Film, telewizja i wszystko, co niepasuje do innych forów

Magia głosu

Started by Elanor 151 posts last post 2 years ago Page 5 of 8

#81 1 like

Dla mnie to jest mega genialne, że każdy ma w gardle taką fasolkę - około centymetra. I druga obok. I te nasze struny głosowe, bo o nich mowa, potrafią "dźwięczeć" tak różnorodnie..
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

a to kapitalnym problemem staje się, gdy te struny pękną do końca.
--Cytat (Mimi):
Dla mnie to jest mega genialne, że każdy ma w gardle taką fasolkę - około centymetra. I druga obok. I te nasze struny głosowe, bo o nich mowa, potrafią "dźwięczeć" tak różnorodnie..

--Koniec cytatu
Student studentowi wszystko

#83 1 like

Dlatego trzeba w porę o nie zadbać, bo tego wbudowanego w nas instrumentu nie oddamy do naprawy, ani nie nastroimy sobie z powrotem.
"Dziś robota nie jest w cenie, dzisiaj liczy się myślenie."

#84 1 like

Dokładnie. To mięsień i też się zużywa. Jest podatny na "kolizje", włączywszy polipy i guzki śpiewacze.
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

A może w takim razie ktoś wie czemu niektórzy przy zapaleniu gardła mają taaaki niski głos, inni z kolei nie mogą dosięgnąć nawet swoich normalnych najniższych dźwięków?

a najgorzej jest to, jak on odmówi posłuszeństwa przed egzaminem, a potem mówi się ostatnimi cząstkami jego.
--Cytat (dorkakrac):
Dlatego trzeba w porę o nie zadbać, bo tego wbudowanego w nas instrumentu nie oddamy do naprawy, ani nie nastroimy sobie z powrotem.

--Koniec cytatu

#87 1 like

@Tomecki, Struny i krtań są opuchnięte, może być chwilowa niedomykalność głośni. Jak fałdy głosowe nie mają swobody prawidłowego stykania się, to głos wyprawia cuda na kiju. O sorry, cuda w gardzieli. :)

#89 1 like

Zmiany głosu w różnych sytuacjach są kwestią baaaaardzo indywidualną.

#91 1 like

ja też
Happy hacking

#92 1 like

Ale byłaby heca, jakby wszyscy mogli zmieniać głosy ile razy chcą. Sporo z nas miałoby problem z rozpoznaniem kogokolwiek. :)

#93 1 like

Ale wystarczy mi jedna zmiana i możliwość powrotu
Happy hacking

#94 1 like

Aha, no chyba, że tak. :)

a to ja swojego głosu zmieniać nie chcę.
--Cytat (Mimi):
Aha, no chyba, że tak. :)

--Koniec cytatu

#96 1 like

A no bo Ty masz ładny, a ja nie, szczególnie jak jestem przeziębiona, jak teraz
Happy hacking

A ja to bym sobie czasem chętnie pozmieniał. Przy najmniej mógłbym sam nagrywać słuchowiska :ddd.

#98 1 like

ooo. O tym nie pomyślałam
Happy hacking

#99 1 like

A mi się wydaję,
że mam głos dziecinny.
Więc, dojrzałości bym doń dodała nieco,
gdy by możność owa istniała.
Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -