa, a w sumie ta sama grupa, jeżeli lubią bardziej rocka niż to co gra eska, to faktycznie można by przejść, wszak płacą tak samo zapewne, ta sama grupa radiowa. A po co ledzie kto będzie? Podejrzewam, że Adam Czeka w tym Pawele z Albertem. Ja nie wiem czy po prostu eska ma problemy finansowe, czy co oni robią. Dzisiaj też na przykład nie było Jankesa i nie było Pawelsa, ale to może być związane z weekendem majowym, którego ja nie mam. Gdzie to sprawiedliwość jest? Pozdrawiam.

Transcription

Jan Kess raczej nie odejdzie z Eski, bo tak to już coś było o tym wiadomo, poza tym już by dżinglę zmienili i nie byłoby, że Jan Kess, Kama i Rudy tylko albo Kama i Rudy albo jeszcze kogoś by innego wzięli i by zatrudnili. Pawelec, no raczej też nie sądzę, żeby odszedł, on już wystarczająco długo w tej stacji pracuje. On jeszcze kiedyś prowadził w warszawskiej ESE zjedz Pawełca na śniadanie, raczej sądzę, że nie odejdą, nie odejdą po prostu. Nie ma ich, bo po prostu jest majówka, tak samo jak nie ma Pirowskiego, będzie dopiero w czwartek, więc dla niego teraz jest imprezkę prowadzi Michał Hanczak.

Transcription

Nie no, ja po prostu nie wiem co się z tą eską dzieje, no nie ma Jankesa, nie ma Płotka, masakra jakaś po prostu, ja już nie wiem, ja z tego radia słuchałem już rok temu i teraz jest nie do poznania po prostu, masakra, nie no, brak mi słów.

Transcription

Przecież ja tłumaczyłem, że Jankest jest jeszcze w Esce póki co. Płotka nie ma, no bo nie ma, ale co do tego to fakt. Eska się troszkę robi nie do poznania. Kiedyś była zupełnie inna. Teraz to się jakoś wszystko komplikuje. W dni robocze prowadzący hit na czasie się ciągle zmieniają. Nie ma jakby stałych prowadzących co było kiedyś. Teraz to się ciągle zmienia wszystko. A to rano prowadzi Sopkowski, a potem Hamczak. A to rano prowadzi Hamczak, potem Sopkowski. A to prowadzi po południu Adamczak, a rano Sopkowski. A to po południu prowadzi Adamczak, a rano Hamczak. I to jest tak wszystko pomieszane, że to jest jakieś nieporozumienie. Więc też troszkę jestem w szoku, bo się troszkę Eska zmieniła. To jest niestety prawda. Troszkę się w tej Esce pozmieniało i nie ma co zaprzeczać.

Transcription

W niedzielę po dwójną gorącą dwudziestkę będzie prowadził Michu Sopkowski.

Transcription

Jak się proszę Państwa okazało, Michał Cereda odszedł definitywnie z grupy radiowej Time. W ogóle już w tym projekcie nie uczestniczy, bo też byłem przekonany, że będzie albo w Esterok, albo w innej stacji tej grupy, ale się okazało, że odszedł definitywnie. Można to sobie wszystko przeczytać tradycyjnie na wirtualne media. Także swoją drogą też ciekawi mnie, czy on będzie gdzieś dalej prowadził audycję w innej stacji radiowej, czy po prostu już Michał Cereda chce definitywnie zakończyć przygodę z jakimkolwiek radiem, bo to w sumie jest ciekawe. Także póki co z mojej strony na razie tyle i pozdrawiam.

Transcription

Takie mnie myśli, że tak powiem, jeszcze odnośnie Eski się nasunęły, mianowicie nie wiem, czy byście zauważyli, kiedyś, na przykład rok temu jeszcze, prowadzący hity na czasie, przedtem dziesiątkę hitów, jak jeszcze się to wszystko nie zmieniło od dziewiątej do piętnastej, byli praktycznie stali, czyli najpierw był Rafał Adamczak, a potem był Michu Sopkowski. Tak od teraz, właściwie chyba od początku września tego roku, a właściwie zeszłego, przepraszam bardzo, więc od początku września zeszłego roku, ci prowadzący są po prostu nie stali, co chwilę się ktoś zmienia. Tak. I zauważyłem też, że nie ma czegoś takiego, żeby w ciągu jednego całego tygodnia roboczego byli stali prowadzący, czyli na przykład rano od dziesiątej do trzynastej Adamczak, czy od trzynastej do szesnastej Sopkowski, tylko ci prowadzący są po prostu jakoś tak dziwnie porozrzucani, bo raz na przykład od dziesiątej do godziny trzynastej jest Hamczak, potem od trzynastej do szesnastej jest Adamczak, albo od... Od dziesiątej do trzynastej jest Sopkowski, a potem od trzynastej do szesnastej jest z Polotem Hamczak, lub jeszcze inaczej. W tym tygodniu po raz pierwszy można usłyszeć w dni robocze od godziny trzynastej do szesnastej Bartosza, który jest zazwyczaj w weekendy. I tak sobie myślę też, że nie mam aż tak złej opinii o tym radiu, ale zauważyłem, że ostatnio bardzo dużo osób tutaj... ...odchodzi z tego radia. Ja teraz wymienię wszystkie osoby, które niedawno odeszły, które odeszły na przełomie dwa tysiące siedemnastego i na przełomie dwa tysiące osiemnastego roku. Więc na pierwszą tabelę pójdzie oczywiście Płotek, który odszedł w lipcu zeszłego roku. No i teraz poszedł Michał Celeda, który również odszedł. Jeszcze w międzyczasie odeszła Olka Jakubowska. Ze Śląskiej Eski odszedł Marcin Dworak. Oraz jeszcze dodatkowo współprowadząca, czyli Agnieszka Owca-Konieczna. Jedynie kto się jeszcze trzyma na przykład w lokalnych Eskach to jest Łukasz Bogdan oraz Sylwia Kurzera z Łódzkiej Eski. Na przykład Kasia Pawlak, Wyłoczko i Stajniak. Wyłoczko i Stajniak. Oni się jeszcze trzymają w Esce Trójmiasto, Łuzarska i Maciej Józefowicz. Również się do tej pory jeszcze jakoś tam trzymają. No i w Poznańskiej Esce Trybuna Narożny i ta trzecia jeszcze się trzymają. Muszę powiedzieć, że coś dziwnego się troszkę z tym radiem ogólnie dzieje, bo coraz więcej osób odchodzi. Nie wiadomo dlaczego, skąd to się bierze. Inni przechodzą, inni odchodzą. Teraz nie wiadomo czy do podwójnego. Nie wiadomo czy do podwójnego, nie wiadomo czy do podwójnego, nie wiadomo czy do podwójnego, nie wiadomo czy do podwójnego, nie wiadomo czy do podwójnego, nie wiadomo czy do podwójnego, nie wiadomo czy do podwójnego, nie wiadomo czy do podwójnego, nie wiadomo czy do podwójnego, nie wiadomo czy do podwójnego, nie wiadomo czy do podwójnego, nie wiadomo czy do podwójnego, nie wiadomo czy do podwójnego, nie wiadomo czy do podwójnego, nie wiadomo czy do podwójnego, nie wiadomo czy do podwójnego, nie wiadomo czy do podwójnego, nie wiadomo czy do podwójnego, nie wiadomo czy do podwójnego, nie wiadomo czy do podwójnego, nie wiadomo czy do podwójnego, nie wiadomo czy do podwójnego, nie więc także pozdrawiam.

Transcription

Z nieoficjalnych źródeł wynika, że od czerwca Michał Celeda będzie szefem muzycznym Radia Z.

Transcription

A zostały utworzone w radiu SK dwa nowe stanowiska, szef anteny i specjalista, jak się odszyfrowuje, skut des, nie pamiętam, programowania muzyki. I tak szefem anteny został Michuł Sobkowski i on będzie również prowadził podwójną gorącą dwudziestkę, a tym specjalistą do programowania muzyki, czy tam odprogramowania, czy jak to tam się zwie, został Paweł Karpiński, czyli imprezkowy Pawełek. Dziękuję.

Transcription

No i teraz ciekawy tylko jestem, jak długo się to wszystko tak utrzyma, jaki jest. Bardzo mnie to po prostu ciekawi. Jak długo się to utrzyma, jak się te stanowiska długo utrzymają. Bardzo mnie to po prostu ciekawi. Czyli wygląda na to, że mamy nowego gospodarza podwójnej gorącej dwudziestki, którym jest Michał Sobkowski. No, no to nieźle. Pozdrawiam.

Transcription

No nie wygląda, tylko na pewno Sopkowski będzie prowadził pod wojną gorącą dwudziestkę, nawet słyszałem autopromocję wczoraj zdaje się.

Transcription

Wiesz, autopromocja to powiem Ci, Puszkinie, że może być. Owszem, tylko może być taka sytuacja, że Michu Sobkowski tymczasowo prowadzi gorącą, podwójną gorącą dwudziestkę. Pamiętam kiedyś, jak na początku wchodziły ranne ptaki, co Płotek był na poranku, to normalną gorącą dwudziestkę przez jakiś czas prowadził właśnie Michał Celeda. I autopromocja była z Michałem Celedą. Także wiesz, to wcale nie musi być tak, że ten, to wcale nie musi być tak, że Sobkowski będzie na stałe gospodarzem, aczkolwiek przychylam się jednak do tego, że to raczej on będzie gospodarzem podwójnej gorącej dwudziestki, aczkolwiek tak wcale nie musi być. No i tyle.

Transcription

Autopromocja to jest jeden z moich dowodów, które podałem, natomiast był inny news właśnie tam, gdzie było napisane o tych stanowiskach i tam było również napisane, że Michał będzie prowadził podwójną gorącą dwudziestkę, trzeci dowód. Sprawdzałem Facebooka Eski i tam ktoś się zapytał, Michał czy ty będziesz już na stałe prowadził podwójną gorącą dwudziestkę, na co Michał odpowiedział, wygląda na to, że tak. Zatem ja uważam, że jak na razie to Michał będzie prowadził gorącą dwudziestkę, tak podwójną. Oczywiście to się może zmienić, w Radia Eska jest to możliwe, acz na razie wygląda na to, że Michał. No zobaczymy, jak to dalej będzie.

Transcription

no zobaczymy jak to dalej będzie bo szczerze powiedziawszy również jestem tego ciekawy i będę to sobie obserwować po prostu i po prostu tyle no zobaczymy co dalej wymyślą no i chyba jak na razie tyle

Transcription

Cześć! Jeszcze jedną informacją. Radio JSK wczoraj w programie JSK Live Remix zmieniło zestaw granych utworów. Fakt, że niektóre utwory się powtórzyły ze starego zestawu, jak najbardziej, ale było dużo nowych utworów. Znaczy, nowych. Nowych, starych, bo tylko utworów powracało. Fajnych, także polecam sprawdzić playlistę na odsłuchanych. I następną sobotę prześledzić, czy będzie jeszcze coś nowego. Zdaje się, że już tydzień temu jakieś tam małe zmiany były w tym zestawie. Jakiś tam Brother Travels poleciał, jedna serota to niestrota i jeszcze tam parę numerów. Tydzień temu już zaczęli coś kombinować, także fajnie, że coś jednak w tym radiu się dzieje.