Film, telewizja i wszystko, co niepasuje do innych forów

Magia głosu

Started by Elanor 151 posts last post 1 year ago Page 2 of 8

#21 1 like

Ja z kolei nie wiem, co to reranie
Happy hacking

Takie wymawianie r z akcentem alafrancuzkim.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#23 1 like

Aaa. A to fachowo się nazywa grasylizowanie. Mi się to kojarzy z moim nauczycielem słuchania jazzu ze szkoły jazzowej, on też w radiu Kraków ma swoje audycje, chyba jeszcze. I na nieszczęście swoje nazywa się Antoni Krupa
Happy hacking

Niestety wielu ludzi tak ma. Łódzki prezenter radiowy i dj Sebastian Korkosz, który jest kapitalnym radiowcem, ale ten głos- ehh.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#25 1 like

To dej info na prv :D
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Kto i jakie info?

z moich ulubionych głosów to lubię głosy:
Artura Dziurmana, Pawła Deląga, Piotra Frączewskiego.

O, Dziurman rzeczywiście ma fajny ten głos.

Chodziło o tą wadę wymowy :D
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#30 1 like

Julitka z tutejszego eltena ma całkiiem podniecający zmysłowy voice
śpiewasz, chcesz nagrać swoje demo, zapraszam do mojego studia nagrań, pisz priv, mój blog marchewkowe studio, zapraszam!LINE

#31 1 like

A prawda prawda, kiedyś się z Nią chciałam zamienić, to nie chciała
Happy hacking

ja też bym się z nią yyyy wymienił np doświadczeniami yyy oczywiście związanymi z głosem
śpiewasz, chcesz nagrać swoje demo, zapraszam do mojego studia nagrań, pisz priv, mój blog marchewkowe studio, zapraszam!LINE

#33 2 likes

A już myślałam, że chciałbyś mówić damską barwą. :)
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

#34 2 likes

hahahaha, to byłoby zryte
Happy hacking

wiecie, czasem np o tercję w dół lektorowi można obniżyć voice, czasami daje to dobry efekt, też kobietcie w góre no moze tercja zbyt dużo powiedzmy sekundę ale robi się tak czasem

#36 1 like

Słyszałam o takich zabiegach modulacyjnych. Kiedyś wykładowca od przedmiotu "prowadzenie zespołów muzycznych" powiedział, że najbardziej naturalnie brzmi głos, gdy mówimy, jakby śpiewając na dźwięku d razkreślne. Ale był ubaw, jak wszyscy zaczęliśmy to wypróbowywać. :)
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

#37 1 like

Ale czy wtedy nie robi się automatyczny Alwin/ktoś z kluchami w ustach?
Happy hacking

#38 1 like

Hm, będę musiała spróbować
Happy hacking

#39 1 like

Taką miał gość teorię. A zresztą, mówienie na jednej wysokości dźwięku, brzmi dla mnie jak synteza mowy. No i nie rozpozna się intonacji.

#40 1 like

Paulinux, szybko się znudzisz i zmęczysz tym robotowo-monotonnym mówieniem, ale ciekawe doświadczenie. :)