Forum

Magia głosu

Film, telewizja i wszystko, co niepasuje do innych forów

Poprzednia 3 / 8 Następna

Lowca_Androidow

#41 ·

2 likes
To ja dorzucę głos sprzed lat, Jan Suzin, to jest właśnie głos z dzieciństwa, był też lektorem w filmach, ale jak dla mnie nadawał się jedynie do westernów, potrafił zatrzymać najszyszą akcję filmu :D, ale barwę głosu miał świetną.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Paulinux

#42 ·

1 likes
Ale chodzi mi o to, że będę się kręcić koło d
Happy hacking

Paulinux

#43 ·

1 likes
Ale kurde... teraz mój głos brzmi tak głupio, że aż wstyd takiego czegoś używać
Happy hacking

Mimi

#44 ·

1 likes
@Paulinux, nie jest źle. Masz ciekawą ciemną barwę głosu. Niechaj sobie spokojnie dojrzewa i nabiera pełni brzmienia.
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

Paulinux

#45 ·

1 likes
@Mimi, dzięki.Ale na tym d to nie wyrobiłabym
Happy hacking

Mimi

#46 ·

1 likes
Potraktuj to jako zabawny eksperyment. No w końcu cyborgiem nie jesteś. :)
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

Paulinux

#47 ·

1 likes
No wiem, ale ciekawe jakby tak wstawić głosowy wpis na bloga o tym, co ostatnio u mnie i gadać na d. Ciekawe, kiedy bym się pomyliła i zeszła z tego d :P
Happy hacking

Paulinux

#48 ·

1 likes
Cyborgiem nie jestem... szkoda że nie wszyscy to wiedzą
Happy hacking

Mimi

#49 ·

1 likes
Taaak.. :) Co do wpisu, prędko zaczęłabyś się śmiać albo bardzo uważałabyś coby z dźwięku nie wyskoczyć, a przecież modulacja głosu jest dana nam przez naturę.

Paulinux

#50 ·

1 likes
To prawda
Happy hacking

sanklip

#51 ·

1 likes
Z lektorów podobają mi się głosy:
Piotra Fronczewskiego,
Ireny Kwiatkowskiej
oraz Rocha Siemianowskiego.

A tak bliżej -
mam koleżankę,
która, co by się nie działo,
ma w głosie niesamowity spokój i ciepło.
Jest ogólnie ciepłą osobą,
ale zastanawia mnie to,
że gdy mówi,
ja automatycznie koncentruje się na niej i jej głosie,
z resztą jeszcze parę osób znam takich,
na które właśnie tak reaguję.
Mój brat też ma nie zły głos do czytania czy opowiadania.
Druga moja znajoma z kolei, (btw też eltenowiczka :D )
Ma modulację głosu na taką skalę,
że w jednym zdaniu,
zależnie od tego,
co opowiada pojawiają się wszystkie emocje, od zdziwienia po strach :D

Sama raczej z intonacją mam problemy,
podobno często mój głos jest pretensjonalny,
co nie jest moją intencją.
No a gdy się skoncentruje na czymś
i opowiadam skupiona -
to w ogóle,
modulacja spada prawie do zera :D
Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".

misiek

#52 ·

2 likes
Ja jeszcze lubię głos Tomasza Knapika. Do filmów sensacyjnych/ kryminalnych nadaje się idealnie.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

zvonimirek222

#53 ·

ale zaprezentuj to na blogu czty gdzieś!
może to być dobre :)
--Cytat (Mimi):
Słyszałam o takich zabiegach modulacyjnych. Kiedyś wykładowca od przedmiotu "prowadzenie zespołów muzycznych" powiedział, że najbardziej naturalnie brzmi głos, gdy mówimy, jakby śpiewając na dźwięku d razkreślne. Ale był ubaw, jak wszyscy zaczęliśmy to wypróbowywać. :)

--Koniec cytatu
Student studentowi wszystko

Paulinux

#54 ·

1 likes
Heja. Spróbuję może wypisać wszystkich użytkowników Eltena, których głosy lubię.
Angelina, Biedrona333, cinkciarzpl, Derrick, DJSenter, Hryniek, Irniss, Julianne, Lirin, Matid25, Mimi, daszekmdn, Tomciolok, Łowca Androidów, Zvonimirek222, Tomecki, nuno69, Jamajka.
Happy hacking

zvonimirek222

#55 ·

ale ż eeeeeeeeeeee?
co widzisz i lubisz w moim głosie?

--Cytat (Paulinuxx):
Heja. Spróbuję może wypisać wszystkich użytkowników Eltena, których głosy lubię.
Angelina, Biedrona333, cinkciarzpl, Derrick, DJSenter, Hryniek, Irniss, Julianne, Lirin, Matid25, Mimi, daszekmdn, Tomciolok, Łowca Androidów, Zvonimirek222, Tomecki, nuno69, Jamajka.

--Koniec cytatu

Paulinux

#56 ·

1 likes
Hmm. Masz taką ciepłą i sympatyczną barwę głosu, no i ten specyficzny akcent
Happy hacking

Paulinux

#57 ·

1 likes
No właśnie. O Julitce zapomniałam
Happy hacking

Mimi

#58 ·

Dzięki za uwzględnienie Paulinux. :) <3

Paulinux

#59 ·

1 likes
Spoko :) Cała przyjemność po mojej stronie
Happy hacking

zvonimirek222

#60 ·

a co mówisz o @dorkakrac?
--Cytat (Paulinuxx):
Spoko :) Cała przyjemność po mojej stronie

--Koniec cytatu