Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 9 of 137

Transcription

Wiesz co, chyba nie do końca, bo SK teraz chyba ma na dwóch źródłach swoje linki i zdaje się, że na tym starym zrezygnowali z tokenów, a na nowym nadal te tokeny są. Więc teraz będę musiał, nie wiem jak, znaleźć tamte stare streamingi. Chyba je mam gdzieś jeszcze, mam nadzieję, że na Dropboxie je mam i je odzyskam w takim razie. Fajnie, dziękuję, dzięki Łukaszu za informację.

Transcription

I taka jeszcze jedna ciekawostka. Ola Wąska pracuje w dwóch SK-ach, czyli w SC Wrocław i w SC Śląsk.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Kurde, ja będę musiał sprawdzić w takim razie Twoje ulubione na Klango, bo szczerze powiedziawszy mam jakieś stare linki do eski, ale one mi nie działają. Mam wymagane legowanie. A może to chwilowe było?

Transcription

Na koncie Lukasz 1993 jakby to było.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Nawet do tego dotarłem. Tylko pytanie, jak z tego linki wyciągnąć, bo to są jakieś jeszcze inne linki. Ja nie bardzo teraz wiem, jak to znaleźć. Chociaż mam pewien pomysł, ale... Coś było... coś tam, ale... Kurczę, muszę poszukać, ale... Fajnie, że tajewski w końcu przywrócili.

Transcription

No, można w PadKit przynajmniej nagrywać, a tak nawiasem mówiąc, to też nie wiem za bardzo, jak to się wyciąga. No i co jeszcze mogę powiedzieć? No chyba raczej tyle. Fajnie, że przewrócili. Może niedługo będzie aktualizacja M-Soft'a, więc może też przywrócą, przywróci tam skierski, nie będzie. Tego PlayerWWW wreszcie. Też nie było dobre.

Transcription

Niestety muszę Was zmartwić, linków z Klango nie wyciągniecie, bo sam kiedyś próbowałem. No i ciekawe czy to błąd jest, czy tak specjalnie zdjęli te streamy.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transcription

W sensie to kanę.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transcription

No właśnie nie do końca jest daily, chyba że Klango jakoś sobie zaczęło samo to generować w jakiś sposób, ale to byłoby dziwne gdyby tak było. A niestety właśnie widziałem w informacjach o pliku, że nie ma linka, a szkoda. Chyba bym sobie to wyciągnął.

Transcription

No teraz trzeba będzie, tak jak mówiłem, czekać na aktualizację MSofta i zobaczymy, czy tam będzie zaktualizowana to wszystko.

Transcription

Obawiam się, że na endsofcie tego nie zaktualizują, bo ja nawet sprawdzałem w źródle dzisiaj, w źródle strony, no i tylko widzę te linki z tokenami, więc nie wiem, może faktycznie Klango sobie samo zaczął po prostu z tym radzić w jakiś sposób, acz naprawdę nie wiem. Wróci kolega, jeden na tym talku ze mną będzie, to spróbujemy coś wykombinować, żeby tego w Winampie też się dało słuchać. Coś pomyślimy i dam znać, czy się udało, czy się nie udało.

Transcription

Ja też wpisywałem stare adresy, jeszcze spróbuję jeszcze jeden adres, ja też wpisywałem stare adresy eski i mi nie działały, było 404 not found.

Transcription

404 not found czy 404 unauthorized?

Transcription

Jeżeli chodzi o te serwisy poranne w Esce, co są nadawane, to w większości Eskach są nadawane one max pół godziny od 6 do 6.30, ale wyjątek jest na przykład Śląska Eska, Krakowska Eska, Szczecińska Eska, bo nadają te serwisy ponadgodzinne, więc jednak różnica jest, jakby nie patrzeć w niektórych. Jeszcze taka informacja dla tych, którzy mieszkają w Bartoszyce, że ponownie na częstotliwości 99 powróciło radio Bartoszyce po ponadrocznym przerwie, gdy Eska zniknęła. To tyle.

Transcription

Hej! Mamy dla Was info. Nie wiem czy to tak na zawsze już będzie, ale taka zmiana w imprezce. Teraz, bynajmniej o 19.00, po 20.00 i po 21.00 jest tak, że okienko na reklamy jest już o X30, ale jest tak jak było kiedyś, że są fragmenty utworów po SK City i eski się łączą i do X58, 57 są połączone i nawet są dwa wejścia jeszcze w imprezce w godzinie. Po 22.00 już było po staremu, tak jak dotychczas. Zobaczymy jak to będzie, czy na dłużej, czy znowu coś testują, tego nie wiem. A to radio zawsze lubiło testować i zawsze było ciekawym radiem, co będzie mówić, więc będę śledził i informował.

Transcription

błąd wyskakiwał 404 not found

Transcription

Tak, o tym, że teraz nawet po reklamach, jak jest z 15.08 czy z 15.09, to jednak z imprezką też się łączą, to już założyłem dawno. Ale są też takie fajne stawki między tymi łączeniami, fragmenty takie, hidy na dana czasie i jakiś fragment piosenki leci. Potem się kończy i jest już normalna imprezka albo temporanny program.

Transcription

No tak, na poranku też są te wstawki, ale na poranku zawsze były fragmenty utworów albo te wstawki z tymi muzyczkami różnymi. W Radnych Ptakach tak zawsze było, znaczy wróć, w jakich Radnych Ptakach, wobec się na Jankesa. Przyzwyczaiłem się do starej nazwy, a już przecież od września jest wobec się na Jankesa, no właśnie. A w poranku zawsze tak było, przynajmniej w tych sieciowych porankach, bo wiadomo, jak lokalnie wszystkie miasta miały swoje lokalne poranki, to wiadomo, że w nich tak nie było, ale wszędzie, gdzie było 6 na 9, tak było. W gorącej dwudziestce i muzyką się żyje, też tak było. No i w imprezce do roku 2012, zdaje się, do września też było tak, że ta imprezka była zawsze łączona. A teraz do tego wrócili, tylko dziwne, że po 22 jest po staremu. A te przerwy są o mniej więcej x27x30, a nie o x37x40, jak to było dotychczas. A w ogóle fajnie by było, jakby tak też zrobili z hitami na czasie, z tym pasmem od 10 do 16, albo i nawet do 19, żeby też tak było cały czas, bo ja lubię, jak są wszystkie połączone fragmenty hitów. Fajnie to wygląda, naprawdę. Kosmetyczna zmiana mnie zaskoczyła. Tak, tak, tak, tak, tak.

Transcription

Nie mogło by być takich stawek podczas hitów na czasie od dziesiątej do szesnastej z powodu takiego, że Eska Warszawa musi jakieś tam informacje mieć w tych za piętnaście, dwunasta, trzynasta czy coś takiego. Muszą mieć jakieś informacje lokalne jak się rozłączają, więc to raczej by nie mogło być. Chyba, że mogliby po prostu w ten sposób pójść, że po prostu Eski wszystkie by się łączyły na te piętnaście minut czy dwadzieścia, a Eska Warszawska byłaby rozłączana, no ale na to by na pewno też nie poszli.

Transcription

Tyle, że w tym okienku lokalnym nie ma żadnych informacji lokalnych dla Warszawy, są tylko zwyczajnie jedno albo dwa wejścia, w zależności od tego, ile jest czasu w tej Warszawce. A kiedyś w weekendy na przykład tych wejść warszawskich w ogóle nie było i wszyscy byli szczęśliwi. A teraz na siłę upychają jak najwięcej wejść w tej Warszawie, według mnie to nic nie wnosi do życia i w ogóle jest bez sensu. Zdaję sobie sprawę, że koncepcja warszawska jest trochę inna, a pomarzyć każdy może i dla mnie było fajnie, gdyby tak samo było od 10 do 16, jak jest w imprezce.