Forum

Magia głosu

Film, telewizja i wszystko, co niepasuje do innych forów

Poprzednia 5 / 8 Następna

Mimi

#81 ·

1 likes
Dla mnie to jest mega genialne, że każdy ma w gardle taką fasolkę - około centymetra. I druga obok. I te nasze struny głosowe, bo o nich mowa, potrafią "dźwięczeć" tak różnorodnie..
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

zvonimirek222

#82 ·

a to kapitalnym problemem staje się, gdy te struny pękną do końca.
--Cytat (Mimi):
Dla mnie to jest mega genialne, że każdy ma w gardle taką fasolkę - około centymetra. I druga obok. I te nasze struny głosowe, bo o nich mowa, potrafią "dźwięczeć" tak różnorodnie..

--Koniec cytatu
Student studentowi wszystko

dorkakrac

#83 ·

1 likes
Dlatego trzeba w porę o nie zadbać, bo tego wbudowanego w nas instrumentu nie oddamy do naprawy, ani nie nastroimy sobie z powrotem.
"Dziś robota nie jest w cenie, dzisiaj liczy się myślenie."

Mimi

#84 ·

1 likes
Dokładnie. To mięsień i też się zużywa. Jest podatny na "kolizje", włączywszy polipy i guzki śpiewacze.
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

tomecki

#85 ·

A może w takim razie ktoś wie czemu niektórzy przy zapaleniu gardła mają taaaki niski głos, inni z kolei nie mogą dosięgnąć nawet swoich normalnych najniższych dźwięków?

zvonimirek222

#86 ·

a najgorzej jest to, jak on odmówi posłuszeństwa przed egzaminem, a potem mówi się ostatnimi cząstkami jego.
--Cytat (dorkakrac):
Dlatego trzeba w porę o nie zadbać, bo tego wbudowanego w nas instrumentu nie oddamy do naprawy, ani nie nastroimy sobie z powrotem.

--Koniec cytatu

Mimi

#87 ·

1 likes
@Tomecki, Struny i krtań są opuchnięte, może być chwilowa niedomykalność głośni. Jak fałdy głosowe nie mają swobody prawidłowego stykania się, to głos wyprawia cuda na kiju. O sorry, cuda w gardzieli. :)

misiek

#88 ·

To ciekawe- ja przy zapaleniu gardła tak nigdy nie mam. To już gorzej jest po grubej imprezie.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Mimi

#89 ·

1 likes
Zmiany głosu w różnych sytuacjach są kwestią baaaaardzo indywidualną.

misiek

#90 ·

1 likes
Ja tam bym chciał zmienić sobie głos, ale niestety niemożliwe.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Paulinux

#91 ·

1 likes
ja też
Happy hacking

Mimi

#92 ·

1 likes
Ale byłaby heca, jakby wszyscy mogli zmieniać głosy ile razy chcą. Sporo z nas miałoby problem z rozpoznaniem kogokolwiek. :)

Paulinux

#93 ·

1 likes
Ale wystarczy mi jedna zmiana i możliwość powrotu
Happy hacking

Mimi

#94 ·

1 likes
Aha, no chyba, że tak. :)

zvonimirek222

#95 ·

a to ja swojego głosu zmieniać nie chcę.
--Cytat (Mimi):
Aha, no chyba, że tak. :)

--Koniec cytatu

Paulinux

#96 ·

1 likes
A no bo Ty masz ładny, a ja nie, szczególnie jak jestem przeziębiona, jak teraz
Happy hacking

tomecki

#97 ·

A ja to bym sobie czasem chętnie pozmieniał. Przy najmniej mógłbym sam nagrywać słuchowiska :ddd.

Paulinux

#98 ·

1 likes
ooo. O tym nie pomyślałam
Happy hacking

sanklip

#99 ·

1 likes
A mi się wydaję,
że mam głos dziecinny.
Więc, dojrzałości bym doń dodała nieco,
gdy by możność owa istniała.
Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".

misiek

#100 ·

Niektórym na przestrzeni lat tak się zmienia głos, że mam problem rozpoznać kogoś po dziesięciu czy piętnastu latach.
Poprzednia 5 / 8 Następna