Transcription
No o tym właśnie wiem, że o równy 12.20 można coś takiego zrobić.
Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.
No o tym właśnie wiem, że o równy 12.20 można coś takiego zrobić.
Szkoda, że ja niestety, przez to, że jestem w szkole, nie mogę tego śledzić, ale za dwa tygodnie nie będę mógł przez dwa tygodnie najczęściej to śledzić i będę na bieżąco, mam nadzieję, z tym, cóż oni tam grają, Heinegga, o 12.20 w waszym ulubionym hicie. Mogliby te playlisty rozszerzyć i grać dużo innych fajnych rzeczy, może właśnie oni badają grunt i może wkrótce nastąpią o zmiany. Fakt, było to badanie w ramach klubu Eski, dostawało się ankiety na maila i się tam klikało na piosence, czy mi się podoba, czy nie podoba, może być, lubię, nie mam zdania, jest nudno. Tam powinno zdecydowanie być. Tam powinno jeszcze być Warachło, to ja bym nie zaznaczył Warachło. Mało utworów tych Eskowych, mi się podoba tych nowych. Fałszy gra, mnie wdycha to w muzycznej Britfannie, bo taka audycja się przyda. Niemniej jednak, gdyby Eska bardziej poszło w stronę dziewięćdziesiątek właśnie może i lat dwutysięcznych i to tak, nie tylko, że jakieś dance'y i rodance'y, ale i rockowe rzeczy i popowe. Tak. No to naprawdę tego radia by się słuchała lepiej. No tak, z tymi nowyższymi rzeczami nie mogę długo słuchać Eski, to już nie te czasy.
No powiem może w taki sposób, że gdyby faktycznie Eska troszkę mogła nadawać czasami takie starsze utwory, mogłoby to jakoś pomóc. Dlatego, że Eska jest znana zazwyczaj z hitów na czasie, więc raczej ze starszymi utworami to byłoby ciężko. Może dlatego faktycznie, tak jak mówisz, teraz badają grunt. Ale raczej nie sądzę, żeby coś tam się miało kiedykolwiek zmienić, bo... Bo na przykład, wiesz, kiedyś to Eska to naprawdę była stacja, która przyciągała ludzi w jakiś sposób i naprawdę można było jej słuchać. Jingle miała takie fajne klimatyczne. Teraz to te jingle to są byle jakie, tak jak już tutaj mówiłem. I się wiele pozmieniało niestety. I tyle raczej.
No bo już niestety nie robią dżingli na Killer Herce, tylko na jakiejś innej bibliotece, która w ogóle mi się nie podoba. Te dżingle, tak jak mówisz i kiedyś mówiłeś, ja zresztą też o tym bodajże mówiłem, no są do dupy, no umówmy się. Głupie te dżingle, nie podobają mi się, włącznie z panem lektorem, który tu mówi, hy ty no czośek. I jest fajny, w związku z powyższym.
Ale co to za lektor jest?
Nie wiem szczerze powiedziawszy, co to za gościu, ale no prawdę mi się nie podoba. I ty inaczej się... Albo tam, no... No, w sumie w innym błądku mógłbym tego panu podawać, ale... Nie, w ogóle do rektorów, ty, pamięci nie mam niestety.
Najdziwniejsze jest to, że tak Tego lektora Nigdy więcej I nigdy w życiu go nie słyszałem W żadnej innej stacji Nigdzie Zupełnie nigdzie To jest pierwsza stacja Gdzie go słyszę Ale Tak jak mówiłem On jest po prostu beznadziejny Niestety Taka jest prawda Dziękuję
Hej esko fani, w piątek Radia Eska wymieniła tak zwane recurrenty, czyli to wszystko co starsze na playliscie i kilka utworów fajnych powróciło, ale cóż powróciło to polecam sprawdzić playlistę na odsłuchane.eu, tam wszystko jest i tam wszystko możecie sobie sprawdzić, cóż fajnego powróciło. No mnie niektóre rzeczy troszkę zaskoczyły, wróćcie jakaś taka fajniejsza wymiana tych recurrentów, bo od dawna nie było takiej porządniejszej wymiany.
No i też warto wspomnieć, że z nieznanych przyczyn praktycznie w tygodniu od 23 do północy w warszawskim oddziale jest prowadząca o lakot, a wreszcie w sieci nie ma, jest tylko muzyka.
A tu tego nie zauważyłem. Czyżby jakieś testy Pani Oli? Pani Ola dołączy do prowadzących, do programy prowadzących na antenie radia S-ka? Hmm, no ciekawe. Szczerze powiedziawszy, ja o 23 nie słucham, bo to jest polska godzina. A ja polskich nowych rzeczy, tak jak już kiedyś mówiłem, nie lubię. Więc... Więc nie słuchałem, ale sprawdzę, sprawdzę.
Chyba o koncesję jakąś chodzi, bo stacji warszawskich typu na przykład inne stacje, które są podszyte na przykład Meloradio czy co innego, to zawsze zauważają, że warszawskie oddziały mają jakąś inną koncesję, na przykład Meloradio ma koncesję motoryzacyjną. Wydaje mi się, że warszawska SK też jakąś koncesję ma, która wymaga, żeby w warszawskim oddziale było trochę więcej prowadzących, aczkolwiek mogę się nudzić.
Może to jakiś lokalny program?
W WSCE grocjanie programy lokalne są tylko od 16 do 19, a tamto, no tak, no pani sobie posiedziała w Warszawce przez godzinę na testach, tak się zdarza, no i wiemy dlaczego w Warszawce od X40 są lokalne wejścia. Kiedyś ich było mniej, teraz jest ich więcej, ale kiedyś ta czeska miała większą autonomię i dało się tego słuchać, i muzyka fajniejsza była, i wszystko było fajniejsze, a teraz włączyć czeskę, wytrzymać z tym radiem dłużej niż 10 minut, to już nie dla mnie.
Lokalny program jest też rano, w sensie w weekendy, bo są wiadomości lokalne przecież dość długie.
No tak, ale do 15 minut tylko, chociaż zależy w których eskach, bo w niektórych on jest dłużej, w niektórych trwa 50 minut, w niektórych godziny. Tak jest oczywiście od poniedziałku do piątku, bo w sobotę i w niedzielę te magazyny są dłuższe. No trzeba te koncesje normalnie robić, tak. Wtedy w sobotę i w niedzielę w niektórych eskach te magazyny trwają do 8 czy tam do 9, a w niektórych tylko do 7. Potem jeszcze skamiezyk, czy tam skamiezyk info, chyba teraz na skamiezyk info to zmienili, więc tak to jest.
Nie, w weekendy jest chyba godzina po coś lokalnych wiadomości.
A, to różnie. Mi się wydaje, że w Poznaniu jest 15 minutowe, ale w sumie dawno nie sprawdzałem.
Wszystkie streamingi eski już działają, chyba już nie są generowane.
Chcesz mi kuźwa powiedzieć, że nie ma tokenów? Eee, ciekawe, dziwne, to by było. Czyżbym jednak miał rację, że tak mądrym człowiekiem jestem i że jak im słucham nasz spadnie czy coś, to zrezygnują z tokenów? Idę sprawdzać.
Tak, sprawdzałem wszystkie streamingi na Klan Go z moich ulubionych, wszystkie streamingi chodzą bez problemu, Radiobaba też chodzi, Vox FM też chodzi, więc wygląda na to, że zrezygnowali ze streamingów już definitywnie i nareszcie można powiedzieć dla co niektórych.