1 likes
Ja z kolei nie wiem, co to reranie
1 likes
Aaa. A to fachowo się nazywa grasylizowanie. Mi się to kojarzy z moim nauczycielem słuchania jazzu ze szkoły jazzowej, on też w radiu Kraków ma swoje audycje, chyba jeszcze. I na nieszczęście swoje nazywa się Antoni Krupa
Niestety wielu ludzi tak ma. Łódzki prezenter radiowy i dj Sebastian Korkosz, który jest kapitalnym radiowcem, ale ten głos- ehh.
z moich ulubionych głosów to lubię głosy:
Artura Dziurmana, Pawła Deląga, Piotra Frączewskiego.
Artura Dziurmana, Pawła Deląga, Piotra Frączewskiego.
1 likes
Julitka z tutejszego eltena ma całkiiem podniecający zmysłowy voice
ja też bym się z nią yyyy wymienił np doświadczeniami yyy oczywiście związanymi z głosem
wiecie, czasem np o tercję w dół lektorowi można obniżyć voice, czasami daje to dobry efekt, też kobietcie w góre no moze tercja zbyt dużo powiedzmy sekundę ale robi się tak czasem
1 likes
Słyszałam o takich zabiegach modulacyjnych. Kiedyś wykładowca od przedmiotu "prowadzenie zespołów muzycznych" powiedział, że najbardziej naturalnie brzmi głos, gdy mówimy, jakby śpiewając na dźwięku d razkreślne. Ale był ubaw, jak wszyscy zaczęliśmy to wypróbowywać. :)
1 likes
Taką miał gość teorię. A zresztą, mówienie na jednej wysokości dźwięku, brzmi dla mnie jak synteza mowy. No i nie rozpozna się intonacji.