1 likes
Dla mnie to jest mega genialne, że każdy ma w gardle taką fasolkę - około centymetra. I druga obok. I te nasze struny głosowe, bo o nich mowa, potrafią "dźwięczeć" tak różnorodnie..
a to kapitalnym problemem staje się, gdy te struny pękną do końca.
--Cytat (Mimi):
Dla mnie to jest mega genialne, że każdy ma w gardle taką fasolkę - około centymetra. I druga obok. I te nasze struny głosowe, bo o nich mowa, potrafią "dźwięczeć" tak różnorodnie..
--Koniec cytatu
--Cytat (Mimi):
--Koniec cytatu
1 likes
Dlatego trzeba w porę o nie zadbać, bo tego wbudowanego w nas instrumentu nie oddamy do naprawy, ani nie nastroimy sobie z powrotem.
1 likes
Dokładnie. To mięsień i też się zużywa. Jest podatny na "kolizje", włączywszy polipy i guzki śpiewacze.
A może w takim razie ktoś wie czemu niektórzy przy zapaleniu gardła mają taaaki niski głos, inni z kolei nie mogą dosięgnąć nawet swoich normalnych najniższych dźwięków?
a najgorzej jest to, jak on odmówi posłuszeństwa przed egzaminem, a potem mówi się ostatnimi cząstkami jego.
--Cytat (dorkakrac):
Dlatego trzeba w porę o nie zadbać, bo tego wbudowanego w nas instrumentu nie oddamy do naprawy, ani nie nastroimy sobie z powrotem.
--Koniec cytatu
--Cytat (dorkakrac):
--Koniec cytatu
1 likes
@Tomecki, Struny i krtań są opuchnięte, może być chwilowa niedomykalność głośni. Jak fałdy głosowe nie mają swobody prawidłowego stykania się, to głos wyprawia cuda na kiju. O sorry, cuda w gardzieli. :)
To ciekawe- ja przy zapaleniu gardła tak nigdy nie mam. To już gorzej jest po grubej imprezie.
1 likes
Ale byłaby heca, jakby wszyscy mogli zmieniać głosy ile razy chcą. Sporo z nas miałoby problem z rozpoznaniem kogokolwiek. :)
a to ja swojego głosu zmieniać nie chcę.
--Cytat (Mimi):
Aha, no chyba, że tak. :)
--Koniec cytatu
--Cytat (Mimi):
Aha, no chyba, że tak. :)
--Koniec cytatu
1 likes
A no bo Ty masz ładny, a ja nie, szczególnie jak jestem przeziębiona, jak teraz
A ja to bym sobie czasem chętnie pozmieniał. Przy najmniej mógłbym sam nagrywać słuchowiska :ddd.
1 likes
A mi się wydaję,
że mam głos dziecinny.
Więc, dojrzałości bym doń dodała nieco,
gdy by możność owa istniała.
że mam głos dziecinny.
Więc, dojrzałości bym doń dodała nieco,
gdy by możność owa istniała.