Forum

Magia głosu

Film, telewizja i wszystko, co niepasuje do innych forów

Previous 4 / 8 Next

dorkakrac

#61 ·

Mnie tu jeszcze do tej pory nie było zbytnio słychać. Chyba nigdy jeszcze nie wstawiłam mówionego wpisu głosowego. XD. Trzeba to kiedyś nadrobić. :)
"Dziś robota nie jest w cenie, dzisiaj liczy się myślenie."

Mimi

#62 ·

1 likes
Pewnie, że tak Dorotko. :)
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

Paulinux

#63 ·

1 likes
No właśnie. Więc się nie wypowiem siłą rzeczy :)
Happy hacking

kmicic92

#64 ·

Ja z piosenkarzy lubię głosy Jacka Kaczmarskiego, Przemysława Gintrowskiego, Wojciecha Młynarskiego, Michała Bajora, Grzegorza Markowskiego, Janusza Panasewicza i Krzysztofa Jaryczewskiego. No a z kobiet to oczywiście Beata Kozidrak, Natalia Kukulska i yyyyyy no jeszcze by się kilka znalazło ale teraz nie pamiętam.

misiek

#65 ·

1 likes
Kukulska jak dla mnie to taka kiepska podróba Anny Jantar.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

misiek

#66 ·

Markowski i Panasewicz- jak najbardziej. Kaczmarski i Bajor to nie moje klimaty, ale głosy mają dobre. Za to nienawidzę głosu Cugowskiego. Dla mnie ten człowiek nie powinien śpiewać.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

kmicic92

#67 ·

Ktoś kiedyś powiedział, że on się drze.

misiek

#68 ·

Już nie to, że się drze. On ma taki głos jakby całe życie nie wylewał za kołnierz a dodatkowo miał całe życie problem z katarem. To się akurat zdarza.

djsenter

#69 ·

1 likes
Moje ulubione?
Jest ich wiele, tak na początek to naprzykład Grzegorz Pawlak, Filip Kosior, czy Piotr Fronczewski! właśnie tak.
Senter San

denis333

#70 ·

1 likes
pawlak to wędrowycza fajnie przeczytał. Po prostu miszczu :D

djsenter

#71 ·

Racja, też ostatnio drugi tom Wiriona, jak ktoś słuchał, zajebiście wyszedł w jego wykonaniu jeżei tak się mogę wyrazić
Senter San

DJGraco

#72 ·

Mi się podoba głos Roberta Samota, Piotra Borowca, Piotra Fronczewskiego, Knapik tez ma fajny głos.

misiek

#73 ·

Ten pierwszy to kto to jest?

Bartek1

#74 ·

On zapowiada programy w TVP.
Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.

kmicic92

#75 ·

A z zagranicznych głosów to na przykład lubię Toshiro Mifune, taki japoński aktor grywał trochę też w zachodnich produkcjach.

DJGraco

#76 ·

Łysy wygoogluj sobie, to się dowiesz :)

DJGraco

#77 ·

No i u mnie tak jest, ze glosy niektorych osob dzialaja na mnie uspakajajaco jak np glos mojej pani od biologii jej glos mnie relaksuje.

sanklip

#78 ·

1 likes
To na mnie też kilka głosów bliższych osób tak działa.
A z kolei inni niektórzy mają takie głosy,
jak by wiecznie byli wkurzeni,
choć tak nie jest
Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".

Elanor

#79 ·

O, właśnie o to mi chodziło. Bo co innego, gdy głos nam się podoba, a co innego, gdy na nas jakoś wpływa.

tomecki

#80 ·

Mam kilka typów głosów, które różnie na mnie działają. Problem w tym, że za cholerę nie umiem ich określić, bo niby jak? Wysokie, niskie to tylko mała część wszystkiego. Tu chodzi o sposób wymawiania spółgłosek, rozmieszczenie tzw formantów czyli tego, co decyduje o barwie, intonację i... łoj, dużo tego. Pewnie każdy z nas tak ma ale nie zawsze można znaleźć celebrytę / aktora / lektora / Eltenowicza z odpowiednim głosem.
Previous 4 / 8 Next