Film, telewizja i wszystko, co niepasuje do innych forów

Magia głosu

Założony przez Elanor 151 wpisów ostatni wpis 2 lata temu Strona 4 z 8

Mnie tu jeszcze do tej pory nie było zbytnio słychać. Chyba nigdy jeszcze nie wstawiłam mówionego wpisu głosowego. XD. Trzeba to kiedyś nadrobić. :)
"Dziś robota nie jest w cenie, dzisiaj liczy się myślenie."

#62 1 polubienie

Pewnie, że tak Dorotko. :)
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

#63 1 polubienie

No właśnie. Więc się nie wypowiem siłą rzeczy :)
Happy hacking

Ja z piosenkarzy lubię głosy Jacka Kaczmarskiego, Przemysława Gintrowskiego, Wojciecha Młynarskiego, Michała Bajora, Grzegorza Markowskiego, Janusza Panasewicza i Krzysztofa Jaryczewskiego. No a z kobiet to oczywiście Beata Kozidrak, Natalia Kukulska i yyyyyy no jeszcze by się kilka znalazło ale teraz nie pamiętam.

Markowski i Panasewicz- jak najbardziej. Kaczmarski i Bajor to nie moje klimaty, ale głosy mają dobre. Za to nienawidzę głosu Cugowskiego. Dla mnie ten człowiek nie powinien śpiewać.
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

Ktoś kiedyś powiedział, że on się drze.

Już nie to, że się drze. On ma taki głos jakby całe życie nie wylewał za kołnierz a dodatkowo miał całe życie problem z katarem. To się akurat zdarza.
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

#69 1 polubienie

Moje ulubione?
Jest ich wiele, tak na początek to naprzykład Grzegorz Pawlak, Filip Kosior, czy Piotr Fronczewski! właśnie tak.
Senter San

#70 1 polubienie

pawlak to wędrowycza fajnie przeczytał. Po prostu miszczu :D

Racja, też ostatnio drugi tom Wiriona, jak ktoś słuchał, zajebiście wyszedł w jego wykonaniu jeżei tak się mogę wyrazić
Senter San

Mi się podoba głos Roberta Samota, Piotra Borowca, Piotra Fronczewskiego, Knapik tez ma fajny głos.

On zapowiada programy w TVP.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

A z zagranicznych głosów to na przykład lubię Toshiro Mifune, taki japoński aktor grywał trochę też w zachodnich produkcjach.

Łysy wygoogluj sobie, to się dowiesz :)

No i u mnie tak jest, ze glosy niektorych osob dzialaja na mnie uspakajajaco jak np glos mojej pani od biologii jej glos mnie relaksuje.

#78 1 polubienie

To na mnie też kilka głosów bliższych osób tak działa.
A z kolei inni niektórzy mają takie głosy,
jak by wiecznie byli wkurzeni,
choć tak nie jest
Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".

O, właśnie o to mi chodziło. Bo co innego, gdy głos nam się podoba, a co innego, gdy na nas jakoś wpływa.

Mam kilka typów głosów, które różnie na mnie działają. Problem w tym, że za cholerę nie umiem ich określić, bo niby jak? Wysokie, niskie to tylko mała część wszystkiego. Tu chodzi o sposób wymawiania spółgłosek, rozmieszczenie tzw formantów czyli tego, co decyduje o barwie, intonację i... łoj, dużo tego. Pewnie każdy z nas tak ma ale nie zawsze można znaleźć celebrytę / aktora / lektora / Eltenowicza z odpowiednim głosem.