Transcription
Bo w końcu starają się o słuchacze, no to musi coś się dziać, to znaczy próbują się starać o słuchacze.
Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.
Bo w końcu starają się o słuchacze, no to musi coś się dziać, to znaczy próbują się starać o słuchacze.
Aaa tam radioski, a tam było jakieś tutaj brytyjskie stacje pirackie gdzie jakieś dobre reggae gra, albo jakieś dobry trapik czy coś, a nie tam radioski komercyjne gówno
Od pewnego czasu Jan Pierowski nawet w soboty pracuje w imprezce
Tymczasem w rodijesce nadal zestaw piosenek w programie Skyrim X się aktualizuje i jeszcze aktualizuje się zestaw utworów w wypełniaczach tych, które są emitowane w Rannych Ptakach i w Imprezce. Tam słyszałem Dario G, tam słyszałem Ozona, ATC, Around the World i jeszcze wiele innych fajnych numerów, także coś jednak w tej ese się dzieje i jednak coś tam aktualizują. Wszak teraz ten Paweł Karpiński zastępuje CLD, jest za CLD jako zastępca muzycznego szefa, no jak widać coś się dzieje w tym radiu muzycznie. Wiadomo, że nie będzie to samo co w 2004, 2005 roku albo w latach 90. No a z drugiej strony muzyka się zmienia, trendy się zmieniają i nic nam to nie poradzimy. To tyle. Pozdrawiam.
Kolejna zmiana w ESC, nie wiem czy to tylko z powodu mundialu czy ogólnie, ale odświeżyli chyba część oprawy w ESC i są śpiewane dźwięki bez częstotliwości typu radio ESC, nie jest ich za dużo, część pozostała, część jest nowa, także tak jak mówiłem wcześniej coś się w tej ESC dzieje.
No cóż, najwidoczniej ten Paweł coś kombinuje.
Warto jeszcze odnotować, że w nocy z wczoraj na dziś była dość mocna wymiana, jeśli można to tak nazwać, a raczej powrót do starszych polskich utworów. Pytanie, czy to właśnie tak jak było na przełomie lutego i marca z zagranicznymi utworami, czy mamy tutaj taką wymianę na dłużej. No, pożyjemy, zobaczymy.
Aby na dłużej, bo zdecydowanie fajnie się tego słuchało, chociaż ja bym też chciał, żeby jakieś lapsy dali starsze i jeszcze dużo innych utworów starszych można by do tej playlisty dodać. Zobaczymy za 32 minuty, cóż będzie.
Nie no już od 23 raczej taką muzykę dają typowo co zazwyczaj w nocy leci, także no zobaczymy.
Nie Łukaszku, dlatego, że o 23.00 i o 5.00 są debiutanci i są nowe rzeczy, a od północy jest taka playlistę, gdzie można trafić właśnie na starsze rzeczy, więc nie prowadzaj błąd.
a no w sumie tak zobacz, że też ja o tym nie pomyślałem i o tym nie wiedziałem bo nawet pamiętam takie świetne czasy i to był rok 2010 czy 9, nie 11 chyba że jak jeszcze była imprezka tak jak jest teraz czyli do 23 to ja nawet pamiętam taki myk że eski się rozłączały dopiero od północy a o 23 jeszcze były połączone tylko, że leciały hity na czasie żeby było ciekawie dopiero po jakimś czasie o 23 zaczęło się jakoś rozłączać a jeszcze żeby było ciekawie to raz była nawet taka wpadka fajna że normalnie wszystkie eski się rozłączyły o 23 a niestety ale no, że tak powiem eska Wrocław się nie rozłączyła skutkiem czego od 23 do 6 rano we wrocławskiej esce zeszedł program eski a u obiektywy ogólnej pamiętam, że to było dokładnie 6 צר Lif nego grutnia 2011 r. więc tak to właśnie wygląda jeżeli chodzi o eskę pozdrawiam
Jezu, ten wątek jest taki duży, a ja ani jednego postu tu nie nagrałem. Co do Radia Eska, ja lubię tę stację, czasami jej posłucham, ale rzadko, bo po prostu teraz średnio mi się podoba muzyka, jaka tam jest grana, bo po prostu zmieniłem trochę upodobanie muzyczne jakiś czas temu, ale mam dużo fajnych wspomnień z Eską związanych, na przykład kiedyś była taka audycja Balczy Szmal, w sumie ona chyba jest dalej, nie wiem, bo nie orientuję się troszkę, ale kiedyś, kiedyś, kiedyś, tak w 2007-2008 była ona rano nadawana i była tam Kama, która jest dalej i Wiktor Brzozowski i generalnie to była moja ulubiona audycja wtedy. Pamiętam też czasy, kiedy jakby był Szymornik w Esce, to też było ciekawe w miarę, dlatego, że były wtedy różne jaja typu telefony do różnych dziwnych instytucji. Generalnie Eska gra w pełni pop, no i czasami jakieś rapsy takie nowe, bo ze starymi tutaj jest właśnie problem i dzięki, i właśnie przez to głównie przestałem słuchać o Eski, no że czasem się, ja pamiętam takie czasy, że tam się czasem pojawiały takie rapsy starsze troszkę, generalnie, ale teraz lecą głównie nowości, a jeśli starsze, to tak jak mówiłeś, puszkinie w nocy, właśnie. I też słabe jest to, że podchodzili tacy ci fajni DJ-owie typu Płotek, bo nawet w tym 2015-2016 lubiłem posłuchać czasem Gorącej Dwudziestki Płotka, a teraz podobno i tego nawet nie ma, tej takiej standardowej Gorącej Dwudziestki, a teraz podobno i tego nawet nie ma, tej takiej standardowej Gorącej Dwudziestki Płotka, więc trochę to radio zmieniło swoją barwę pod względem audycji. Co do dżingli, to lubię dżingle takie, jak są wiadomości motoryzacyjne, to takie o drogach, tam jest takie... tu-du-du-tu-rrrrrrr... No, generalnie to jest mój... i ulubione dżingiele. Lubię te dżingiele śpiewane takie, ale tak jak mówiłem, dawno eski nie słuchałem, więc moje informacje, niektóre przynajmniej, mogą być nieaktualne. Pozdrawiam.
Nie no, co do Szymorninku, to ja z czystym sumieniem mówię, że go nienawidziłem, ten facet był zawsze dla mnie, za przeproszeniem, jak mam być szczery, on był dla mnie skończonym debilem, jest i będzie nim, po prostu zawsze. I chwała za to, że mu kontrakt nie przedłużyli, bo nie wiem, co grupa Time w tym momencie chciała wnieść, żeby takiego kobożu sobie ściągnąć do eski, ale tak jak wspomniałem, Szymorninku nienawidziłem słuchać, bo Szymon sobie, Szymon jest debilem, robił, robi i robić będzie i taka jest niestety prawda. Poza tym on we wszystko zawsze mieszał politykę, a ja jestem tak do polityki uszerzony. Jestem uprzedzony, że brak słów. I bak czy szmal, jeżeli chodzi o to, jest emitowany teraz popołudniami w Rzuć na luz.
Zauważyłem, że te dżingle nowe bardzo rzadko są grane. Praktycznie ich nie ma w całym dniu. Tak przelotowo są grane, ale bardzo rzadko w imprezce. Ale w tym tygodniu powinny już być zapowiedzi Eski Summer City. No, zobaczymy.
Teraz szczerze wam powiem, że się troszkę zdezorientowałem choćby z jednego prostego powodu, którego nie potrafię za wszelką cenę zrozumieć. Tak sobie teraz obserwuję i muszę powiedzieć, że nie wiem czy Eska coś zmienić ma w przyszłości czy coś, ale zauważyłem, że te dżingle nowe pojawiają się tylko i wyłącznie w imprezce. Nie ma ich ani rano, ani po południu, nawet wieczorem podczas rzutki na luz ich nie ma, więc ja nie wiem czy Eska powoli do czegoś dąży i coś wprowadzać ma zamiar. Czy te dżingle, czy nowa pełna oprawa muzyczna ma wystartować dopiero w poniedziałek? Z jednej strony tak by mogło być, biorąc pod uwagę to, że w zeszłym roku nowa oprawa wystartowała w równe wakacje, więc nie zdziwiłbym się. Jak gdyby się okazało, że tak właśnie jest, tylko że oni i tak widzę, że bardzo rzadko te nowe dżingle emitują i to jest właśnie w tym wszystkim zadziwiające i bardzo ciekawe.
Pytanie, czy ta dżingletka Pirowska grała w Imprezce, czy na przykład wczoraj też jej Hunchak grał, albo w Sobatę, bo szczerze mówiąc nie słuchałem. No, jeśli słyszałeś już Łukaszu, zapowiedź dziejska Summer City, by jeszcze nie. No zobaczymy, czy znowu odświeżą oprawę w poniedziałek, za tydzień.
Więc co do Twojego pytania, Puszkinie, zauważyłem, że te dżingle gra tylko i wyłącznie Pirowski. Ani tych dżingli nie słyszałem w sobotę, ani tych dżingli nie słyszałem w niedzielę, jak Hamczak prowadził, co jest to dosyć dziwne. I natomiast jeszcze jedna dziwna rzecz. Zawsze było tak, że tydzień przed wakacjami były jakiekolwiek zapowiedzi z Eski Summer City. Dzisiaj ani jednej zapowiedzi nie było, więc zastanawiam się, czy Summer City w tym roku nie będzie, czy coś jeszcze innego jest planowane. Troszkę się pogubiłem.
A w tamtym roku normalnie te zapowiedzi były, bo w tamtym roku tak SK nie słuchałem akurat w tym okresie, zacząłem dopiero od wakacji. A więc moje pytanie, czy w tamtym roku już były zapowiedzi SK Summer City tydzień przed?
Oczywiście, że były zapowiedzi przed, natomiast jeszcze mnie nadniepokoi to, że w ogóle nie ma żadnych zapowiedzi czy wzmianki nawet o SK Music Awards. Żeby się nie okazało, że w tym roku i tego będzie i tego nie będzie.
Byłyby to niezłe jaja, znaczyłoby to, i że w tym radiu naprawdę dzieje się coraz gorzej, coraz gorzej się dzieje, no właśnie, pożyjemy, zobaczymy, ja w ogóle mam jakieś takie wrażenie, że za tydzień żadnej zmiany oprawy nie będzie, bo mundial i zostaną przychytach na czasie, ale pożyjemy, zobaczymy. Do poniedziałku jeszcze troszeczkę czasu jest, w sumie coraz mniej, jutro środa, potem czwartek, piątek, sobota, niedziela i będzie poniedziałek, no właśnie, zobaczymy, zobaczymy, no to tyle.