Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 7 of 137

Transcription

Ale wiadomo, że kiedyś było trochę inaczej i tego nie ma co ukrywać, ale mnie jednak, jeżeli chodzi o tego, kto układa tą całą playlistę, to jednak powinna to być osoba ogarnięta, no bo tak jak mówię, żeby jedna piosenka poleciała, a potem druga, potem znowu ta sama, co przed chwilą, to jest jednak jakaś kpina. Nawet w RMF MAX tego nie zauważyłem, jak mam być szczery, coś takiego, żeby to było. I to jest takie trochę dosyć dziwne, moim zdaniem. I jeszcze tutaj miałem się odnieść do Gorącego. Gorącej Setki tego roku w sumie, to generalnie dopiero wczoraj zaczęli tam podczas hitów na czasie coś tam sprawdzać, na jakie hity kto głosował. Generalnie nie tak jak w tamtym roku, że podczas Gorącej Dwudziestki, tylko teraz nagle podczas hitów na czasie nagle zaczęli sprawdzać, kto na jakie hity głosował. No i chyba jeszcze to będzie dzisiaj i jutro, bo dzisiaj mamy czwartek, także tak to wygląda. Pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

No może po prostu coś źle opisali i system emisyjny wyemitował, dlatego właśnie dwa razy ten przebój. Nie znam systemu emisyjnego grupy Radio Way Time, więc tutaj opowiadać nie mogę, niestety. A jak chodziło o głosowanie na gorącą setkę, to ja już we wtorek słyszałem jak Celeda robił program tam Hity na czasie, czy tam Święta na czasie, czy jak oni to tam nazywali, nie wiem, bo ramówka aktualna nie była. Celeda pytał na kogo głosujemy w gorącej setce. No i w tamtym roku przypominam, że nie było gorącej dwudziestki, a muzyką się żyje.

Transcription

No tak, ale muzyką się żyje już nie ma, bo odszedł płotek, więc... Więc tak wyszło.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

A oczywiście imprezkę poprowadzi Pan Pirowski, będzie ciekawe co zrobią, w ogóle do której ta imprezka potrwa, to jest jedno, a drugie, a drugie, a drugie, czy będzie jakaś playdista po tej imprezce, jakaś taka taneczna składająca się z tych samych utworów, czy coś zmienią. To jest bardzo ciekawe, ale wszystkiego dowiemy się oczywiście jutro. No gdzieś tam będę śledził, choćby na Marze Sylwesteru za DMDH, to będzie moją opcją numer jeden.

Transcription

Do pierwszej będzie trwać imprezka.

Transcription

podwójna gorąca dwudziestka będzie teraz nadawana w niedzielę od szesnastej do dziewiętnastej i to chyba jedyna póki co taka poważna zmiana jaką zauważyłem pozdrawiam w ten nowy rok

Transcription

Tak, o tej podwójnej gorącej 20 słyszałem, natomiast jestem rozczarowany, bo SK mnie niczym nie zaskoczyła w tamtym roku, tak, w tamtym roku, czyli wczoraj, w tejże sylwestrowej imprezce i po tym playlista zaczęła normalnie nagrać już od drugiej polskiej numery, więc radio SK schodzi powoli na psycy, to dużo mówić. Dziękuję.

Transcription

No, kiedyś Escalade Remix, jeszcze jak było, to puszczali chociaż po tej sylwestrowie Escalade Remix, ale teraz to praktycznie, tak się dziwnie porobiło.

Transcription

Szczerze mówiąc, ja programu Escalade Freemix nie lubiłem i nie lubię, i to w ogóle był program, znaczy nie lubiłem, może tak do 2011, może, 10, 11 myślę, wcześniej lubiłem, bardziej teraz, teraz nie, gdyby Escalade Freemix wrócił, to nie byłaby to dla mnie żadna pozytywna zmiana, ale gdyby nawet wrócił Escaladin's Night, to podejrzewam, że to radio i tak by nic się nie zaskoczyło, bo by leciał ten sąd ze Stafrika Rentów. Cóż, słuchalność nie wyrośnie, to jest najważniejsze, tak naprawdę, dla ESKI, dla ZPR-ów, bo mnie to radio przyciągnę coraz mniej, tego jest smutna prawda.

Transcription

Mam informacje do wszystkich fanów programu A State of Trance Elmina Van Burena, który kiedyś w ESC można było usłyszeć, a teraz będzie można usłyszeć w muzycznym radiu w nocy z piątku na sobotę, 30 minut po północy.

Transcription

O kurczę, ja o tej godzinie już śpię normalnie, a może kiedyś specjalnie wstanę na tą okazję i posłucham sobie.

Transcription

Olka Jakubowska przeszła do Eskirok.

Transcription

O boże, z muzycznego radia zrobią taką kaszanę, kurcze, a ja pamiętam jak jeszcze czasem w 2005 jak winylownia była w muzycznym, co tam raz na miesiąc i Wowk Maciej niejaki, który tam generalnie prowadzi program DMC w każdy piątek i generalnie Estate of Trance będzie właśnie po programie DMC albo jakąś jego częścią, nie pamiętam dokładnie jak to teraz ma wyglądać, w każdym razie będzie gówno, że się tak brzydko tutaj wyrażę na ten temat, natomiast o czym ja mówiłem, była winylownia właśnie, gdzie Maciej Wowk miksował z winyla, z czarnych krążków i to było piękne, albo jak było 10 hitów, jak ktoś odgadnął te 10 hitów, to też było w DMC i to się wygrywało 10 płyt. To było po prostu coś wspaniałego, to były piękne czasy DMC, chociaż ostatnio powiem Wam, że jak włączyłem DMC, no to był normalnie tręsik sobie grał i to taki fajny uplifting. Co do Armina Van Burena i tych wszystkich livemixów, liveremixów radia SK. Nie słucham, nie lubię, po prostu brzydzę się tym, że ktoś sobie montuje seta zamiast go zrobić na żywo, a Van Buren tak robi, nie robi tutaj ze sprzętu fizycznego, który ma suwaki, jak powinien robić każdy DJ, suwaki, przyciski, taki sprzęt, tylko robi to na programie typu Digital Audio Workstation i to cholernie słychać. Przynajmniej ja, mając jakąś tam wiedzę w zakresie miksowania muzyki w sposób DJ, po prostu jestem tym faktem urażony. Że wszelkie sety są przez Armina montowane, ewentualnie na Ableton Live jeszcze, ale to też jest podobno już Digital Audio Workstation, także nie słuchałem, nie słucham, nie lubię. To samo Płotek też robił w SK Live Remix, żeby go Pan Bóg opuścił, prądem powieścił, piachem przysypało i pociąg przejechał. O, tyle Wam mam do powiedzenia na ten temat, choć są to bardzo ostre słowa. Ale zawsze będę tępił każdego, kto będzie montował swoje sety na programie typu DAW Digital Audio Workstation. Pozdrawiam.

Transcription

Jedna rzecz, jaka mnie w esce zastanawiała, to zawsze jest taka, że zauważyłem, że zawsze jak ktoś odchodzi, to odchodzi do eski rock. Na przykład mamy taki przykład w 2008 roku Michał Cieślik odszedł z eski do eski rock. Potem Wiktor Brzozowski z eski odszedł do eski rock. Marcin Nocrzyń-Płotnicki właśnie odszedł z eski do eski rock jako szef muzyczny. Potem na samym końcu właśnie Olka Jakubowska z eski odeszła do eski rock. Więc to jest takie dosyć dziwne dla mnie. Więc naprawdę taka dosyć nietypowa sytuacja, aczkolwiek jeżeli mam teraz porównywać współczesną eskę do tego, co było kiedyś, to naprawdę troszkę... Tysiąc razy może powiem tak. Tysiąc razy było lepiej i naprawdę było czego słuchać niż to, co... niż to, co jest teraz, bo naprawdę jest momentami tragedia. Więc na siłę coś próbują wymyśleć, ale nie za bardzo już im to wychodzi. Zwłaszcza nie wypał jest ten lektor, naprawdę, który nie daje tego klimatu, co był kiedyś, to jest raz. Poza tym jeszcze warto wspomnieć, nie wiem, czy ktoś tutaj z Was wie, ale 4 grudnia właśnie... jakby to powiedzieć, 4 grudnia... telewizja Polsat właśnie wykupiła sobie 100% udziału właśnie w SCTV, SKTV Extra, Vox Music TV, Polo TV i jeszcze chyba Focus TV. No nie do końca, no ale... Więc było 5 kanałów, które już wykupiła w 100%. Tak na to, znaczy tak w sumie chciałem powiedzieć, żebyście wiedzieli, jeżeli nie wiecie. Tak, tak, no. No także pozdrawiam. Tak, tak, tak.

Transcription

Hej, no więc, tak, nie, dobra, nie, a więc, a zatem, przed Michałem Cieśnikiem do Eskirok odszedł jeszcze Jarek Wędrowski, który prowadził SMS-kę w SC Warszawskiej, no i potem po zcieciowaniu programu też przez chwilę prowadził dziesiątki hitów Weekend Radio, aktywny. Co do wykupienia udziałów w ZPR-ach przez Polsat, po pierwsze, to nie dotyczy tematu, bo jak widzisz, nie dotyczy to bezpośrednio Radia Eska, po drugie, czy to niezrozumieniem się kłania, bo spółka Focus TV, Nowa TV, są oddzielne inne spółki i tego wykupili, tam trzydzieści cztery chyba procent, więc, więc, nie całe sto, po trzecie, taki Dominik Kicun, na przykład, otrzymał sobie do Radia Record, ale, doskonale rozumiem ludzi, którzy twierdzą, a bo, ten, kilka lat temu, to Eska była lepsza, tak na dobrą sprawę, to, nawet nie tyle Radia było lepsze, co muzyka była lepsza, były inne trendy, i, Radia nie korzystały z tego, co daje, dają nam Stany Zjednoczone, Wielkie Brytania, i tak dalej, muzycznie, a, korzystało, na przykład, z takiej fajnej wytwórni, Can I Record, a to właśnie ta wytwórnia nagrywała Alchemist Project, East Clubbers, i, i tego typu muzykę. Tak, no, fajniejsze były czasy, ale i fajniejsza była muzyka, to, trzeba, sobie, powiedzieć. Trendy się zmieniają, muzyka się zmienia, to i radio się zmienia, podążając, za tym wszystkim.

Transcription

Hej, hej, cześć. Otóż to z taką informacją. Polecam teraz złączyć sobie radio SK. Od północy piękna playlista leci i podejrzewam, że to tak będzie do piątej. Także Łukaszu, tutaj do Ciebie szczególnie kieruję. Włącz, włącz. Naprawdę warto. Loon is fine on it. Jakoś Vanilla Ninja. O, teraz na przykład co będzie? Nirvana. Ale klasyk. Polecam włączyć teraz radio SK.

Transcription

Teraz SK Live w remiksie troszkę zmieniło, co prawda brak prowadzącego, ale co druga pioseneczka, że tak powiem jest w remiksie, więc jakiś postęp mały, bo mały, ale zrobili coś tam. Bo tak sobie właśnie dzisiaj zaobserwowałem, bo jakiś czas temu to normalne tylko hity na czasie leciały i były te dżingle SK Live w remiks, no a teraz widzę, że co druga lub trzecia piosenka to już jest, że tak powiem w remiksie. No to raczej tyle.

Transcription

Terenixy to już tak od 3-4 tygodni są, chodziło o Sky Frenix Natomiast od drugiej fajniej zdecydowanie grali, dzisiaj też dużo fajnych otworów typu Falszczyński, typu The Drill, The Drill było Takich ładnych, choć tak najfajniej było chyba w nocy z wtorku na środę Gdzie były takie rzeczy jak Bats Are Burning, Nirvana, Len Kravitz, Santana i takie ładne klasyki rocka

Transcription

No cóż, wygląda na to, że Eska próbuje troszkę zmodyfikować playlistę na to wszystko wskazuje żeby było trochę więcej muzyki różnego rodzaju, tak mi się po prostu wydaje po prostu mogę się w tym momencie mylić ale na to wygląda, że tak właśnie jest i mam nadzieję, że że to coś da bo nie ukrywam, że jakiś czas temu muzyka nadawana w esce w nocy no nie była taka taka po prostu do słuchania praktycznie bo różne polskie jakieś piosenki puszczali, no ale to jednak głównie skupiali się na muzyce polskiej mało co z takich gatunków innych muzycznych leciało to znaczy też muzyki z zagranicy mam na myśli czyli to co leci na co dzień w esce na co dzień, no to wtedy nie było puszczane a teraz to widzę, że troszkę ramówkę zmodyfikowali co mnie to bardzo cieszy szczerze powiedziawszy, no bo właśnie tak jak mówiłem tak jak mówiłem widać, że eska próbuje zmodyfikować troszkę tą playlistę co bardzo to jest w jakimś stopniu zadowalające, aczkolwiek no wiadomo jest, że to co już było kiedyś niestety nie wróci co trochę nad tym ubolewam no ale no cóż przecież nic nie trwa wiecznie jak to mówią tak nic nie trwa wiecznie niestety i tyle no i swoją drogą niedługo będzie marzec i będzie równy rok jak eska dostała koncesję w Braniewie no niestety do tej pory że tak powiem bo nie gra podejrzewam, że eska kraśnik też prędko nie zagra prawdopodobnie może być taka też sytuacja że eska kraśnik zagra dopiero w przyszłym roku no to raczej tyle

Transcription

A od jakichś trzech tygodni czy czterech na antenie radia S-ka jest taka opcja dokładnie o godzinie 12.20 jak wasz ulubiony hit. Michu czy Adamczak czy Hanczak na fejsie pół godziny przed piszą posta na fejsie, a słuchacze w komentarzach piszą co oni by chcieli fajnego usłyszeć. I czasem można usłyszeć fajne rzeczy spoza playlisty. Także polecam godzinę 12.20 od poniedziałku do piątku. Chyba na razie jedyna słuszna pozycja w S-ce. Pozdrawiam serdecznie i też może kiedyś coś w komentarzu zaproponuję, ale takiego co zaskoczy wszystkich i mnie.